Bianca Ingossos numer välkända uttryck LYX LYX LYYYYXXXX! stämmer bra in på denna veckans valda Instagramhem. Vi hälsa denna veckan på hemma hos Sofia som driver det kända kontot @interior.by.sofia Hon bor mitt i Stockholm och har själv en fot inom inredning med sin egna webshopp homeelements.se Hon bor i en fantastisk gammal lägenhet i ett drömläge i vår vackra huvudstad.

LÄS MER: Veckans vackraste Instagram hem – @sabina.ryden

Välkommen hem till Sofia bakom @interior.by.sofia med en renoverad drömlägenhet och läs min intervju med henne här.

@interior.by.sofia

INSTAGRAM INTERVJU MED @INTERIOR.BY.SOFIA

Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Jag heter Sofia och är 41 år, jag bor vid Rådhuset i Stockholm tillsammans med min dvärgschnauzer Bosco. En lägenhet från 1880 som jag köpte som renoveringsobjekt oktober 2017. Jag jobbar som säljchef i ett IT-konsultbolag som ligger mitt på Stureplan och som hobby driver jag inredningsföretaget Homeelements, något jag och min väninna startade då vi brinner för inredning. Utöver inredning älskar jag skidåkning, dykning, träning och ridport… och champagne ;)

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du fram till just din inredningsstil?

Jag låter alltid hemmet få tala om vilken stil som passar där, vill alltid läsa in rummens själ och hjärta samt historia. Just denna lägenhet med sina enorma fönster, högt till tak och en historia som sträcker sig 130 år bakåt så ville jag bevara den klassiska stilen när jag renoverade och sedan skapa en lite mer modern touch, med en känsla av ett lyxig, dramatisk men ändå ombonad och personlig hem, denna lägenhet förtjänar verkligen en inredning som lyfter dess karaktär. Det tar lång tid att hitta rätt inredning och väljer omsorgsfullt ut varje detalj med en medvetenhet.

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Mycket genom mässor, inredningsbutiker och genom våra leverantörers trendspaningar, men också såklart genom Instagram och Pinterest.

Vilka är dina favorit färger att inreda med?

Jag älskar nyanser som tar upp de naturliga elementen, jag tänker luft, jord, himmel, hav, eld och hittar en balans i detta med sobra och svala färgskalor. Just nu är det mycket gråskala, en hel del svart men också pasteller och beige toner. Har alltid älskat ljusa golv och låter dem representera ”luft”

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Min stora oljemålning som jag köpt på beställning direkt av en konstnär, den är så personlig för mig. En stor stegrande häst i brons som var en personlig gåva, några ljusstakar i äkta silver, en silvervas och en stor kristallkrona som jag köpt på auktion, allt som känns personligt utvalt för mitt hem och som speglar min personlighet, är också förtjust i min vas från Svenskt tenn.

KÖP LYXIGA INSTAGRAM HEM STILEN

Inredning ovan finns: Ursnygg svart matgrupp till bra pris HÄR Howardsoffa till rabattpris HÄR Matta HÄR Soffborden finns HÄR och HÄR Sänggavel HÄR och läcker svart spegel HÄR

Vad är ditt sämsta köp inom inredning ? något du ångrat ?

Alla gånger som man gör ett impulsköp för att man vill bli snabbt klar, när man har för bråttom att inreda klart och så åker man till någon större kedja och köper på sig massa prylar, jag blir aldrig nöjd då och har slutat med det :) Köpte ett provisoriskt sideboard förra hösten för att jag var otålig, och det jag egentligen drömde om var lite dyrt, men det slutade med att jag köpte det jag verkligen ville ha och den provisoriska lösningen finns inte längre kvar.

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

Min egen såklart, men annars är det Posh Living, Newport och Dis.

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Jag brukar uppmana personer att skriva ner på ett stort moodboard nyckelord för vilken personlighet de har, vilka färger de gillar, vad de drömmer om, vilka material de uppskattar, samt vilken känsla de vill att deras hem ska spegla – Är det lugn? Energi? Glädje? Bra att få en känsla för om man gillar modernt, klassiskt eller mer lantligt. Sedan ber jag också kunder att klippa ut bilder ur inredningstidningar på stilar som de gillar och sedan lägga ett litet pussel rum för rum, med tänkbar stil för varje rum och försöka få stilarna att hänga ihop, då blir det också lättare att välja en röd tråd sedan med färgskala som knyter ihop rummen

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Massor! @tretowdeco @stylebylojs @bisse @bynilsgarden @albafridstrom @homebylene @livingedgeinteriors @interiorlifestylebyme

Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Det händer säkert beroende på hur det framtida hemmet kommer se ut :-) Jag ändrar lite varje gång

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Jag gillar det riktigt moderna, den nordiska designen

Vilken kändis i Sverige tycker du har snyggast inredningsstil ?

Kändisspanar inte så mycket men Camilla Läckbergs nya hem är snyggt renoverat, Charlotte Perelli har väldigt snygg stil, och hos låtskrivaren Andreas Carlsson gjordes ett reportage från, snyggt!

Många Svenskar har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Det här är ett ämne som engagerar mig mycket, utifrån att jag är såpass intresserad av personlig utveckling. Mitt svar är att jag uppfattar att vi i Sverige är väldigt rädda för att sticka ut från mängden och du ska inte vara alltför annorlunda, vi ska inte sticka ut eller vara märkvärdiga, den klassiska jantelagen. Lite tråkigt om detta påverkar vår inredning dock. Jag är också medveten om att vi i Sverige är väldigt trendmedvetna och snabbt plockar upp nya trender som kommer, många stora modehus gillar att testa nya trender i Sverige just för att om en produkt ”slår” så ska ALLA ha den här och det blir som en slags ”boom”, då ser vi den i varje hem om det är inredning. Många varumärken har blivit otroligt framgångsrika genom att förstå detta och marknadsföra sig i sociala medier med kända influencers, det gäller både kläder, klockor och vissa designprylar då vi är riktiga copycats och blir otroligt homogena när vi vill passa in och vara som alla andra. Jag kan uppfatta att vi också anses annorlunda om vi inte anammar trender, och inte ”hänger med” – då anses du som udda och totalt omedveten om stil och mode, spännande va? Alla som känner mig vet att jag alltid uppmuntrar människor runt mig att våga vara lite mer kaxiga, våga vara annorlunda och gå sin egen väg, när andra går vänster kan man mycket väl välja att gå åt höger :)

Till sist vilka inredningstrender 2019 gillar du mest so far?

Det är så många spännande trender, personligen kommer jag inte haka på det gula men jag älskar Glamourtrenden som kommer in, nu ska det vara maffigt och lyxigt – inspiration av slottsinredning och ”The great Gatsby” med lyxiga material, färgstarka detaljer, mönster och flådiga former. Gillar det storslagna! Jag gillar också växande trenden med naturliga material och jordnära färgskalor. Hållbar inredning med en mjuk och samtida minimalism. Något som också uppskattas hos mig är att vi nu ska tänka mer på att inreda HELA rummet. Stora mattor, rejäla gardinuppsättningar och stora tavlor på väggarna.

Det är så himla kloka ord Sofia har att säga om det där med att vi Svenskar kopierar varandra. jag brukar säga att det är näsan lite likt mobbing i skolan om nån sticker ut i detta landet och vågar vara sitt egna vilda jag. Carolina Gynning är en av de där vildhästarna och det är därför jag alltid gillat henne. Vi måste helt enkelt våga vara fria mer och våga välja vad VI vill ha hemma och inte bara klona vad alla andra har. Att göra som Sofia gjort i sitt hem och blanda gammalt antikt, med nytt och modernt är en bra start till ett personligt hem.

Jag fastande faktiskt mest vid hennes fantastiska unika oljemålning när jag valde detta Instagramhem. Just därför att den stack ut och var liiiteeeee mer annorlunda än den där jäkla uttjatade Kate Moss tavlan man sett i varenda Svenskt hem sen Jesus gick på vattnet ( känns d som :) Så mina sista ord denna gång är helt enkelt VÅGA MER i inredningen, var lite mer personliga och unika.

Ha en fantastisk vecka :)

LOVE M

INREDNINGSVIS BONUS KÖPTIPS

Inredning ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR  9. HÄR 10. HÄR 11. HÄR 12. HÄR 13. HÄR 14. HÄR 15. HÄR 16. HÄR 17. HÄR 18. HÄR 19. HÄR

Fler lyxiga sittpuffar hittar ni billigt  HÄR

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.