Veckans vackraste instagram hem - @nytthem

Veckans vackraste Instagram hem – @nytthem

Vilken kall och totalt trist sommar vi fått helt plötsligt. Det känns som motgångarna 2020 aldrig tar slut och nu har vi vädergudarna emot oss också när man inte kan resa. Jag känner att jag behöver sol, varmt och strand innan den lååånga mörka vintern. Det är bara sikta på att resa utomlands i höst helt enkelt. Jag tror vi får lära oss att leva med Corona. Det handlar bara om att var person tar sitt eget ansvar för sig själv och andra. Visa respekt, håll avstånd, kör handsprit och munskydd. Det behöver inte vara svårare än så, ändå gör många det så svårt i onödan. Tillsammans kan vi komma över denna krisen, men då gäller det att samarbeta.

NU! till sommarens sista Veckans vackraste Instagram hem innan jag tar en sommar break från bloggen. Denna veckan kikar vi in hemma hos @nytthem Detta kända kontos ägarinna hör hemma på vackra Kinnekulle. Jag är uppvuxen i de trakterna och området är vackrare än vackert om sommaren.

LÄS MER: INREDNINGSNYHETER 2021 – 10 HETASTE TRENDER I ÅR

Jag säger välkommen hem till sommarens sista Insta hem @nytthem Och här kan ni läsa min Instagram intervju med henne.

@nytthem

INSTAGRAM INTERVJU – @NYTTHEM

Hej! Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Jag heter Anna-Karin Sånnek och bor med man, två söner, hund och katt i vårt nybyggda hus på Kinnekulle i Västergötland. Jag är gymnasielärare i svenska och tyska, är intresserade av resor, inredningen, trädgård och att vara ute i naturen och på sjön.

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du fram till just din inredningsstil?

Tack! Jag har alltid haft ett stort intresse för inredning och prenumererade redan i tonåren på Sköna hem. Min inredningsstil har ju naturligtvis varierat genom åren och de olika boenden vi haft. Däremot tycker jag att det är viktigt att inredningen harmoniserar med huset och dess stil.

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Framförallt från inredningsmagasin men även Pinterest och Instagram, olika offentliga miljöer och resor.

Vilka är dina favorit färger att inreda med?

Naturnära färger som beige, brunt, grått med inslag gröna nyanser och svart.

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Stolt vet jag inte om jag är direkt men jag gillar mina vaser från Skruf och mina lampor, särskilt min Atollo från Oluce. Det mesta är vi båda nöjda med, inget kommer in i hemmet utav en slump nu för tiden.

Vad är ditt sämsta köp inom inredning ? något du ångrat ?

Ett köp som faktiskt blev lite väl spontant är en stol från Emma Olbers, Hanna, den passade inte alls in där det var tänkt så den har vi sålt på Blocket.

Finns det nån inredning som aldrig skulle komma innanför din dörr ? Följdfråga vilken inredningspryl tycker du är fulast?

Något som jag inte tycker harmoniserar med resten av inredningen. Det kan vara att det är fel färg eller stil. Jag kan inte svara på vad som skulle vara den fulaste inredningsprylen, allt ligger i betraktarens öga men jag ogillar kopior. Det skulle inte komma innanför dörren.

KÖP INSTAGRAM STILEN

Nämn 3 inredningsbutiker du återkommer till?

Artilleriet, Nordiska galleriet och Norrgavel

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Låt dig inspireras av andra och se vad det är du gillar först och främst. Du måste själv trivas i ditt hem. Försök sedan hålla en röd tråd i allt från färger till stil. Stilkrockar kan naturligtvis tillföra massor i ett hem men det blir bäst om de är medvetna. Gå inte på vad som är trendigt just nu utan tänk lite mer långsiktigt. Ett hem tar tid att bygga upp så ha heller inte för bråttom.

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

@karinboowiklander, @sandraguerreroalvhem och @saint.fabien men det finns så många fler inspirerande och härliga konton.

Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Nej, det tror jag inte. Det har jag gjort så det räcker nu.

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Nordiskt sparsmakat med ljusa träslag och vackra naturmaterial.Tänk en enkel stenbyggnad med lite råare känsla.

Om du fick designa en egen pryl/möbel inom inredning vad skulle det vara då?

Antagligen någon trämöbel med inslag av ekribbor och kalksten som vår bänk vid kaminen.

Många på sociala medier har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Det är säkert en kombination av bra marknadsföring, trender och det blir ett tryggt val. Detta är ju inte unikt för inredning utan gäller ju allt mode. Sedan anser jag i och för sig inte att alla hem på t.ex. Instagram ser lika ut. Det finns verkligen massor av olika stilar.

Till sist vilka inredningstrender 2020 gillar du mest?

Jag är inte så mycket för trender men gillar att fler tänker mer hållbart och långsiktigt i sina inköp. Att man köper färre saker och gärna vintage och närproducerat. Kvalitet och hantverk framför kvantitet.

Jag avslutar denna säsongens Instagram hem med flaggan i topp. Visst är Anna-Karins hem jättesnyggt och en riktigt bra uteplats inspo källa har hon även med sitt konto. Det är bara synd om alla som pimpat uteplatserna till max i år, så får vi en sådan kall sommar. Man vill ju sitta och mysa lääääänggggee varma sommarkvällar, inte frysa ihjälp med blå läppar och vinterjacka haha. Men bara acceptera läget tills man kan börja resa till Spanien och härliga värmen igen. Man kommer ju uppskatta SÅ mycket mer att kunna ha friheten att resa senare.

Ha en kanon sommar så gott det går i snålblåsten :)

LOVE M

INREDNINGSVIS REA SHOP

Oia fåtölj shop1
Jotex
3 849,305 499
Richmond teddy shop1
Jotex
3 779,305 399
Malevik soffbord ø 90 cm
Jotex
1 259,304699
Olivia stol velvet sand/mässing shop1
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Carly soffbord ø 110 cm k news
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Elvira matgrupp shop4
Soffadirekt
749510175
VÄrmdÖ 140 premium sänggavel beige shop1
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Ancona divan höger beige shop1
Soffadirekt
10 495 SEK
Vaxholm 3-sits sammet greige shop1
Soffadirekt
79959495
Hamilton divansoffa gräddvit shop2
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Richmond teddy shop1
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Eira sänggavel shope
Jotex
5 739,30 -30%8 199
  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024