Veckans vackraste Instagramhem – @homebyalexandra

I slutet av veckan var det LJUVLIGT väder i Göteborg! Äntligen fick vi njuta av sol och värme efter en lååång kall blåsig vinter och vår. Jag känner en helt annan tackasmhet för sådana dagar nu i pandemi tiden än förut. Varje minut att vara frisk känns som en gåva och man måste suga in var dyrbar stund av glädje. Kanske moder jord vill lära oss något med Corona, att leva mer i nuet och vara tacksamma över vad vi har. Att leva med naturen istället för emot den. Vi får hoppas att Corona viruset går ner nu i sommar så att alla får en avslappnande semester i hela Europa.

LÄS MEr: SOMMAR REA – SISTA CHANSEN ATT FYNDA

NU! till den kategori jag vet ni älskar allra mest, nämligen Veckans vackraste Instagramhem. Denna veckan kikar vi in hos sköna bönan Alexandra med kontot @homebyalexandra. Hennes stil är lyxig och klassisk med inslag.

Välkommen hem till @homebyalexandra och här kan ni läsa min Instagram intervju med henne!

Instagram intervju

INSTAGRAM INTERVJU MED @HOMEBYALEXANDRA

Hej! Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Jag heter Alexandra och är född och uppvuxen i Stockholm Västerort. Jag bor för närvarande med min man och våra två flickor i Köpenhamn.

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du fram till just din inredningsstil?

Jag är inte mycket för att följa trender men jag tar det jag gillar och gör något eget utav det. Jag trivs inte med minimalistisk men kan ändå dras till det likaså vill jag inte att mitt hem ska vara ett museum med bara antika saker. Stilen som växt fram är en kombination mellan nytt och gammalt, trendigt men ändå inte på samma gång.

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

När jag söker på inspiration och inredningstips så är det oftast ordet sekelskifte som jag söker på, är förälskad i höga tak, stuckaturer och takkronor.

Vilka är dina favorit färger att inreda med?

Jag byter färg som en annan byter strumpor ????. Men jag kommer alltid tillbaka till blått och grönt av någon anledning.

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Åhh det måste nog vara mina kristallkronor.

Vad är ditt sämsta köp inom inredning ? något du ångrat ?

Det är nog mina köp från Shabby chic tiden haha.

Finns det nån inredning som aldrig skulle komma innanför din dörr ? Följdfråga vilken inredningspryl tycker du är fulast?

Fogskumtreden kommer jag hålla mig borta ifrån, det är verkligen inte min grej. Så inga prylar som fått fogskum på sig ????. Shabby chic textiler och små krimskrams med änglar och dylikt kommer inte heller innanför dörren.

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

HmHome ligger varmt om hjärtat, tycker att dem har lyckas ta fram något för alla. Rusta har jag dragits till på senare tid, dem verkar ha kommit in i ”inredningsmatchen”. Mio är också en favorit.

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Det är verkligen en djungel, det är så lätt att bli bombad med inspo och trender och allt kan kännas som en enda röra. Ett tips är att ta en sak i taget, tänk efter och prova redan i butiken om sakerna går ihop. Så lätt att köpa massa fint men som bara skapar mer kaos för att det inte passar. Tänk på vilka färger du har hemma och om du har någon bas, arbete utifrån det. Viktigt att du trivs och känner dig avslappnad hemma, kopiera inte någon annans stil rakt av, våga gör din egen grej.

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Tycker @housebyalake har det fantastiskt fint hemma.

KÖP INSTAGRAM STILEN

Ig inredning ovan finns: 1. Lyx pall HÄR 2. Kuddar HÄR 3. Bord HÄR 4. Spegel HÄR 5. Howard soffa HÄR

Ännu fler ursnygga lyxiga guldspeglar hittar ni HÄR


Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Jag litar inte på mig själv för fem öre haha, chansen att jag gör det finns där.

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Jag tycker skandinavisk design och inredning är riktigt fint, gillar det avskalade och ljusa. Trenden med de jordnära tonerna är fantastiskt fint med.

Om du fick designa en egen pryl/möbel inom inredning vad skulle det vara då?

Kuddfodral utan tvekan, de som följt mig ett tag förstår nog varför haha.

Vilken kändis i Sverige tycker du har snyggast inredningsstil ?

Emilia de Poret har det fantastiskt fint hemma ????????

Många på sociala medier har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Det är ju detta som sociala medier och influencers skapar. Man blir matad hela tiden med trender och inspobilder. Det börjar någonstans och helt plötsligt ser man en våg av flera konton som har samma inredningsprylar. Jag ser helt ärligt inte skillnad på vissa konton ibland för vissa hem ser nästan helt likadana ut. Viktigt att stanna upp och fråga sig om stilen man tänkt kopiera verkligen passar in hos en och om man kommer trivas. Bara för att något är fint hos någon annan så är det inte säkert att det är bra för en själv. Tror definitivt att det finns konton som inte vågar sticka ut men som egentligen skulle vilja ha annat och pröva något annat hemma, man vill ju ”passa in”. Man märker på flera konton och hem att det är ”kopiera, klistra in”, det blir ett hem som saknar ”själ”.
Så våga sticka ut, gillar du en trend och vill haka på så fine men skapa något personligt med den ????.

Till sist vilka inredningstrender 2020 gillar du mest?

Jag gillar trenden med dem jordiga och naturnära tonera. Blått och grönt håller i sig och jag säger inte nej tack till textiler och inredningsdetaljer i dessa kulörer.

Alexandra mixar klassisk inredning med moderna inslag i en perfekt mix.

Det Alexandra säger angående det där att kopiera andras hem på Instagram är SÅ sant. Det är precis det hon säger jag har känt länge. Det är så himla många hem på Instagram som ser exakt samma ut, som om man bara copy paste inredningen. Ta detta med beige tex. hur många konton har allt i beige med torra kvistar i vaser just nu? Nästan 95 % skulle jag nog vilja säga. Frågan är dåm, gillar alla de som kopierar den beige trenden beige färg? Jag tror ärligt inte det. Jag tror många på Instagram precis som Alexandra säger skulle vilja inreda helt annorlunda. Men trenden säger nåt annat så då är det enklare passa in, bli accepterad av massan och kopiera. Tråkigt tycker jag att Sverige är ett så slätstruket land. Jag har aldrig gillat den beige inredningen, där hela rummet går i beige. Jag blir totalt depp av rum där allt är beige, känns ju helt soul less. Nej fram istället för att VÅGA MER med färger, vara sig själv i både inredningen och IRL och att framför allt sticka ut i ett land helt målat i beige :)

Stay safe and be yourself!

LOVE M

sommar REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

1 Senast uppdaterad

Milla från Sukhi söndag, maj 24, 2020 - 22:51

Jag är glad att höra att du har haft så fint väder. Sommaren kommer, förhoppningsvis kan vi njuta av den.
Jag älskar den här stilen, nu har vi ett nytt konto att följa. Tack för att du delar med dig!

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Senast uppdaterad 165 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis