Veckans vackraste Instagram hem – @hedemansion

(Innehåller annonslänkar)

Efter ett långt uppehåll är nu Veckans vackraste Instagram hem tillbaka! Jag vet att många älskar denna kategorin, så självklart har jag med den även 2021. Nytt år, nya IG hem och nya härliga konton på Instagram att inspireras av. Om ni känner att ni har ett IG konto som hade passat vara med i Veckans Insta hem hör gärna av er. Denna gången får ni dessutom 2 Instagram hem i 1. För denna donann jag intervjuar har två hem hon gärna visar upp.

LÄS MER: INREDNINGSNYHETER 2021 – 10 HETASTE TRENDER I ÅR

Jag säger välkommen hem till @hedemansion och hennes två vackra hem i Stockholm och Dalarna. Jag börjar med Stocholmshemmet och längst ner hittar ni hemmet i Dalarna, båda är drömhem!

Lottas hem i Stockholm har klassisk stuckatur och kristallkrona, ett riktigt city drömhem!

Gammaldags fiskbensparkett är så vacker och SÅ trendig 2021!

inredningsvis Köptips

 

INSTAGRAM INTERVJU – @HEDEMANSION

Hej! Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Jag heter Lotta är 47 år och jobbar som stylist/inredare. Främst så stylar jag i nuläget lägenheter inför försäljning. Jag är gift med Daniel och har tre vuxna barn (Nathalie 24, Mathias 22 och Nellie 19) sen innan jag träffade min man.Jag har två hem varav huset på landet som är 380 kvm stort med ett poolhus på 90 kvm och ett gästhus på ytterligare 90 kvm ligger i södra Dalarna utanför Avesta och sedan så har vi en sekelskifteslägenhet på 46 kvm i Stockholm. Vi har också köpt ett townhouse i Marbella som blir klart nu i vår förhoppningsvis. Det snurra mycket inredningsideer i huvudet just nu då det huset ska inredas.

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du fram till just din inredningsstil?

Tack:) Jag har väl gjort massor med missar genom åren men nu landat i vad jag verkligen gillar. Jag inreder med det jag gillar men försöker att hålla en röd tråd i hemmet för att få harmoni. Sen gillar jag att ha ett personligt hem. Till exempel så är jag ju från Dalarna och har hus där så då ville jag såklart ha en dalahäst. Ville inte ha en som alla andra har så köpte en stor vit och tog hjälp och fick målade zebraränder på den.

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Jag inspireras mycket från instagram, pinterest, nån mässa ibland och när jag är i Stockholm eller är ute och reser går jag gärna runt och kikar i inredningsbutiker. Där har jag tur då min man faktiskt också tycker att inredning är roligt även om han inte fattar att man behöver och vill byta ut lite detaljer ibland. Han menar till exempel att har man en vas på ett bord så behöver man inte en till :)

Vilka är dina favorit färger att inreda med?

Jag håller mig mycket till jordnära färger. Nu på vintern är det fällar och mycket brunt och till sommaren mer vitt och beige.

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Jag är stolt över våran glaskonst vi köpt och alla kristallkronor. Jag bara älskar kristallkronor och det är något som följt mig sen jag var väldigt ung.

KÖP INSTAGRAM STILEN

Insta inredning ovan hittar ni: 1. Kristallkrona HÄR 2. Gardin HÄR 3. Matta HÄR 4. Bord HÄR 5. Sittpuff HÄR 6. Soffa HÄR

Vad är ditt sämsta köp inom inredning ? något du ångrat ?

Jag försöker att inte köpa det som alla andra köper. Det som trendar för stunden. För när man ser dessa grejer överallt så tröttnar jag tillslut och det är lite dessa gånger när jag fallit för en trend som der känns som jag ångrat mig.

Finns det nån inredning som aldrig skulle komma innanför din dörr ? Följdfråga vilken inredningspryl tycker du är fulast?

Det finns väl mycket som är fint hos andra men som inte skulle komma innanför min dörr. Shabby chic stilen till exempel och väggord som ”Carpe Diem” kommer aldrig finnas i något av mina hem.
Finns många fula inredningprylar tex dushdraperi med motiv, kylskåpsmagneter,

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

Slettvoll, Dis Inredning och Oscar och Clothilde.

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Håll en röd tråd i ditt hem. Jag blandar gammalt, nytt, dyrt och billigt men försöker hålla samma genomgående stil i hela hemmet. Och håll ditt hem personligt.

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Det finns så många och jag plockar inspiration lite här och där och försöker sen göra om det till mitt.

Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Nej jag tror att jag nu landat i vad som är jag. Jag kommer såklart att förändra mig endel men nu köper jag iaf de stora sakerna i hemmet med tanke på att de ska finnas här en längre tid.

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Jag gillar den industriella stilen och sen älskar jag sekelskifte. Vår lägenhet är ju från sekelskifte men trots detta så blandade jag även in det moderna tsm med det gamla när jag inredde denna.

Om du fick designa en egen pryl/möbel inom inredning vad skulle det vara då?

Helt klart en soffa. En soffa som både är väldigt stilren och snygg och sen också väldigt skön att sitta/ligga i. Känns som om man lite får välja antingen eller nu.

Vilken kändis i Sverige tycker du har snyggast inredningsstil ?

Svårt men Jon Olssons hus skulle jag inte tacka nej till.

Många på sociala medier har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Jag vet inte om det är en rädsla utan tror mer att det är en osäkerhet och att man inte alltid landat i vilken stil man har själv men sen är det ju så att är något snyggt så vill ju också många ha det. Om någon kopierar mig så blir jag bara hedrad.

Till sist vilka inredningstrender har du gillat mest det senaste året?

Naturmaterial, återvinning och det jordnära färgerna gillar jag.

Hemmet i Dalarna har en klassisk Skandinavisk stilren look och har även en vinkällare.

Visst är det kul med två drömhem i ett denna gång? Det är nog allmänt drämmen för de flesta, att ha en snygg våning i stan och ett hus att fly till på landet. Jag funderar själv på att flytta utomlands på vintern då det är något jag velat flera år. Jag skulle testat det 2020 men så kom Corona ivägen.

Det Corona pandemin lärt mig är att inte ta något nånsin för givet. Att leva varje dyrbar minut och inte ångra något man aldrig gjort. Därför ska jag göra allt för att göra min utlandsdröm sann efter pandemin. Vi får hoppas Corona kurvan går ner åt våren/sommaren. Det är inte kul att sätta livet på paus och tumma på friheten. Men vi känner nog alla stor frustration vid detta laget. Det bästa man kan göra är att inte gräva ner sig i dåliga nyheter och kaos. Jag tror starkt på ”The law of attraction” och det man fokuserar på det är det man får. Så vi måste alla börja fokusera mer på de små positiva glimtarna och aldrig ge upp hoppet om bättre tider.

Keep the dream alive and stay strong!

/Maria

REA FYND Shoppen

Nordic Nest
4.030 SEK6.155 SEK
Nordic Nest
6.116 SEK7.195 SEK
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Soffadirekt
10 195 SEK15 995 SEK
Jotex
3 779,305 399
Jotex
3 849,305 499
Homeroom
4 799 SEK5 999 SEK-20%
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
24953295
Newport
5 24810 495 -50%
Newport
10 71613 395

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 191 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis