Veckans vackraste Instagram hem – @villarosenö

Det är äntligen dags för ett Veckans vackraste Instagram hem igen. Men först måste jag ge en eloge till det gudomliga varma sommarvädret som ÄNTLIGEN kom till Göteborg. Har nog aldrig sett så många folk ute på stan och i Slottskogen so i år. Så efter en lång kall Corona vinter, ja då var sommaren mer än eftertraktad. Vi får hoppas att hela sommaren blir såhär fin. Göteborg fyllde btw 400 år i helgen, men storfirandet uteblev tyvärr.

LÄS MER: BÄSTA SOMMAR REA 2021 – över HALVA PRISET

Nu till denna Veckans vackraste Instagram hem som är @villarosenö Detta totalt osvenska hem utanför Alingsås. Huset är en Amerikansk influerad Newport dröm. Jag älskar själv denna stilen på inredning mycket mer, än stilen alla har nu med torkade växter och uttjatade sittpuffar man sett sådär tusen gånger på Insta :)

Jag säger välkommen hem till Julia bakom kontot @villarosenö och här kan ni läsa min Insta intervju med henne!

Hej! Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Jag heter Julia Rosenö och är 23 år gammal, just nu jobbar jag i skola och till hösten ska jag plugga till lågstadielärare. Jag bor tillsammans med min man Johannes , och vi har varit gifta i 5 år i sommar ( tillsammans i 8 år ) . Och vårt hus ligger på landet utanför Alingsås.

Shopping favoriter

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du fram till just din inredningsstil?

Tack snälla du! Jag har så länge jag kan minnas alltid älskat allt som är amerikanskt. Och det har jag fått från film. Jag älskar allt som är storslaget, elegant och pampigt men på ett smakfullt sätt. Jag är inte så mycket less is more. Haha.

Jag älskar att skapa ett hem som känns som i husen man ser på film. Så som huset i ensam hemma vid jul, eller huset i filmen galen i kärlek. Stora fönster med mycket spröjs, vita pelare , breda lister, inbyggda hyllor, träspeglar på väggarna och massa hortensior!

Jag frågar alltid mig själv när jag inreder: får detta att känna mig som jag är i USA?

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Som jag skrev i den tidigare frågan tar jag all min inspiration från Amerikanska filmer, men även lite Pinterest och Amerikanska inredningskonton. Och sen skapar jag något eget i mitt huvud. Jag ÄLSKAR att vara kreativ , bygga och skapa själv.

Och något jag älskar är att skapa en superlyxig känsla med så billiga medel som möjligt. Allt behöver inte kosta och va dyrt trots att man vill åt den eleganta stilen och känslan. Och sååå mycket möbler och inredning man kan göra om, så roligt och även ekonomiskt.

Vilka är dina favorit färger att inreda med?

Vitt, mörkbrunt, beiget och blått.

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Hmm, jag älskar alla mina blåvita saker, så som vaser, jinger jars ( urnor ) och porslin. Dom sätter verkligen dom amerikanska detaljerna på sin plats.

Och älskar vår hänggunga på vår veranda. En sån har jag alltid drömt om, för det har dom i nästan alla Amerikanska filmer. Och där kan jag se hur jag och Johannes kommer sitta tillsammans även när vi är pensionärer hihi.

Köp Instagram stilen

Ni hittar inredning ovan: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR

Vad är ditt sämsta köp inom inredning ? något du ångrat ?

Oj!! vad mycket inredning jag köpt genom åren som jag aldrig kommer att använda och som jag ångrar. Jag har köpt inredning sen jag var 13 och det är MYCKET jag inte förstår mig på nu haha. Men mitt senaste sämsta köp är en svart kristallkrona. Men då är det ju tur att man kan skänka massa till secondhand.

Finns det nån inredning som aldrig skulle komma innanför din dörr ?

Oj det är mycket haha. Men torkade strån och vass kommer aldrig få komma in i mitt hem, det som är väldigt modernt nu.

Följdfråga vilken inredningspryl tycker du är fulast?

Jag tycker mycket är snyggt hos andra men det är ju mycket jag inte hade valt till mitt egna hem. Men något jag inte gillar är funkis och 70-tals prylar. Om det säger något.

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

Oj tre blir svårt, men Hm Home, New port, Zara home , Storgården i OD, Hemlyckan i Alingsås och secondhand butiker.

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Strunta i vad alla andra har, och känn in vad som får dig att känna dig lugn, trygg och lycklig. Fråga dig själv, Vad för känsla och livsstil vill man ha? Och ta sen in det i hemmet. När jag inreder vill jag ju skapa mitt egna USA hemma hos mig. Så allt jag gör ska förstärka känslan av att jag är i USA och i en amerikansk film.

Så gillar man kusten, Europa , Asien, naturen, enkelt, pampigt eller vad det än är så försök att skapa din favvo plats på världen i ditt egna hem.

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

@studiomgcee
@exteriors_of_insta
@randigarrettdesign
@citrineliving
@the_fox_group_
@hattcliffconstruction

Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Det skulle jag inte tro. Får se om jag måste byta inredningsstil när jag får barn, för jag har otroligt mycket ömtåliga och vita möbler och prylar haha.

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Jag älskar dom som vågar köra på sin egna stil fullt ut även om det inte är trendigt just nu. Men till mitt egna hem finns det nog ingen annan inredningsstil jag verkligen gillar.

Om du fick designa en egen pryl/möbel inom inredning vad skulle det vara då?

Oj mycket! Det är så många möbler jag saknar i Sverige. Den perfekta sänggaveln, bokhyllor och matsalsgrupper.

Vilken kändis i Sverige tycker du har snyggast inredningsstil ?

Oj i Sverige vet jag inte direkt. Men om Mickan i Solsidan räknas som en kändis, då gillar jag hennes hus haha. Annars kanske Isabella Löwengrip om jag ska komma på någon.

Många på sociala medier har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Ja så kan det verkligen vara och det tycker jag är så tråkigt, det är ju så mycket roligare att köra på sin unika stil och skapa sitt drömhem som ingen annan har. Många Svenska inredingskonton som ser exakt likadan ut. Jag personligen älskar istället när man vågar sticka ut. Plus att när man väl vågar det, då behöver man ju inte länge jämföra sitt hem med någon annan för det är ingen annan som har ett sånt hem som just du. Våga vara unik och strunta i vad alla andra tycker och skapa dina egna trender. Det är så kul!

Till sist vilka inredningstrender har du gillat mest det senaste året?

Jag gillar ändå att Sverige börjar ta in mer av den eleganta stilen, från tex. lyxiga Hamptons och New England stilen, även om den inte är helt Amerikanskt enligt mig haha.

Snygg classy sovrum med en drömmig sänggavel i gräddvit!

Jag håller helt med Julia om det där att många Svenska kopierar varandras hem rakt av. Det är så otroligt trist och opersonligt (sorry men sant:) Det är mycket bättre att våga inreda personligt och unikt. Våga mixa gamla och nya material och framför allt våga sticka ut. Jag går alltid på magkänslan när jag inreder och det brukar även alltid sluta bra:)

Hoppas ni njuter av sommarvädret och kom ihåg att sola säkert:)

LOVE M

REA FYND Shoppen

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 342 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis