Veckans vackraste Instagram hem – @interior.by.d

Jag fick så himla mycket fin cred för mitt förra Veckans Instagram hem inlägg så jag är riktigt glad att fortsätta mina home tours hos Sveriges populäraste IG hem. Idag hälsar vi på hemma hos det kända kontot @interior.by.d Hon sprider daglig Instagram inspiration för oss att suga till oss. Jag besöker själv regelbundet hennes konto och älskar hennes lyxiga sammetsinredning framför allt (som den sammetsnarkoman man nu är :)

LÄS MER: Veckans inredningsfynd under 1000 kr – lyxiga soffbord

Jag säger välkommen hem till Veckans vackraste Instagramhem @interior.by.d och här kan du läsa min intervju med Dejana som driver kontot.

interior.by.d

INSTAGRAM INTERVJU @INTERIOR.BY.D

Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Dejana heter jag och är 38 år gammal. Bor 3 mil söder om Stockholm med min man, 2 barn och 4 hundar.

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du fram till just din inredningsstil?

Tack snälla! Jag har alltid gillat inredning men vågade inte ta in färg i inredningen hemma förrän jag började plugga till Inredare. Jag körde på neutrala färger och den minimalistiska stilen men kort efter att jag började plugga insåg jag att det egentligen inte var så jag ville ha det hemma. Jag lärde mig hur man matchar färger och nu kan jag inte vara utan färg i inredningen! Jag har också lärt mig att man inte behöver följa alla trender slaviskt, utan att man ska våga inreda annorlunda och att skapa ett hem man trivs i.

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Från naturen, naturen hjälper oss att se vilka färger som passar ihop! Googla fram några fina bilder från naturen och se hur bra den matchar ihop färger och nyanser. Från instagram där finns så många fina hem där att hämta inspiration från. Inredningsmagasin då det är alltid inspirerande för mig att se hur proffsen inreder.

REA FAVORITER – JOtex 30 % rabatt

Vilka är dina favorit färger att inreda med?

Jag använder vitt och grått som basfärger och flera accentfärger som går fint ihop. Grön är nog min absoluta favoritfärg när det kommer till inredning, eftersom den är så harmonisk. Jag matchar den gärna med blått och/eller rosa. Även beige börjar jag ta in nu mer och mer. Och detaljer i svart (för att bryta av) och mässing.

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Det är nog mina vaser fr Jonathan Adler och Svenskt tenn.

Vad är ditt sämsta köp inom inredning ? något du ångrat ?

Mina 2 viskosmattor! När jag köpte dem visste jag inte att de inte tål vatten men insåg det så fort jag försökte ta bort en fläck från ena mattan.

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

Confidentliving, Jotex, HM home.

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Mitt tips är att börja med att läsa på om färgernas påverkan på oss. Man kan inreda ett rum som man gillar så mycket från början men efter en kort tid inser man att man inte trivs i det rummet. Det kan vara pga fel färgval. Känn efter vilka färger som passar dig bäst och läs på om hur man matchar dem. Köp endast saker som du verkligen tycker om. Omger du dig med bara sånt som du gillar kommer du att trivas också. Våga annorlunda inredning med unika saker som du tycker om (diy projekt är både roligt och bra om du inte hittar just det du söker).

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Självklart! Asafoton, Kiaudd, Kagahem bl.a.

KÖP HETA INSTAGRAM HEM STILEN

Instagram inredning ovan hittar ni: Guldspegel längst upp HÄR Gröna sittpuffar HÄR och HÄR Beige sammetsstolar HÄR Bord mässing HÄR Sänggavel HÄR Spegel HÄR Öppen spis HÄR Grå sammetsgardiner HÄR Vit lyxig viskosmatta HÄR Svart bord HÄR


Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Det tror jag, när jag blir äldre kommer jag nog inte ha den stilen jag har nu.

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Ja! Klassisk stil tycker jag är så himla fin och skulle kunna tänka mig att inreda hela mitt hem i den.

Vilken kändis i Sverige tycker du har snyggast inredningsstil ?

Oj! jag följer faktiskt inga kändiskonton, så jag vet inte hur någon av dem har det hemma.

Många Svenskar har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Jag tror att man ser något fint hos någon annan och vill ha likadant i sitt hem, för det passade in så bra hos den andra personen. Det är mycket enklare att ”sno stilen” av någon än att komma på själv hur och med vilka möbler och prylar man ska inreda. Jag tror även att många är rädda för att göra fel.

Till sist vilka inredningstrender 2019 gillar du mest so far?

Jag älskar djur, så jag är så glad att djurmönster och djurformade inredningsprylar är inne nu.
Mjuka, runda former. Sammet. Färgerna rosa, grönt och beige är något jag gillar starkt!

Gudomligt lyxig matgrupp med marmorbord och gröna sammetsstolar finns HÄR

LÄS MER: Veckans vackraste Instagramhem – @kiaudd

HUR SNYGGA är inte hennes beige sammetsstolar på en skala ? Jag gillar även mixen med mörkgrönt i denna Instagram inredning. Det ger en sådan lyxig känsla att mixa, beige, grönt och guldiga detaljer. Vi ser allmänt en beige trend inom inredning i vår. Kan det vara att Sverige är mättat på starka färger som rosa och går back to basic? Det är intressant det där inom inredning hur saker kommer och går.

Jag håller helt med Dejana om att inspireras från naturen. Just nu i naturen när allt börjar vakna till liv efter allt vart grått, då är det som mest magiskt ute. Allt smälter samman i en fullkomlig färgsymbios och Dejanas älsklingsfärg grön dominerar naturen. Det är så fint att pynta borden med kvistar och blommor från naturen. Vilken trist dekor som helt kan få nytt liv med rätt naturliga inslag.

Ut och fynda loss helt gratis nu vettja i moder naturs gröna trädgård :)

Ha en kanon vecka!

LOVE M

sommar REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 205 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis