Veckans vackraste instagram hem - @johsefine

Veckans vackraste Instagram hem – @johsefine

(Innehåller annonslänkar)

Jag hoppas att ni haft en skön Valborg och 1a Maj helg! Tyvärr kommer det nu bli regn och grått ett tag framöver, så det var bra att få ladda sol batterierna denna veckan. Jag var vid have och hade picknic med en vän. Men jag saknar VÄRMEN, vart är den i år? Menar så här länge kallt har det fasen aldrig varit. Jag mår inte bra av kyla, då jag lider av stelhet i kroppen. Det är även därför jag har planer på att flytta till nån plats vid Medelhavet på vintern. Orkar inte med vädret i detta landet, det tär på psyket.

LÄS MER: 6 HETA VARDAGSRUM TRENDER 2021 ATT INTE MISSA

NU! till nåt som inte tär utan istället ger energi. Jag talar om Veckans vackraste Instagram hem som är tillbaka. Idag med ett super mysigt konto vid namn @johsefine med framför allt massa skön grön växt inspo därinne.

Jag säger välkommen hem till  @johsefine och här kan ni läsa min Insta intervju med tjejen bakom kontot…Enjoy!

Josefin har hakat på trätrenden och såhär stylish och stilrent är hennes vardagsrum!

Trendugt trä dominerar i denna veckans Insta hem!

INSTAGRAM INTERVJU – @johsefine

Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Jag heter Josefin, är 38 år och driver instagramkontot @johsefine. Jag bor på Hammarö i Värmland med min man och våra två barn! Vi bor i en 1,5 plansvilla med en pytteliten tomt och vi har nog gjort om varje kvadratcentimeter i huset så att det ska passa oss!

Jag är civilekonom och till vardags jobbar jag som verksamhetscontroller inom offentlig sektor. Mina största intressen är inredning, skapande och trädgård!

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du fram till just din inredningsstil?

Tack så jättemycket ???????? Mitt hem har nog vuxit fram under en längre tid. Jag har alltid varit intresserad av inredning men det är under de senaste åren som det blivit mer och mer en hobby! Jag utgår alltid ifrån vad jag tycker om och trivs med snarare än trender. Ofta tar det lång tid innan jag faller för en trend och så är den ofta på väg bort igen! Älskar att gå på loppis och göra fynd som jag själv kan göra om efter eget tycke och smak. 

Det händer ständigt mycket inuti mitt huvud och det är antagligen därför jag trivs bäst med ljus, lugna och jordnära färger. Det är rörigt nog som det är i mitt huvud så hemmet behöver vara lugnt!

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Jag är beroende av appen Pinterest – så otroligt mycket härlig inspiration! Inredningsmagasin, hotell och självklart även instagram som är den plattform jag är mest aktiv på!

Vilka är dina favorit färger att inreda med?

Beige, brun och svart!

KÖP INSTAGRAM STILEN

Inredning ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Jag är stolt över många av de DIYs som jag gjort! Alltifrån lampor till bord och andra inredningsdetaljer. Har även gjort många fina loppisfynd, bland annat en Skrufs vas av äldre modell. 

Extra lycklig är jag dock över årets födelsedagspresent som var Flos Gatto grande! 

Vad är ditt sämsta köp inom inredning ? något du ångrat ?

Jag är ganska impulsiv så ibland är inte köpen helt genomtänkta men oftast blir det bra. Ogillar skarpt (och ångrar köpet av) vår soffa som jag ägnat de senaste åren till att få maken att gå med på att byta ut – nu har jag äntligen lyckats och en ny soffa är på väg snart!

Finns det nån inredning som aldrig skulle komma innanför din dörr ? Följdfråga vilken inredningspryl tycker du är fulast?

Chabby chic är inte min kopp te ???? 

Krukväxter i plast kommer aldrig in i mitt hem (även om alla som arbetar på blomsterhandeln med största sannolikhet kommer att rekommendera mig det med tanke på att jag kan ta död på vilken krukväxt som helst)!

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

HM Home, Zara Home och Nordic Nest

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Låt det få ta tid, prova dig fram och sök inspiration på olika platser. Känn efter vad just DU gillar. Det är ingen idé att följa trender om man själv inte tycker om dem. Det är ditt hem och du som ska trivas så inred inte för någon annans skull!

Inredning behöver inte vara dyr för att den ska vara fin. Det finns så många skatter på loppis för en billig peng som man kan göra om så att det passar eget tycke och smak!

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Många! @susantornqvist @nytthem @helenas.hem @scandinavian.interior @joannaavento för att nämna några!

Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Det kommer jag alldeles säkert att göra! Det jag tyckte var fint för 10 år sedan är inte närmelsevis det jag trivs med idag.

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Japandi stilen är väldigt vacker! Jag tycker även om mycket färg på ett väl ett genomtänkt sätt – dock bara hos andra. Själv använder jag bara accentfärger!

Om du fick designa en egen pryl/möbel inom inredning vad skulle det vara då?

Definitivt en lampa. Har någon form av besatthet av just lampor!

Vilken kändis i Sverige tycker du har snyggast inredningsstil ?

Om jag ska vara ärlig så tror jag inte att jag har koll på en enda kändis hem, men såg ett reportage om Carolina Gynning i en tidning och hon hade inrett väldigt snyggt!

Många på sociala medier har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Det kan säkert finnas en rädsla men jag tror mer det handlar om inspiration. Vi matas från alla håll med trender och nyheter som är omöjliga att värja sig emot. Dessutom följer inredningsbutikerna också trenderna och då blir det en fråga om vilket utbud som finns. Det är inte helt lätt att komma på sin egen stil och många testar sig fram mot just sin stil!

Till sist vilka inredningstrender har du gillat mest det senaste året?

Jag är väldigt förtjust i trenden med mörkt trä och ribbor! 

Newport ute REA

Här vill man ju bara ligga och Fredagsmysa i badet!

Detta sovrum är bara LOVE!

Visst har hon det fint Josefin? Och alltid lika kul höra vad olika Instagram hem svarar på frågorna om inredning. Alla har olika smak när det kommer till inredning. Det är det som är det härliga med att inreda, att ha sin egen unika smak. Även om man kopierar vissa trender så är hemmet ändå unikt som man bor i.

Nu hoppas vi på en varm Maj och en varm sommar i övrigt. Får se om jag orkar krångla iväg i sommar på en utlandsresa, det suger ju i resenerverna nu lätt. Problemet är bara att det är krångligare än förr att resa. De där jäkla Corona tester är ju SVIN dyra och riktigt äckliga att göra. Jag HATAR få grejer inkörda i näsan, tar fasen hellre tester där bak haha :)

Ha det bäst och stay strong!

LOVE M

REA FYND SHOP

Gross taklampa shop2
Nordic Nest
4.030 SEK6.155 SEK
Randaccio circulare shop2
Nordic Nest
6.116 SEK7.195 SEK
Hamilton divansoffa gräddvit shop2
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Ancona divan höger beige shop2
Soffadirekt
10 195 SEK15 995 SEK
Richmond teddy shop1
Jotex
3 779,305 399
Oia fåtölj shop1
Jotex
3 849,305 499
Fåtölj pixi shop 1
Homeroom
4 799 SEK5 999 SEK-20%
Malevik soffbord ø 90 cm
Jotex
1 259,304699
Beau skrivbord brun
Soffadirekt
24953295
Chloé matstolar shope
Newport
5 24810 495 -50%
Bänk benedict shope
Newport
10 71613 395
  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024