Veckans vackraste instagram hem @detailsbyn

Veckans vackraste Instagram hem @detailsbyn

(Innehåller annonslänkar)

Vädret i april och Maj har varit minst sagt skiftande! Det känns som vinter ena dagen och sommar andra dagen. Det är så sjukt jobbigt att välja kläder när det skiftar så tycker jag. Ena dagen går man ut med vinterjacka och då är det helt plötsligt 20 grader varmt. Andra dagen tar man sommar outfit och då är det mer mot snökallt. Får hoppas sommaren blir mer stabil, annars tar jag helt klart en resa till breddgrader med stabilt solväder :)

LÄS MER: Veckans vackraste Instagram hem – @citydhimma

Nu till nåt annat stabilt och det är kategorin om Veckans vackraste Instagram hem. Denna  veckan hälsar vi på hemma hos en tjej i min goa hemstad Göteborg. Hon bor närmare bestämt på Hisingen.

Jag säger välkommen hem till @detailsbyn och här kan ni läsa min Instagram intervju med tjejen bakom kontot.

@detailsbyn

INSTAGRAM INTERVJU – @DETAILSBYN

Hej! Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Jag är 37 år, bor tillsammans med min man, våra två flickor och vår lilla valp. Till vardags jobbar jag inom offentlig sektor och i grunden är jag utbildad inom juridik. Vi bor på Hisingen, vid hisingsparken i Göteborg. Vi gjorde ett spontanköp av ett gammalt tvåplans radhus (allt i original) från 1971, i januari 2020 och flyttade in precis när pandemin slog i april 2020. Vi blåste ut hela huset och har total renoverat det, för att passa oss, det som varit otroligt tacksam i vår renovering är att huset är friköpt (inte bostadsrätt) så vi har kunnat dra ner väggar och riva ut rör precis efter våra önskemål.

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du fram till just din inredningsstil?

Tack! Jag har alltid haft ett stort intresse för inredning sedan jag var yngre, tror jag blev mycket påverkad av min moster som är otroligt duktig med färger och former. Mitt hem har skapats många gånger i mitt huvud långt innan vi påbörjade vårt renoveringsprojekt. Jag utgår sällan från trender, jag älskar hem som ger en känsla av tidlöshet dvs att de står sig oavsett trender. Min inredningsstil bygger på att skapa ett lugn i hemmet. Jag har alltid sett inredning som att skapa en personlighet för någon, skapa en trivsam miljö. Vi har stressade jobb och en stressad vardag, så mitt mål var att skapa ett hem som gav ett intryck av lugn när man kommer in i huset, jag vill att min inredning och mina färger hemma ska skapa en avkopplade känsla.

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Min största inspiration hämtar jag från Pinterest,men också från sverige och utomlands. Jag har ett stort intresse av att veta hur trender är utomlands. I dagsläget försöker jag leta inspiration för att inreda vårt andra hem i Dubai, en lägenhet med mycket modern design (vilket kan bli väldigt opersonligt enligt mig).

SHOPPING FAVORITER

Vilka är dina favorit färger att inreda med?

Ljusa toner, jordiga toner mycket inslag av vitt, grått, beige och en känsla av ett välkomnande hem.

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Mest stolt är jag över mina Versace vaser, jag har två. Dem gick jag och funderade ett tag över, och drömde om. Tills jag såg dem på NK i Göteborg, då slog jag till och köpte båda :). Och våra taklampor och vår FLOS golvlampa, dem har jag krigat för att få in i hemmet hehe.

Vad är ditt sämsta köp inom inredning ? något du ångrat ?

OH ja! det sämsta köpet är helt klart vår soffa på övervåningen, i vårt tv-rum. Jag har ångrat djupt att jag lät mannen välja den, den är inte bekväm eller funktionell.

Köp Instagram stilen

Ni hittar Insta stilen ovan: 1. Stol HÄR 2. Bord HÄR 3. Spegel HÄR 4. Soffa HÄR


Finns det nån inredning som aldrig skulle komma innanför din dörr ? Följdfråga vilken inredningspryl tycker du är fulast?

Jag har en lista på saker som jag aldrig vill se hemma haha. Bland annat hängande träapor (kostar en förmögenhet), eller alla bordlampor som ser ut som svampar. Inte chabby chic stilen heller, och jag undviker helst blommor och dylikt i plast, ger mig kalla kårar.

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

Nordiskagalleriet, Zara Home och Lexington.

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Inredning blir bäst när du trivs i det. Följ inte trender, följ din egen känsla och skapa ett utrymme som du älskar att komma tillbaka till efter en lång dag ute. Och inredning behöver inte kosta mycket, det behöver inte heller vara loppis, det är du som sätter gränserna. Utforska dem alla, på loppis kan man hitta mycket fint men också i en lite mysig butik utomlands.

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Åh ja! Jag har en hel del. Om jag skulle behöva välja så blir det mindre konton som jag vet kämpar hårt och ska ha mycket cred för det, några av mina favoriter är: @homebydior @bywillhelmina @villasockerbiten @lady_vlora @zabalifestyle @tatanjainspo @lifebyroza @byvinos @t.ahomedesign @mrsdemiir

Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Det hoppas jag verkligen att jag gör, en del av livet är just att utvecklas.

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Ja, det finns några som verkligen kan tänka mig att skifta till i framtiden bland dessa är skulpturala-stilen, japandi-stilen, LOHAS-stilen.

Om du fick designa en egen pryl/möbel inom inredning vad skulle det vara då?

Helt klart ett stoffbord, jag har det redan färdigt i huvudet.

Du har ju husdjur! Har du några tips ang inredning och husdjur? vad ska man undvika etc.

Oj, den var svår. Vi har alltid haft husdjur och jag har aldrig sett dem som ett hinder för att ha fint hemma. Det krävs dock mycket tålamod att uppfostra husdjuret, och sedan krävs det att man en tid i livet tar bort fina mattor eller dyra krukor etc. Man måste acceptera att det kommer innebär en liten förändring i livet i början, och sedan beror det nog på hur pedant man är. Jag är väldigt pedant så vi rengör alltid valpens tassar när vi kommer in genom dörren efter promenader etc.

Vilken kändis i Sverige tycker du har snyggast inredningsstil?

Jag har svårt att svara på denna fråga för jag är inte så insatt i svenska kändisar. Men om jag fick gissa så tror jag att Gina Dirawi har väldigt fint hemma.

Många på sociala medier har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Jag tror att det beror på att vi ständigt matas av att vi måste ha vissa produkter, och det är nog mest företagen som samarbetar med oss som sätter agendan än vi själva. Vilket jag tror skapar en känsla som är omöjlig för följeren att värja sig emot. Sen tror jag också att folk tror att de inte är lika duktiga som oss som väljer att visa upp våra hem öppet, så därför tror dem att de måste kopiera av allt istället för skapa ett hem som de kan vara bekväma i.

Till sist vilka inredningstrender har du gillat mest det senaste året?

Att inslag av trä och marmor börjar synas mer i mitt flöde.

Shopping favoriter

Alltid lika kul att sea nya inspirerande Instagram hem varje vecka, med olika inredningsstilar.

Jag söker nu nya Veckans Instagram hem! Har ni ett hem som ni tror skulle passa i Veckan vackraste Instagram hem. Eller känner ni nån som har det, då kan ni maila mig eller DM på Instagram. Ni kan då komma med som Veckans Insta hem inom snar framtid.

Stay safe!

SHOPPA FAVORITER

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024