Veckans vackraste Instagram hem – @interiorby_maria

Aldrig hade man trott att en sådan värmebölja skulle dra in över Sverige så snabbt. Men vi är tacksamma efter en lååång kall mörk och ångestladdad vinter/vår. Jag känner i år att jag känner en helt annan tacksamhet för sommaren och att faktiskt vara vid liv, än vad jag gjorde innan. Jag känner mig mer ödmjuk för livet för man vet faktiskt inte ens om man lever nästa år. Vi lever i ovissa tider på många plan och då gäller det ta vara på varenda dyrbar sekund. Jag kan även tipsa alla som har Corona ångest att börja måla/skapa. Jag har gått en privat konstkurs och det va det bästa jag gjort på åratal. Läraren är underbar och hon är både som psykolog och konstlärare samtidigt. Jag kör frigörande måleri baserat på det vi talar om och hur jag mår. Ni bara MÅSTE testa detta för man kommer till sån insikt med livet på alla plan genom att uttrycka sig i konst. Bor ni i Göteborg och själva vill börja en skapande resa så hittar ni konstlärarens hemsida, där ni kan läsa mer HÄR

LÄS MEr: SOMMAR REA – SISTA CHANSEN ATT FYNDA

NU! till det jag vet många älskar och det är veckans vackraste Instagram hem. Denna veckan kikar vi in hos en riktigt duktig stylist i Stockholm med kända kontot @interiorby_maria Denna tjejen har verkligen känsla för stil och design.

Jag säger välkommen hem till @interiorby_maria och här kan ni läsa min Insta intervju med henne…Enjoy!

@interiorby_maria

INSTAGRAM INTERVJU – @INTERIORBY_MARIA

Hej! Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Maria heter jag och bor med min familj söder om Stockholm, driver mitt företag MS Design och jobbar som inredningsstylist hos Styling Vision, när jag inte jobbar älskar jag att göra fint hemma och pula i trädgården.

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du fram till just din inredningsstil?

Tack snälla du, ja den har vuxit fram genom åren, har en bild i mitt huvud och en hjärna som poppar upp med idéer typ varje dag, haha! Har egentligen många olika stilar och kan säga att allt är under uppbyggnad, det kommer ske små förändringar här hemma allt eftersom ;)

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Som jag sa så är mitt huvud fullt av idéer :)) men går ju inte att missa alla vackra hem på instagram och så klart pinterest där det finns hur mycket som helst, i mitt yrke har jag ju också möjligheten att få se många vackra hem där inspirationen får flöda fritt.

Vilka är dina favorit färger att inreda med?

Helt klart jordnära toner, alltid dragits till det och började med det redan i min första lägenhet för ca 15 år sedan. Framförallt beige, grått, brunt, mullvad, taupe och svart, svart måste jag alltid ha med, det ger djup och karaktär till hemmet tycker jag.

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Får man säga sina egendesignade möbler? Dom är jag så klart väldigt stolt över, men annars tycker jag mycket om min konjaksfärgade fåtölj i vardagsrummet och mitt sidobord deck från ox denmark.

Vad är ditt sämsta köp inom inredning ? något du ångrat?

Det skulle nog vara min pax garderob i sovrummet, önskar att jag valde en mörk och med vanliga dörrar, inte skjutdörrar som jag har idag.

Finns det nån inredning som aldrig skulle komma innanför din dörr ? Följdfråga vilken inredningspryl tycker du är fulast?

Det ”va” faktiskt popcorntrenden men nu har jag börjat gilla den mer och mer, dock endast på krukor och ljusstakar, men när man avskyr nåt från början och sen börjar gilla de, är det på riktigt då? Hmmm :)

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

HM home älskar jag och de har humana priser. Jotex gillar jag för jag hittar fina detaljer där, vaser och annat smått o gott. Posh living har mycket fint också, det va svårt att välja endast 3 stycken.

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Ja jag skulle säga att känn efter, ta bort allt hemma som får dig att känna stress, plocka in med noggrannhet, försök att inte stressa fram nåt. Sen skulle jag tipsa om en neutral grund i hemmet för att sen ta in accenter som får gå i samma färgskala eller om man är som mig, klarar inte för mycket färg blir stressad av det så jag kör allt neutralt men alla är vi olika, känn efter och tänk inte på hur andra har det, det ska passa hemma hos dig, våga bryta olika material för att få en levande känsla i hemmet.

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Ja det är @janaheinrici @louisehjorthdesign och @saint.fabien finns säkert fler men det är dom jag kommer att tänka på först.

KÖP INSTAGRAM HEM STILEN

Insta inredning ovan finns: 1. Gräs HÄR 2. Bord HÄR 3. Stol HÄR 4. Pläd HÄR 5. Sittpuff HÄR 6. Spegel HÄR


Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Inte helt men säkert till stol del, inredning är en process, det finns liksom inget definitivt stopp, det kommer hela tiden nytt och man inspireras och huvudet jobbar på :)

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Ja jag bara älskar skandinaviskt, art deco och vintage.

Om du fick designa en egen pryl/möbel inom inredning vad skulle det vara då?

Eftersom jag redan designar möbler i trä och marmor så skulle det vara kul att få ta fram en sänggavel i tyg men vem vet, kanske kommer en i trä i framtiden.

Vilken kändis i Sverige tycker du har snyggast inredningsstil ?

Oj jag har dålig koll på sånt här men Isabella Löwengrip har det rätt nice om man säger så.

Många på sociala medier har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Det är väl så att det blir en typ av hjärntvättning :D man ser något dyka upp överallt gång på gång och sen måste man ha det själv, sen känner många kanske en trygghet i att flera har det, vi är ju flockdjur så inte så konstigt, men jag skulle säga våga sticka ut, det är spännande!

Till sist vilka inredningstrender 2020 gillar du mest?

Jag älskar allt som har med naturen att göra, mycket grönt och torkat gräs, trä och sten, älskar att det är en trend, människan mår bra i sin sanna natur.

Att inreda är lite samma grej som att måla, dvs man skapar och förändrar. Jag har alltid varit övertygad om att inredningen vi lever med påverkar mycket mer än vi tror. Menar om man kollar på sjukhus där man inrett mysigt för patienter. Där tillfrisknar patienterna mycket fortare än om de är omringade av kala vita väggar. Intressant också hur olika inredning påverkar folk olika. Som jag tex avskyr de där äckliga vaser med hål och bulor på som vart så trendigt. Andra ser dem som ren konst och inreder glatt med dem. Kan det också vara så att vi lär oss gilla saker efter ett tag bara för alla andra har dem och det är trendigt? Frågan är då om det verkligen är vår egen smak eller att glida på bekvämlighetsvågen av att vara copy cat? Ja detta med att inreda är verklien ett topic på många plan men en sak är klar ALLA gillar inredning, oavsett hur den ser ut.

Hoppas att ni gillat denna veckans IG hem och snart kommer jag med nya härliga hem. Missa inte heller min nya kategori ”sommarhem” där jag visar upp somriga hem hela sommaren.

Stay safe och keep distance!

LOVE M

sommar REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

2 kommentarer

Popcorn söndag, juni 14, 2020 - 13:51

Skönt att kika på någon annans hem. Och det verkar dessutom som att det är riktigt bra ordning och reda där. Ingen ångest alls! Tack för de fina bilderna :-)

Svara
Maria Ljungström måndag, juni 15, 2020 - 21:03

tusen tack och jag är glad du gillar det :) Ha en fin Midsommar :) Kram Maria

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 kommentarer 193 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis