Veckans vackraste Instagram hem – @lyckligahem

DET ÄR DAGS! För ännu ett underbart Instagram hem att ta över Inredningsvis. Idag hittar vi hem till en underbar ny Insta vän till mig Jane med hennes härliga genuina konto @lyckligahem. Det är PRECIS det jag blev första gången jag scrollade igenom hennes Instagram konto….lycklig. Jag blev helt nykär både i Jane som person men också i hennes urmysiga hem uppåt landet. Jag älskar den biten med sociala medier att man kan träffa på sköna nya folk man synkar med direkt, som man aldrig hade träffat IRL.

LÄS MER: OUTLET REA PÅ INREDNING  – 80 % RABATT

Välkommen hem till Veckans vackraste Instagram hem @lyckligahem och min lilla intervju med sköna bönan Jane.

@lyckligahem

INSTAGRAM INTERVJU MED @LYCKLIGAHEM

Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Jag är Jane, passionerad, positiv och så tacksam och lycklig över att jag äntligen har fått flytta ner till Härnösand där jag föddes för 48 år sen. Juni 2017 flyttade vi ifrån en stor villa och trädgård i Piteå, där vi har huserat i 17år. Vidare till en sekelskifteslägenhet som har allt jag drömt om sen liten tjej. Ett rosa krusidulligt hus med underbar trädgård och lusthus, lägenheten är ca 160 kvadratmeter, högt i tak, stora rum och fönster, badkar och öppenspis, ett antal dubbeldörrar. Beläget mitt i stan och har en fantastisk utsikt över havsviken. Husvärdinnan är urgullig och hon uppskattar att jag fixar och donar i trapphus och trädgård. Himla tur!

Jag är till yrken lärare, inredare, egenföretagare, men år 2016 drabbades jag av en sjukdom som vände upp och ner på allt och har inneburit noll jobbande. En lärorik period att känna sitt eget värde inte i det man jobbar med utan att i sin varelse finna ett värde. Hur man behandlar sig själv och sin omgivning är värdefullt, den energi du sprider omkring dig.

Sommar rea fynd

Jag har sedan barnsben haft ett stort inredningsintresse, älskade att möblera och greja med mitt dockskåp, gav mig en speciell härlig känsla, den kittlande inredningsnerven. Jag hjälpt andra under åren med inredning och pysslat på, men under tiden jag hade inredningsbutiken utbildade jag mig till certifierad inredare, även inom Feng shui.

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du på din inredningsstil?

Tusen tack! Min inredning har alltid sedan jag flyttade hemifrån innehållit en exotisk touch med detaljer, växter, jag har även gillat inslag av glamor och asiatiska detaljer. En typ av kolonialstil med glamour. Min inredningsstil består av en salig blandning saker som jag verkligen tycker om, har INTE saker som ger en dålig känsla, dåliga minnen eller dåliga vibbar. Jag låter huset/lägenheten och dess historia (byggt år1869 av en välbärgad skeppsredare) inspirera mig med sin skönhet och blandar det med min personliga touch av exotisk lyx. Jag gillar äldre ting med en bra historia, arvegods, auktions och loppisfynd. Men även inslag av nya saker som bidrar med en fräsch balans. Jag har kunnat återanvända många av sakerna från villan, målat om dem eller lyft fram dem på annat sätt som gör att de får blomma ut i lägenheten.

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Naturen är en stor inspirationskälla för mig, ser färger, former och kontraster på mina promenader, ser bilder överallt, jag får lämna kameran och mobilen hemma för att hålla mig ifrån att fota alla bilder jag ser, för att njuta och bara vara i nuet.
Ibland kan inspirationen vara ett tyg, ett kuddfodral, porslin, en bild/tavla mm som målar upp en dukning i mitt huvud, ett tema, kombinationer och färger i hemmet. Jag byter sällan bas men desto oftare textilier, framförallt kuddar till min mans förskräckelse . Inspirerande är även inredningsmagasin, pintarest, instagram och bloggar, de sociala medierna bidrar till att man kan frossa i härliga bilder och inspiration. Jag har skapat inspirationspärmar med inredningsbilder som slår an min inredningsnerv.

Här är underbara Jane med sin vita skönhet till hund:)

Vilken är din favo färg inom inredning?

Min favoritfärg sen barnsben var vit, valde alltid vitt på kläder och saker, ju äldre jag har blivit desto mer färger. Jag har haft rosa som accentfärg i många år från och till. Jag styrs mycket av känslor och färger i min personliga inredning. När det har varit mycket negativt av olika anledningar i livet är rosa automatiskt en naturligt återkommande färg för mig. Rosa är en färg som har lugnande, läkande, närande egenskaper och kan skingra vrede och sorg. Rosa förknippas också med kärlek och stöd, med rosa skapar du en kärleksfull stämning och bra där du vill skapa stillhet och lugn. Jag har även alltid mycket grönt, naturens färg vilket i sig också är lugnande och uppfriskande. En positiv färg som ger harmoni, balans och energi.

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Mina gröna tanghäst som jag letat efter i några år, även de gröna zodiakfigurinerna med våra personliga årsdjur, fick leta även dem i några år innan jag hittade dem. Det gamla köksbordet med kurviga ben som jag fyndade i somras, ett underbart gammalt hantverk. Ett gammalt rökbord efter min gammelmorfar.

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

Hjärnsläpp…
Älskar loppisar och auktioner, lättare att hitta personliga saker med själ. Blombutiker, älskar blommor och brukar gå in bara för att få energi, finns oftast läckra krukor, urnor och inredningsdetaljer. Är det något jag är ute efter så söker jag tills jag finner just den grejen, just ny letar jag efter en stor maffig gammal kristallkrona till matrummet.

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Ditt hem ska få dig att känna dig trygg och harmonisk. Du ska kunna varva ner när du kommer hem, känna att det är ditt. Du ska inreda med saker du tycker om, inget som lockar till tråkiga tankar. Inred för dig och familjen, det är inget ”showroom”. Skapa en neutral bas som du gillar, då är det lättare att bygga upp med detaljer och textilier. Sen är det även lätt att byta stil, färg när du har en neutral bas, ta bort och tillför minst tre saker/textilier. Va inte rädd för att blanda stilar så länge det känns harmoniskt för dig. Skapa moodboards för dina och familjens behov och smaker, lättare att skapa och se helheten. Våga förändra, flytta runt saker och lek dig fram. Skapa egna saker, måla om möbler du tänkt slänga ut, hitta nya funktioner. Framförallt ha kul!

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Så här på rak arm…@Homebygard, inspirerande personliga bilder, @Hootchokootchi med underbara idéer och texter, @harolds_finishing_touches med sina härliga bilder, @juditadesign.se med älskade zebra och läckra detaljer.

Är inte tavlan med getter underbar?

Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Min inredning är en salig blandning av saker och vissa saker kommer alltid att hänga med. Men om jag någon gång flyttar så blir det väl lite annat beroende på bostaden.

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Mitt problem är att jag verkligen gillar de flesta stilar, allrahelst när inredningen är personlig eller sticker ut, inrett med hjärta och känsla.

Många Svenskar har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Har märkt i mitt yrke som inredare att alla inte har intresset, tiden, lusten eller känslan för att ska skapa ett personligt hem. Så när de ständigt matas med vissa trender och saker är det lätt att påverkas, inhandla just de sakerna, säkra kort så det inte blir ”fel”. Bläddrar man runt på t ex insta så kan man lätt bli hjärntvättad av vissa ting om du inte har hittat din personliga stil och är säker på dig själv och vad du trivs med. Ser ibland de som lägger ut stora pengar på att inhandla alla dyra rätta tingen men i slutändan blir det helt opersonligt. Intressant hur gruppsykologi påverkar oss människor, som inredningssäljare såg jag ofta att människor i grupp hade en tendens att köpa en viss produkt genom att några började.

Till sist vilka inredningstrender 2018 gillar du mest?

De jordiga och naturnära färgerna, att det varma beiga kommer fram mer. Alla härliga printade tapeter, med underbara mönster och färger.

Jag håller med på så himla många punkter som Jane har att komma med. Det där med hur könlöst och opersonliga många hem har blivit, bara för att folk klonar varandra rakt av. Det är därför jag älskar just Janes hem, då det har en stor personlighet vilket gör att man vill bjuda in sig själv på en stor kopp te vid brasan. Mixen hon kör med orient detaljer Vs etniska influenser är underbar och jag menar hennes trädgårdshörna…halååå mysig!

Jag hoppas att ni också gillar veckans IG hem och blen influerade att inreda lite mer personligt därhemma. Ni kan ju börja med att gå och köpa några unika fynd på loppis, bara några udda detaljer gör stor skillnad i ett hems personliga aura.

Vad gillar ni hemmet ovan? en stil ni själva kan tänka er månne:)

Ha en mysig vår Söndag!

LOVE M

sommar REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

7 kommentarer

Rena söndag, april 15, 2018 - 10:58

Thanks a lot for your interesting post!
xx from Bavaria/Germany, Rena
http://www.dressedwithsoul.com

Svara
Jane Norell Gotthold söndag, april 15, 2018 - 15:40

Hej vännen!
Tusen tack än en gång för alla dina värmande och peppande ord! Du är en vacker och generös själ.
Hoppas du känner dig piggare idag <3
Ha en ljuvlig söndag!
Massor av uppiggande kramar!
Love Jane

Svara
Netti Starby söndag, april 15, 2018 - 17:20

Åh vilka fina och inspirerande bilder! :-D Kramis

Svara
ullie måndag, april 16, 2018 - 00:29

hon har det så fint jane ja hade henne redan på instagram :d
hoppas du haft en fin helg kramar

Svara
Julia HW måndag, april 16, 2018 - 06:59

Måste jag ju kolla in!

Svara
Christer Holm måndag, april 16, 2018 - 09:02

Riktigt fint hem :)

Svara
Dixi Wonderland måndag, april 16, 2018 - 11:22

Vilket härligt inlägg :D

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 kommentarer 221 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis