fbpx

Veckans vackraste Instagram hem – @sandblomman_interior

(Innehåller Jotex Ellos annonslänkar)

Heeej! på er finingar i gråvädret. Visst blir man trött denna årstiden det blir iaf jag uch. Men jag har bokat en resa till Spanien i början av Februari så gissa om jag räknar dagarna yeeejjj. Att få se färger, sol och blå himmel bara det gör det hela värt. För alla som inte ska resa iväg från grårusket så finns ju såklart min blogg som tröst med färgsprakande inspo till alla som älskar vackra hem. Idag är er lucky day för nu är Veckans vackraste Instagramhem tillbaka.

LÄS MER: OUTLET REA PÅ INREDNING  – 80 % RABATT

Idag hälsar vi på hemma hos fina @sandblomman_interior och här kan ni läsa min intervju med henne.

@sandblomman_interior

INSTGRAM INTERVJU MED @SANDBLOMMAN_INTERIOR

Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Jag heter Marie och bor tillsammans med min man Anders på Österlen i Skåne. Vi bor i en modern skånelänga som vi nyss byggt till i en liten fiskeby som heter Vik. Jag är certifierad inredare och homestylist och har ett eget företag som heter Sandblomman Interior & Design. Jag har också ett stort trädgårdsintresse och vi har skapat en kringbyggd gård där vi anlagt en, som vi kallar det, ”en italiensk trädgård på Österlen” med orangeri, pergola, stora terasser mm.

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du fram till just din inredningsstil?

Tack så mycket! Man kan väl säga att jag provat mig fram mellan olika stilar genom åren. Nu har jag landat i en stil som känns som jag och som jag känner mig trygg i. För mig är det viktigt att titta på husets eller hemmets stil när jag inreder. Tidigare bodde vi i en etagelägenhet i stan och då hade jag en annan stil än den vi har idag här på landet. Det var lite av en utmaning att få ihop allt när vi flyttade men jag tycker vi lyckades ganska bra :-)

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Jag försöker att inte titta för mycket på trender men det är klart att man blir inspirerad i den bransch jag jobbar i. Så självfallet inspireras jag av sociala medier men jag har alltid mina ”inredningsögon” öppna och hittar inspiration på resor, hotell, restauranger och så är naturen en fantastisk inspirationskälla. Jag älskar att bo nära naturen; vid havet och skogen som vi gör, och kan bli helt till mig av naturens färgskala. Knäpper en bild och sen kan jag plocka in dessa toner i ett inredningsprojekt.

Vilka är dina favorit färger att inreda med?

Jag jobbar mycket med baskulörer; svart, grått, vitt, natur. Dessa toner ger mig ett lugn och är sedan lätt att förändra med någon accentfärg efter årstid. Just nu gillar jag rostiga toner, kanel, smutsigt rosa. Vi har även ett orangeri och där har vi en lite annat stil med somriga toner i blått, vitt och turkos.

KÖP INSTGRAM HEM STILEN

Inredning lik @sandblomman_interior ovan hittar ni 1. soffa HÄR 2. Kuddar HÄR och HÄR 3. Soffbord HÄR 4. Sittpuff HÄR 5. Matta HÄR 6. Sammetsgardiner HÄR 7. Flos lampa HÄR

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Svårt att välja. Jag tycker om att spara till något man verkligen vill ha och då betyder ju den detaljen lite extra. Sarfatti-lampan är ett exempel, den hade jag drömt om länge. Gubi-spegeln och den enorma hallspegeln. Jag gillar att blanda gammalt och nytt för en personlig stil och jag är väldigt stolt över en gammal chiffonjé och en antik golvlampa.

Vad är ditt sämsta köp inom inredning ? något du ångrat ?

Vi köpte en svindyr byrå i ek i en designbutik och alla trodde det var Ikeas Malm. Inget ont om den men den passade aldrig in riktigt någonstans hos oss och kändes bara hopplöst tråkig. Till slut målade vi om den i svart och den hamnade på mitt kontor där den faktiskt är helt ok idag.

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

RoyalDesign, HM Home, Newport Home.

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Det viktigaste tycker jag är att hitta sin egen stil utan att snegla för mycket på trender. Ett personligt hem inrett med kärlek som just DU trivs i är det vackraste. Ett tips är att titta i tidningar och på nätet efter sådant man gillar lite extra. Sedan kan man fundera över vad det är i dessa bilder som tilltalar just dig. Är det kulören, materialen, sättet av möblera osv? Förmodligen är det den stilen du ska utgå ifrån när du inreder och som kommer vara hållbart framöver.

Jag har också gett ut en digital Inredningsskola i 16 kapitel om hur man får till det där lilla extra i sitt hem utan att det ska kosta skjortan. Den kan jag såklart rekommendera :-)

Sommar rea fynd

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Det finns mängder av konton men för att nämna några; @atmycasa, @hannasanglar, @stiltje …

Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Man ska aldrig säga aldrig men just nu känns det som jag landat i en stil som jag skulle kalla lite skandinaviskt sofistikerad med en touch av både det ena och det andra. Så kanske spretar det iväg åt något av hållen en vacker dag. Sedan beror det ju på om vi stannar kvar eller flyttar. I det senare fallet kommer jag säkert att byta stil!

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Åh, jag kan drömma om sekelskifteslägenheter med stuckaturer och en touch av Art Deco. Jag kan tycka att New England är väldigt vackert. Och riktigt minimalistiskt avskalat men det hade aldrig funkat för mig.

Många Svenskar har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

I första hand tror jag det beror på att vi inspireras av varandra och rådande trender som syns överallt, både i sociala medier och i butiker. Man ser något fint och så vill man själv ha samma. Inget fel med det men man får försöka att blanda upp med sina egna favoritprylar så man får sin egen unika stil ändå. I annat fall kan det lätt bli lite tråkigt och man tröttnar snabbt. Att blanda gammalt och nytt är ett säkert kort.

Till sist vilka inredningstrender 2019 gillar du mest so far?

Stora gröna växter intar våra hem mer och mer 2019, stort gilla på det. Gillar också naturtonerna som kommer starkt i vår samt naturmaterial som linne, rotting, ull och läder.

LÄS MER: Veckans vackraste Instagram hem – @sabina.ryden

Eftersom vi absolut behöver lite somrig inspo just nu för att orka så slängde jag in några pics på Sandblomman Maries vackra uteplatser också. Jag blir alltid avis på folk som har trädgård och uteplats då jag egentligen också vill ha det. Jag är liksom twistad med det där att bo i hus eller lägenhet då båda har fördelar. Men mot våren och sommaren skulle jag absolut kunna tänka mig ha trädgård att börja påta i.

Jag hoppas att ni gillat denna veckans Instagram hem och visst har hon det fint mysiga Marie?

Ha en fin ny vecka!

LOVE M

SOMMAR REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis