Veckans vackraste instagram hem - @homesinharmony

Veckans vackraste Instagram hem – @homesinharmony

(Innehåller annonslänkar)

Veckans Instagram hem har haft ett uppehåll! Men nu är det tillbaka och med nya sköna hem. Här i Göteborg har det blivit vår på bara en vecka. Från isande Antarktis vindar, till varm sol och den härliga känslan av ljusare tider. Jag kan aldrig hantera vintern och mörker bra, så ingen välkomnar våren mer. Älskar när allt i naturen vaknar upp och spricker upp. Våren i Sverige är som att nån drar upp rullgardinen när man sovit länge.

Nu till nåt annat kul och det är denna veckans valda Instagram hem. Idag kikar vi in hos @homesinharmony och ännu ett hem utanför Sverige. Trots att ägarinnan är Svensk är de nu bosatta utanför Köpenhamn.

Jag säger välkommen hem till Maria bakom kontot @homesinharmony och här kan ni läsa min Instagram Intervju med henne.

INSTAGRAM INTERVJU – @homesinharmony

Hej! Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Jag heter Maria och lever med delar av min familj , bara ett av fyra barn bor hemma, utanför Köpenhamn sedan i somras. Vi har i 20 år kuskat omkring i världen men det är första gången vi bott så nära Sverige utan att bo där. Jag älskar inredning och har sett det som min uppgift att skapa en ”borg” för familjen att tanka trygghet och energi från i varje land och i varje hem vi haft.

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du fram till just din inredningsstil?

Åh, egentligen är det min man som älskar dessa moderna hus medan jag mer är lite sekelskiftig och pampig i min smak så det har ställt till det lite stilmässigt men jag tror att jag sakta men säkert kommer ha jobbat mig fram till en stilkompromiss som funkar så småningom.
Jag försöker alltid ”lyssna” till huset och försöka skapa något som funkar med husets själ och vår personliga stil. Feng shui ligger mig också varmt om hjärtat och därifrån kan jag hämta många redskap att ta hjälp av för att skapa harmoni.

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Älskar inredningstidningar!!! Men även instagram, hotell och naturen i sig är väldigt inspirerande.

Vilka är dina favorit färger att inreda med?

Jag är helt klart naturfärgsnörd men låter gärna tex blombuketter få stå för färgen för att hotta till det lite.

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Älskar djurhudar, kuddar, vackra vaser med härliga blombuketter, ljusstakar och stora gröna växter.

Vad är ditt sämsta köp inom inredning ? något du ångrat?

Ja, jag kan nog ha köpt en del kuddar spontant, är kuddberoende, som jag sen egentligen aldrig känt mig nöjd över. Dessutom har jag dille på tekannor. Använder aldrig tekannor men har jättemånga så ur användningssynpunkt är det nog ett dåligt köp. Men ångrar det gör jag inte.

Finns det nån inredning som aldrig skulle komma innanför din dörr? Följdfråga vilken inredningspryl tycker du är fulast?

Åh vilken svår fråga. Den fastnar lite i vad det är för hus. Tex känner jag inte att något shabby chict skulle trivas i vårt moderna hus men i vårt sommarhus som är sekelskifte skulle det gå bättre. Generellt sett har jag i vårt hem svårt för 70-talet med furu och stora blommönster.

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

Bara tre?????. Restauration hardware från vår USA tid, Artilleriet i Göteborg går jag ofta in och tittar i på nätet, Nordiska magasinet, Ilva, Ellos Home, mm. Vid juletid blir det ofta Svenskt tenn och på sommaren loppisar.

KÖP INSTAGRAM STILEN

Inredning ovan finns: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR


Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Ta hjälp! Men bara om det känns som ett problem. Man behöver ju inte fixa nåt som inte behöver fixas. Stil är ju inte det viktigaste, men däremot måste man trivas och gör man inte det tycker jag inte man ska dra sig för att be om hjälp. Tänk på att hemmet ska vara din oas där mitt i verklighetens öken????

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Ohhh jag har många olika favoriter. Skulle ta jättelång tid att räkna upp alla men dem fyller var för sig alla behovet av de inredningsstilar jag gillar.

Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Hmmm jag tror att jag hela tiden utvecklas lite stilmässigt men själva kärnan finns ju alltid där så nej, att helt byta stil känns inte trovärdigt.

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Jag är helt fascinerad av minimalismen och önskar verkligen jag också kunde stoppa vid några få saker, monokroma färger och rena tomma ytor. Ser så lugnt och fridfullt ut för ögat. Verkar dock helt omöjligt för mig.

Om du fick designa en egen pryl/möbel inom inredning vad skulle det vara då?

Oj oj oj så svårt. Är egentligen nöjd med det utbudet som finns. Skulle nog kanske ha gjort mig en bokhylla till sommarhuset då jag inte hittar nån som passar storleksmässigt. Japp, roligare än så är jag inte.

Vilken kändis i Sverige tycker du har snyggast inredningsstil?

Vet inte om dem räknas som kändisar men Malin Glemmes stil som grundade Layered älskar jag, och även Fabriques grundare Charlotta Zetterström har en stil jag gillar.

Många på sociala medier har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Jag tror att många finner trygghet i att göra som andra. Man kan liksom vila i att om många andra tycker nånting är fint så kan det väl inte vara helt fel heller?! Och speciellt om dem är så kända, populära eller stora. Det ligger makt i det. Vi är ju flockdjur och vill höra hemma. Tycker egentligen att huvudsaken är att man skapat sig ett hem för sig själv och sin familj och inte för att bara inrett för att visas upp och få likes. Oavsett var inspirationen kommer ifrån.

Till sist vilka inredningstrender har du gillat mest det senaste året?

Jag är nog egentligen ganska dålig på trender då allt går via mitt hjärta men jag gillar att det varit fokus på hållbarhet i alla möjliga former. Medveten konsumtion för att bidra till en hållbar planet och hälsosammare liv. Och med det har ju även en livsstil mot högre välbefinnande fått sig en knuff i rätt riktning. Är ju utbildad inom fengshui och inom den läran har man alltid jobbat med att inredning, färg och form, oavsett stil, samverkar så balans kan skapas och välbefinnandet infinner sig. Så för mig är det inte direkt en trend. Bara en ökad medvetenhet. Underbart tycker jag.

Nyheter som trendar

Ovan bild från Maria vackra sommarhus modell äldre. Nedan från deras mer moderna hus utanför Köpenhamn i Danmark.

Så kul ha med personer som bor i andra länder. Har ni ett snyggt inredningskonto. Eller om ni känner ni nån som vill vara med som Veckans Instagram hem, så maila gärna mig.

Det är väl det positiva med vinter att man uppskattar våren så mycket mer än länder som alltid har bra väder och varmt. Jag saknar däremot att resa nåt abnormt, så hoppas Corona går ner mot sommaren. Man saknar friheten som förr och när den väl kommer tillbaka, ja då ska jag fasen njuta varje dyrbar minut. För livet är dyrbart och jag tror att alla lärt sig med pandemin, exákt hur skört livet faktiskt är. Så se till att ta vara på alla de där små stunderna av frihet.

Lycka kan vara nåt så enkelt, som att ta den första koppen kaffe i vårsolen efter en lång kall vinter :)

Stay strong!

LOVE M

REA FYND Shop

Gross taklampa shop2
Nordic Nest
4.030 SEK6.155 SEK
Randaccio circulare shop2
Nordic Nest
6.116 SEK7.195 SEK
Hamilton divansoffa gräddvit shop2
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Ancona divan höger beige shop2
Soffadirekt
10 195 SEK15 995 SEK
Richmond teddy shop1
Jotex
3 779,305 399
Oia fåtölj shop1
Jotex
3 849,305 499
Fåtölj pixi shop 1
Homeroom
4 799 SEK5 999 SEK-20%
Malevik soffbord ø 90 cm
Jotex
1 259,304699
Beau skrivbord brun
Soffadirekt
24953295
Chloé matstolar shope
Newport
5 24810 495 -50%
Bänk benedict shope
Newport
10 71613 395

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024