fbpx

Veckans vackraste Instagram hem – @ingelawestinshome

(Innehåller adslänkar)

Jag vill börja med att säga att detta med Aviciis död kom som den största chocken på åratal. Att en sådan talangfull, ung, ödmjuk och vacker människa med hela livet framför sig är död borta för evigt, går bara inte att ta in. Jag hoppas att Avicii får den peace of mind nu som han inte fick i detta jordeliv. Han ändrade hela den moderna musiken och bringade glädje och ljus till en värld med väldigt mycket mörker. Vi saknar dig, vi älskar dig och vi kommer minnas dig genom din fantastiska musik forever….. RIP King Avicii.

Nu till något mer banalt men ändå så omtyckt här på bloggen, nämligen Veckans vackraste Instagram hem. Idag hälsar vi på i Saxtorp i Skåne. Närmare bestämt hemma hos Ingela Westins New England inspirerade drömhem och hennes konto @ingelawestinshome För alla New England älskare är detta hem en våt dekordröm!

LÄS MER: Veckans vackraste Instagram hem @interiorbylindawallgren

@ingelawestinshome

 

KÖPTIPS: Vackra New England influerade möbler hittar ni HÄR

INSTAGRAM INTERVJU MED @INGELAWESTINSHOME

Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Jag bor i Saxtorp i Skåne med man och två barn. Vi träffades för 13 år sedan när jag pluggade i Göteborg, och det blev många tågresor ner till Växjö där han bodde. Rätt så snart flyttade vi ihop och sen har vi flyttat runt en del, vi bodde bland annat två år på Malta. För sex år sedan köpte vi detta huset. När jag gick in genom dörren på visningen och kände lugnet så visste jag att här ville jag bo. Sen var huset i sig nytt och fint, men hade inte så mycket personlighet utan kändes väldigt “nyckelfärdigt hus 2008”. Under åren så har vi bytt golv, kök, målat och tapetserat för att sätta vår egen stil på det. Jag är utbildad socionom, men har de senaste åren jobbat i våra egna företag, min man är entreprenör inom tech-branschen. Nu följer jag min dröm och läser till inredare.

Sommar rea fynd

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du på din inredningsstil?

Åh men tack! Min stil har vuxit fram, och den är inte färdig utan jag hittar hela tiden nya saker jag inspireras av. Det är egentligen sen vi köpte huset för sex år sedan som intresset väckts och blivit en stor passion. Jag följer mitt hjärta och köper det jag tycker är vackert. Samtidigt får jag ständigt hejda mig själv för att inte fastna i detaljerna. Jag älskar detaljer som är vackra, pråliga och “lite för mycket”, men jag vill ju inte att det ska se ut som att en pryltokig mormor bor här. Det är kontrasterna som gör det intressant, så jag bryter gärna av med det mer moderna och rena, eller gammalt och rustikt.

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Jag ser inredning överallt. När vi är ute och reser tittar jag på husen, inredningen i fina butiker, skyltfönster, restauranger, hotell. På tv älskar jag filmer och serier som utspelar sig i vackra miljöer. När barnen lagt sig sitter jag framför datorn och surfar inredning. Ibland fritt på pinterest eller instagram, men ofta har jag någon tanke på något jag vill göra här hemma och letar efter inspiration kring det.

Vilka är dina favorit färger att inreda med?

Blått och vitt får mitt hjärta att klappa lite snabbare. Det tror jag kommer vara den evigt röda tråden i mitt hem. Men jag älskar färg, och grönt har nästan lika mycket utrymme som blått, och sen använder jag lila i detaljer som ljus och blommor samt lite textilier. Det ska vara mjuka och gärna lite smutsiga färger. Jag vill att det ska kännas varmt, inbjudande och hemtrevligt.

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Jag har så många saker som jag verkligen älskar. De där unika sakerna som ingen annan har, som man inte bara kan klicka hem i ett dussintal butiker utan som du måste leta efter för att finna. Vårt matbord är inte unikt i sig, men jag älskar att det är så rustikt och faktiskt bara blir vackrare ju mer vi använder det. Jag vill ha kvar det bordet när barnen är stora och visa dem märkena de gjorde som barn. De saker som betyder mest är en gammal kista som kommer från min farmor och två blomkrukor som var min mammas.

KÖPTIPS: Blåvit New England inredning som den ovan hittar ni HÄR

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

Lene Bjerre, Newport och Oscar & Clothilde. Annars gillar jag auktioner och antikaffärer. Ibland snubblar jag över något som jag bara älskar och bara måste ha även om jag inte vet var jag ska ha det. Ibland har jag en bild av något jag vill ha och så ägnar jag timmar, dagar och veckor åt att hitta det. Ibland hittar jag det inte, som när jag letade efter ett bord att ha bakom soffan. Då fick jag min snälla storebror att göra det åt mig.

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Inred för dig själv och tänkt inte på vad som är rätt eller fel, vad andra ska tycka eller hur det kommer se ut på instagram. En inredningsstil är ju inte något man bara skaffar, utan något som växer fram. Jag tror inte det finns några genvägar, man behöver titta runt och leta inspiration för att se vad man gillar och helt enkelt prova sig fram. Låt det ta tid och gör inte om hela hemmet för att sedan känna att det inte är du. Haka inte på alla de senaste trenderna, utan håll basen klassisk och neutral och prova dig fram med detaljer och textilier. För att undvika allt för många onödiga inköp så är det en bra idé att sitta och leka framför datorn. Jag gör ofta enkla moodboards, och krångla inte till det, jag tar screenshots och slänger in i power point. Eller anlita en inredare :)

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Jag dog lite när jag hittade @tretowdeco. Det var precis som att hitta min egen stil, bara bättre haha Ett annat konto som har sin egen stil och både har en fantastisk helhet och vackra detaljer är @housebyalake. Det finns så många fina konton och härliga tjejer bakom dem. För att jag ska fastna för ett konto räcker det inte med snygg inredning, jag vill känna att det finns en person bakom bilderna.

Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Jag tror inte jag kommer vakna upp en dag och byta ut allt, men mitt hem om 10 år ser säkerligen annorlunda ut än idag. Grunden in min stil är ju rätt så klassisk, och man kan dra den åt olika håll beroende på vad man inspireras mest av för stunden.

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Jag gillar ju så många stilar, jag skulle kunna inreda fem helt olika hem och älska dem alla. Närmast mitt hjärta ligger New England-stilen. Men jag plockar även från art deco, sekelskifte och lantligt romantiskt och rustikt.

Många Svenskar har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Ja du, jag tror det är djupt inneboende i människan att inte vilja sticka ut, inte bara när det gäller inredning. Sen så tror jag det finns många förklaringar. Har man inte ett brinnande intresse för inredning ser man kanske inte så mycket annat än det som matas på instagram, och har man inte hittat en egen stil sedan tidigare så blir det man ser automatiskt ens stil. Och egentligen spelar det ju ingen roll, så länge man själv trivs. Bara man inte fastnar i en strävan efter dyra prylar, och helt missar att det inte är de dyra prylarna som skapar ett hem. Jag blir mycket mer inspirerad av ett hem med loppisfynd än ett hem där jag kan peka ut var man köpt varenda grej.

Till sist vilka inredningstrender 2018 gillar du mest?

Haha jag var tvungen att googla inredningstrender 2018. Nej men överlag gillar jag ju allt som pekar på att vi bryr oss mindre om trender och inreder långsiktigt för oss själva. Att vi inte är sådär ängsliga, “kan man göra så här” eller om det är inne eller ute. Sen är jag inte helt oemottaglig för nya trender, men jag kan inte komma på någon på rak arm som jag tror jag kommer anamma inom det närmaste.

KÖPTIPS: Vackra inredningsdetaljer som de ovan hittar ni HÄR

Det är en sinnlig njutning att gå igenom Ingelas vackra blåvita hem.

LÄS MER: Veckans vackraste Instagram hem @lyckligahem

Visst är denna veckans Instagram hem bara magiskt vackert? Det osar classy New Hamptons över det och inte ofta man ser renodlade New England hem i minimalistiska Sverige. Jag håller även med Ingela om det där med identitetsbrist inom inredningen, att det är därför vi inte riktigt hittar “hem” i ordets rätta bemärkelse inom inredning.

Om jag ska dra en parallell till Avicii i detta är det något som han heller inte hade gjort, hittat hem i sin egen identitet helt. Det bildar då en svår splittring inombords som till slut förgör jaget.

Vad gillar ni veckans Instagram hem? och har ni själva hittat hem i er inredningsstil?

Avicii forever!

LOVE M

sommar REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis