fbpx

Veckans vackraste Instagram hem – @mynewenglandhome

(Innehåller Newport & Soffadirekt annonslänkar)

ÄNTLIGEEENNN! dags för ett nytt härligt inspirerande Instagram hem att ta plats på bloggen. Jag har vart iväg till Stockholm en sväng så bloggandet har legat lite lågt. Jag är så himla glad att ha med det allra första Instagram hemmet med New England stil idag. New England inredning är den typen av classy inredning som alltid kommer vara populär oavsett trender och hyper. Med den legendariska möbeln Howardsoffan i spetsen har New England stilen tagit många Svenska hem med storm. Idag hälsar vi på hemma hos en familj i ett magiskt vackert New England hus i Stockholm.

LÄS MER: INREDNINGSTRENDER 2021 – 10 HETASTE TRENDER I ÅR

Jag säger välkommen hem till fina Sara och veckans vackraste Instagram hem @mynewenglandhome

INSTAGRAM INTERVJU @MYNEENGLANDHOME

Hej! Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Hej, Sara heter jag och tillhör den äldre skaran på Instagram med mina 47 år. Till yrket har jag jobbat med kommunikation och webb i över 20 år i olika roller, nu senast i en chefsroll. Jag bor i Stockholm med min man och våra två barn 8 och 10 år. Huset som vi byggt själva är ritat av Heidi Mikalsen som är inriktad på just New England-inspirerade hus.

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du fram till just din inredningsstil?

Tusen tack! För mig började det med en resa till Kenya som ung. Jag blev helt tagen av den brittiska koloniala stilen som mötte oss på Savannens lodger. Varmt vita nyanser ihop med mörkt bruna trädslag. Till det tropiska växter och dämpade blå, gula och orange färger. Från det är steget inte så långt till valet av stil på hus vi byggde och som både min man och jag är väldigt förtjusta i. Min inredningsstilen idag skulle jag beskriva som ett möte mellan den koloniala och den gustavianska stilen.

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Instagram så klart men även google, pinterest och inredningstidningar. Frågar du min man förstår han inte varför jag spar alla dessa inredningstidningar.

Vilka är dina favoritfärger att inreda med?

Basen är varmt vitt och varma blå, beige, gröna, gula och orangea toner tillsammans med träslag som mahogny, teak och idegran.

Shopping favoriter

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Våra tre skåp och den stora bellmanskronan i hallen vi ropade in på auktion. Sedan är jag väldigt förtjust i soffan och fåtöljerna vi köpte i höstas. De är både snygga och underbara att sitta i.

Vad är ditt sämsta köp inom inredning? Något du ångrat?

Våra två sämsta köp är en soffa vi köpte när ett stort välkänt möbelföretag hade erbjudande. Kvalitén var ingen höjdare märkte vi snabbt. Sedan har jag köpt ett stort otympligt skrivbord på blocket som jag sedan skickat min man att hämta. Problemet med det är att förr var skrivborden lägre så mannen i familjen slår knäna i det. Både skrivbordet och soffan finns kvar tills vi hittar något bättre. Den dagen åker de ut direkt.

Finns det nån inredningspryl som aldrig skulle komma innanför din dörr?

Inredningspryl är det inte riktigt men hur snyggt det än kan vara kommer jag aldrig att ha svarta väggar. Vi hyrde under ett år en lägenhet med svarta väggar och svarta garderober. Jag höll på att bli tokig vintertid för att det var så mörkt och när våren kom kändes det hela tiden dammigt. Ska man ha svarta väggar behöver man jobba mycket med belysning och vara bra på att dammtorka.

KÖP INSTAGRAM HEM STILEN

New England inredning ovan hittar ni: 1. Bänk HÄR 2. Påslakan HÄR 3. Stol HÄR 4. Kudde HÄR 5. Lykta HÄR 6. Urnor HÄR och HÄR 7. Bord HÄR 8. Howardsoffa HÄR

Ännu mer New England inredning finns HÄR


Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

Tre butiker i Stockholm jag gillar att vandra runt i är Newport, Oscar & Clothilde och Zara Home

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Jag tycker inredningstidningar och pinterest är en bra start. Där känner man snabbt vad som tilltalar en. Klipp ut dessa bilder och gör en moodboard.

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Det finns massor men de jag tänker på i skrivandets stund är @tretowdeco, @juditadesign och @homesinharmony för deras makalöst vackra hem. @solhem_ett_sekelskifteshus för hennes kreativitet och humor @herrgardenivitt som förutom en vacker herrgård har en fantastiskt förmåga att skapa engagemang bland sina följare @gotlands.huset för hennes coola stil och underbara pyssel och sobra och stilfulla @nytthem som andas internationell stil.

Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Jag är inte så föränderlig i min smak men skulle jag flytta in i ett mer modernt hus kommer säkerligen delar av inredningen succesivt bytas ut för att bättre passa huset.

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Ja, jag gillar det man kan beskriva som en samtida internationell stil både på hus och inredning. Det finns ett husbygge utöver det vanliga i den stilen som jag följer, @530kvm. Jag ser verkligen ser fram emot att se det förvandlas från bygge till hem.

Om du fick designa en egen pryl/möbel inom inredning vad skulle det vara då?

Jag tycker marknaden för badrumskommoder är skral så badrumskommoder skissade jag till om med på för några år sedan. Moderna kodlås till ytter- och altandörrar i mer traditionell stil är också något jag skulle vilja designa.

Vilken kändis i Sverige tycker du har snyggast inredningsstil?

Isabella Löwengrips villa i Elfvik på Lidingö har en internationell stil som jag tycker är väldigt snygg.

Många svenskar har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Jag tror inte det bara gäller i Sverige. Att känna tillhörighet och gemenskap är ett mänskligt basbehov. Att gilla samma saker eller klä sig i samma stil är ett sätt att visa tillhörighet till en grupp. Jag ser heller inget fel i att gilla samma saker. Det viktiga för mig är att jag och min familj trivs i vårt hem.

Till sist vilka inredningstrender 2019 gillar du mest so far?

Jag älskar ju beige och palmer så jag gillar skarpt att den trenden håller i sig.

Visst är huset bara SÅ fint? rena drömhuset om man frågar mig. Tänk att bygga sitt eget hus efter unika personliga ritningar, mångas dröm. Det var även så kul att läsa hur Sara har anammat sin inredningsstil från et resa utomlands. Det är ju det som är roligast med inredning, att inspireras från resor, minnen och spännande nya miljöer i andra länder. Tror det är viktigt att vi inte blir ”hemmablinda” utan inser att det finns så mycket mer inspiration att hämta än från bara Sverige.

LÄS MER: Höstens trendigaste soffbord och ni vill ha alla nu

Jag hämtar själv mycket Inspo från hotell jag bor på och hittar alltid nåt nytt att ta med hem i sinnet varje gång. Vad beträffar New England stilen så ligger den mig varmt om hjärtat. Även om jag inte kör stilen själv hemma älskar jag den verkligen. Man hade ju knappast sagt nig till ett sommarhus vid havet i tvättäkta Hamptonsstil, eller hur :)

Hoppas ni gillat och inspirerats av denna veckans IG hem och snart kommer fler spännande hem, så stay tumed!

LOVE M

NEWPORT UTEMÖBel REA

Newport
8 295 SEK10 369 SEK
Newport
9 265 SEK11 581 SEK
Newport
14 995 SEK18 744 SEK
Newport
65 27681 595-20%
Newport
13 995 SEK17 494 SEK
Newport
35 565 SEK44 458 SEK
Newport
28 880 SEK36 101 SEK
Newport
3 499 SEK4 374 SEK
Newport
3 595 SEK4 494 SEK
Newport
4 990
Newport
22 045
Newport
3 611 SEK4 514 SEK

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis