Veckans vackraste instagram hem - @49kvadratm

Veckans vackraste Instagram hem – @49kvadratm

(Innehåller adslänkar)

Det är ÄNTLIGEN DAGS! för en älskad kategori att göra en ny comeback! Jag talar förstås om Veckans vackraste Instagram hem. Jag har haft ett uppehåll då jag lagt fokus på massa annat och tänkte ett tag skrota denna kategorin helt. Men så var det så många som frågade efter den, så jag bestämde mig för att fortsätta ett tag till. Det har även kommit så många nya Instagram hem väl värda att spana in.

LÄS MER: Inredningstrender 2023 – 10 största nya trender i år

Det första Insta hemmet för i är @49kvadratm och här kan ni läsa min intervju med tjejen bakom kontot…Enjoy!

HEJ! BERÄTTA LITE KORTFATTAT OM VEM DU ÄR OCH VART DITT HEM FINNS?

Jag heter Aline och jag 24 år gammal och bor i södra Stockholm med min fästman och hund. Jag driver kontot 49kvadratm på Instagram och har varit aktiv där i ca 3 år. Sedan ett år tillbaka har jag haft eget företag och arbetar med min Instagram på sidan av annat. Något som jag inte tror att många vet är att jag älskar att träna och spenderar gärna nån timme om dagen där. Annars har jag under de senaste tre åren studerat på Stockholm Universitet men tog precis kandidatexamen i kriminologi. Så just nu är jag redo för nya äventyr och söker jobb inom det!

DU HAR ETT FANTASTISKT FINT HEM! HUR KOM DU FRAM TILL JUST DIN INREDNINGSSTIL?

Tack vad glad jag blir! Vi har bott i vår lägenhet i knappt 4 år så min inredningsstil har växt fram under dessa år. Till en början hade vi mycket grått och svart men över tid insåg jag att jag trivs bäst i naturliga och lugna toner, samt gillar det minimalistiska. För mig är det viktigt att mitt hem utstrålar ett lugn eftersom jag spenderat mycket tid hemma under mina studier och mitt jobb.

VAR FRÅN HÄMTAR DU MEST INSPIRATION FRÅN TILL HEMMET?

Bra fråga! Jag skulle nog säga att jag hämtar mest inspiration från Instagram och alla fina hem där, men även från inredningsbutiker, tidningar och Pinterest.

VILKA ÄR DINA FAVORITFÄRGER ATT INREDA MED?

Haha ja, tittar man på mitt flöde på Instagram är det helt klart beige och brunt. Älskar den kombon!

VILKA INREDNINGSPRYLAR ÄR DU MEST STOLT ÖVER?

Så svår fråga! Jag älskar verkligen all min inredning haha och är väldigt noga när jag tar in nya prylar, men jag är nog mest stolt över min sänggavel som jag byggt helt själv.

KÖP INSTAGRAM STILEN

IG lika möbler ovan: 1. Bord HÄR 2. Stol HÄR 3. Matbord HÄR 4. Spegel HÄR 5. Soffa med linne look HÄR

VAD ÄR DITT SÄMSTA KÖP INOM INREDNING ? NÅGOT DU ÅNGRAT ?

Jag kan faktiskt inte komma på vad mitt sämsta köp är. Antagligen nån detalj som jag inte ens minns som bara står i ett skåp nånstans här hemma haha. Så om det är något jag ångrar är det isåfall det, spontana köp som jag gjorde precis efter vi flyttat in. Jag ångrar att jag inte kände av mer och la pengar på kvantitet istället för kvalitét.

FINNS DET NÅN INREDNING SOM ALDRIG SKULLE KOMMA INNANFÖR DIN DÖRR

Jag skulle nog säga inredning som är för skrikig eller färgglad. Lite färg kan såklart vara kul men står hellre och drömmer mig bort lite än att faktiskt ta in det haha.

TILL ALLA DÄRUTE SOM HAR SVÅRT ATT HITTA SIN EGEN INREDNINGSSTIL, HAR DU NÅGOT TIPS?

Att hitta inspiration hos andra är ett bra tips tycker jag, för att få en bild av vad man dras till och gillar. Men mitt främsta tips är nog att låta det ta sin tid och verkligen känna av själv. Köp inte något bara för att du “måste” ha något. Köp det för att du älskar det och inte kan sluta tänka på det!

HAR DU NÅGRA FAVORIT INSTAGRAM KONTON INOM INREDNING?

Gud ja! Typ alla jag följer haha. Nej men så många så jag kommer säkert glömma någon men några av mina favoriter är helt klart @joanna.avento, @emmamelins, @villamyrahojden, @sekelkarlek, @interiorbysimon, @myshjemmet och @decobyblom

KOMMER DU ATT HELT BYTA INREDNINGSSTIL EN DAG TROR DU?

Nej jag tror faktiskt inte det. Jag kan dock drömma bort mig till att äga ett idylliskt landställe och där skulle jag gärna vilja ha mer second hand, vintage och färg. Men hemma-hemma så tror jag att det alltid kommer vara snarlikt som vi har det idag. Trivs som sagt väldigt bra i lugna och jordnära färger.

OM DU FICK DESIGNA EN EGEN PRYL/MÖBEL INOM INREDNING VAD SKULLE DET VARA DÅ?

Så svårt! Skulle vara en dröm att få designa egna möbler eller inredningsprodukter som är genomtänkta och kvalitativa samtidigt som de faktiskt är praktiska. Så kanske en soffa eller en fet lampa eftersom jag är smått obsessed med (design)lampor!

OM DU HAR HUSDJUR! HAR DU NÅGRA TIPS ANG INREDNING OCH HUSDJUR? VAD SKA MAN UNDVIKA, VAR ÄR BRA ETC

Haha det här är faktiskt lite kul för alltid när jag träffar någon genom min Instagram kommenterar de alltid något i stil med “Jag kan inte förstå att du har hund när jag tittar på ditt Instagramflöde”. Men jodå! Det har jag och det funkar jättebra (kanske lite mindre bra nu när hon löper bara ????).

Mina topp tre tips till de med husdjur är iallafall:

 1. Tänk praktiskt. En soffa med avtagbar klädsel som går att tvätta är för mig det viktigaste!
 2. Tänk på vad djuret har för päls och undvik sådana material som pälsen tydligt syns eller fastnar i.
 3. Lägg ut filtar i t.ex. soffan om ditt djur gillar att sova där. Och såklart var noga med att hålla tassarna och djuret rent!

VILKEN KÄNDIS TYCKER DU HAR SNYGGAST INREDNINGSSTIL ?

Har tyvärr inte så jättebra koll på just kändisar och deras inredning men av det jag sett så gillar jag verkligen Elsa Hosks stil. Är (tyvärr) en sucker för designmöbler och prylar.

MÅNGA PÅ SOCIALA MEDIER HAR JU EN TENDENS ATT KOPIERA VARANDRAS INREDNING OCH MAN SER OFTA SAMMA LAMPOR, BORD, PUFFAR ETC. PÅ ALLA BLOGGAR OCH INSTAGRAM VARFÖR TROR DU ATT DET ÄR SÅ? KAN DET FINNAS EN RÄDSLA FÖR ATT STICKA UT FRÅN MÄNGDEN OCH VARA UNIK?

Jag vet inte hur mycket jag upplever att folk “kopierar” andra men jag vet att andra upplever detta. Jag tycker det är supertråkigt att det snarare ska bli en skam kring att hämta inspiration hos andra, när det enligt mig är hela meningen med plattformar som Instagram! Jag blir jätteglad om människor ser min Instagram som en inspirationskälla.

Sen oavsett vem det gäller så har ju de själva också hämtat sin inspiration nånstans. Sen tror jag att många följer trender och att det då såklart syns i många hem. Precis som det gör med allt annat (skönhet, mode, ideal osv). Men jag hoppas verkligen inte att det har att göra med att folk upplever en rädsla kring att sticka ut och vara unik. Det är trots allt det som är grunden till att inspirera andra!

TILL SIST! VILKA INREDNINGSTRENDER GILLAR DU BÄST SO FAR I ÅR?

Hm… jag skulle nog säga den fortsatta trenden från tidigare år med mycket trä och andra naturliga material som t.ex. sten. Samt hur det kommer i olika organiska och mer futuristiska former, där produkter även är mer hållbara. Älsk på det!

Vi älskar sista bilden på hund Vs soffan och tackar för alla sköna husdjurstips.

Hoppas ni gillat årets första Instagram hem och har DU ett hem du tycker ska vara med DM eller maila info@inredningsvis.se så kan det bli just ditt hem som kommer med på Inredningsvis i år.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024