fbpx

Veckans vackraste Instagram hem – @villaladidam

ÄNTLIGEN! är det så dags igen för den älskade kategorin veckans Instagram hem. Denna gången styr vi kosan till Stockholm och till en ny härlig bekantskap jag gjort på Instagram. Kvinnan vi hälsar på hos heter Haleh och driver det omtyckta kontot @villaladidam Här får vi följa henne och familjens relativt nybyggda hus från början till vart de kommit idag, vilket är en bra bit på väg.

LÄS ÄVEN: Veckans vackraste Instagramhem @interiorbylindawallgren

För mig och alla som älskar före/efter projekt så är detta verkligen ett DRÖM projekt att följa. Här följer en intervju med ägarinnan till huset härliga Haleh som jag är glad att lärt känna, samt foton från huset såklart.

FÖRE

Här ser vi huset mitt under själva bygget och hur det stegvis växer fram till ett minimalistisk drömhem. Jag ÄLSKAR att följa sådana här projekt :)

Kontot @villaladidam startades precis när huset var under planering och sedan dess har Halehs Instaföljare kunnat hänga med i den makalösa utvecklingen av huset.

EFTER

Här ser vi deras fantastiska moderna hus idag och jag menar VILKEN makalös förändring!

Instagram intervju med @villaladidam

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du på din inredningsstil?

Vår stil växte fram under husbygget då vi spikade material och färger. Vi hade en klar vision av möblerna vi ville ha, sen var det bara att leta tills rätt möbel var framför ögonen på oss.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Sociala medier och då främst pinterest och instagram som öppnar upp till så många inspirationskällor.

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Vedstället med tillbehör till kaminen och lamporna från Buster + Punch som finns lite varstans är jag mest nöjd över. När vi har byggt vår sänggavel till våren kan jag använda ordet stolt för den :)

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

Granit, ROOM och Illum Bolighus

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Gå på magkänsla och hjärtat när du väljer vad du gillar men glöm inte funktion. Tänk helhet och röd tråd istället för detaljer så blir det lättare att blanda för att få din egen stil om du gillar olika inslag från olika stilar.
Sätt ihop moodboards med färger, material, möbler och detaljer när du planerar göra om eller inreda ett rum Enskilda snygga saker kanske inte blir så sammanhängande ihop eller så får du hjälp på vägen. Jag klippte och klistrade tusentals bilder till moodboards när vi byggde huset för att hitta en bra balans och jag tycker att det är ett verktyg som kan funka för alla.

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Massor med konton och återkommer oftast till dessa när jag letar lösningar eller husinspiration (bygga ett nästa hus finns nämligen alltid i bakhuvudet): @funkis_tine @elsasrum @betonitalo_ @futurenordichome @charlottejardfors @cabin_efjord

Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Nej! det finns vissa stilar som jag aldrig har gillat och kommer aldrig att röra mig mot. Preferensen för material och färger är det som skiftar lite med tiden men aldrig stilen. Minimalism, funkis och stilrent kommer alltid vara bärande hemma hos oss.

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Strikt minimalism. Älskar det men skulle aldrig kunna “pull it off” tror jag, inte med rätt arkitektur och mängd inbyggd förvaring.

Många Svenskar har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Nej jag tror att det handlar mer om att vi är flockdjur och söker acceptans på olika sätt i samhället och det är helt normalt att påverkas/influeras av andra som har det snyggt. Det är ju det hela influencer marketing går ut på och jag tror det är en modell som funkar och påverkar oss mer än vi uppfattar/tror. Det finns många som har en unik stil också.

Till sist vilka inredningstrender 2018 gillar du mest?

FÄRG!!! Älskar att väggar hemma hos folk får mer färg. Även möbler men här tycker jag man ska tänka hållbart och tidlöst.

LÄS ÄVEN: Veckans vackraste Instagram hem @homebygard

Visst är Halehs hus och @villaladidam en minimalistisk modern funkisdröm? Jag har själv inte den inredningsstilen men kan tycka att den är snygg i andras hus, speciellt i moderna hus. Det är ju det som är så härligt med att influeras, att man hittar inspiration från många olika källor och sedan samlar ihop det allra bästa till en egen unik dekorskatt.

Haleh och jag har inte bara passionen för inredning gemensamt utan även den för katter. Vi talades vid för ett tag sedan om det där med känsliga möbler när man har husdjur. Sammetsstolar tex. är inte det bästa då de är som kardborre magnet till husdjurshår.  Ett hem får inte bli till ett stelt museum där levande varelser inte kan vistas. Nej det viktigaste med ett hem tycker jag är hemtrevnad, mysfaktor, husdjursvänligt och inrett med hjärtat inte efter senaste trenderna.

Vad gillar ni veckans Instagram hem? och vad är er favo inredningsstil ?

Ha en kanon vecka!

LOVE M

INREDNINGSVIS SHOPP

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis