(Innehåller Hemtex länkar)

Badrummet är ett så kallad våtrum i bostaden där en fuktbeständig våtrumsmatta och våtrumstapet kan vara skillnaden mellan ett snyggt, fräscht badupplevelse och ett mögligt, farligt badhelvete.

Har man sett ’Arga Snickaren’ (eller haft oturen av att låta en välmenande men okunnig make/maka vifta med hammaren i badrummet) så har man säkert sett vilka allvarliga skador kan förekomma i våtrum utan en specialdesignad våtrumsmatta eller våtrumstapet av bra kvalité.

LÄS MER: INREDNINGstrender 2021 – 10 HETASTE TRENDER I ÅR

Men våtutrymmen ska inte bara vara praktiska – de måste vara snygga också – och som håller i vått och torrt.

Våtrumsmatta

Hur snygg är inte denna läckra våtrumsmatta ?? klart inspirerat av marrakech kakel golv.

KÖPTIPS: textilier för ett lyxigt badrum hittar ni HÄR

Våtrumsmatta & våtrumstapet tips

Hur väljer man en våtrumsmatta och våtrumstapet egentligen? Här, till skillnad från vanliga golv och tapet, är det viktigt att välja med hjärnan i första hand och sedan gå på skönhetskänslan. Säkerheten är inget sexigt ämne jag vet, men när det gäller att välja en våtrumsmatta är säkerheten A och O.

Altro våtrumsgolv till exempel är stegsäkra under hela sin livstid, även när de är våta. Fråga en inredningsbutik om vilka våtrumsmattor de anser är säkrast. Efter det kan man välja ut en snygg design och färg.

Shopping favoriter

Tapetsera våtrumstapet själv eller inte ?

Hur är det då med att tapetsera våtrumstapeter? Här gäller att inte spela handyman ala Ernst Kirchsteiger. Görs jobbet med en våtrumstapet fel väntar en möglig mardröm bakom hörnet.

Det väsentliga är att underlaget ska vara korrekt och fuktsäkert utfört innan du sätter upp tapeten. Man kan även blanda kakel med en målad vägg eller tapet. Detta kan ge ditt badrum det lilla extra. Tänk även på att måleribranschens våtrumskontroll (MKV) måste godkänna målning och vinylbeklädnader i våtrum. Regler måste följas om våtrummet ska anses vara fackmannamässigt utfört.

KÖPTIPS: Snygga inredning för badrummet finns HÄR

Modern våtrumsmatta och våtrumstapet

Långt borta är dåtidens fula våtrumstapeter i grönt och fult gult. Dagens tapeter och golv till våtrum kan tom. vara snyggare än kakel tro det eller ej. Likt plastgolv tillverkas allt numer så likt den äkta varan man kan komma. Testa tex. en klassisk schackrutig våtrumsmatta ihop med en vit pärlemor skimrande tapet, blir jättefint ihop.

Det som är bäst med just våtrumstapeter är att man slipper fula fogar att rengöra varje år :)

Vad gillar ni badrum utan kakel och har ni testat våtrumsmatta eller våtrumstapet hemma?

/Maria

REA FYND Shoppen

Nordic Nest
4.030 SEK6.155 SEK
Nordic Nest
6.116 SEK7.195 SEK
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Soffadirekt
10 195 SEK15 995 SEK
Jotex
3 779,305 399
Jotex
3 849,305 499
Homeroom
4 799 SEK5 999 SEK-20%
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
24953295
Newport
5 24810 495 -50%
Newport
10 71613 395
Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

9 Comments

 1. Indeed, all important factors to consider when choosing elements of a bathroom…
  Good advice, dear Maria!
  A happy week to you…
  xoxo

 2. Vad fint med träden! Den skulle jag önska.
  Vet inte om jag missade i inlägget, men var hittar man den?

  Fina Maria. Hoppas att allt är bra med dig i övrigt.
  Ps; Jag kikade på bygget till Zara Home igår, jisses dem har inte snålat med satsningen kan jag lova!

  Kram
  Stoffe

 3. Efter två renoveringar som bägge slutat med fuktskador har jag numer valt en plastbunker och jag är sååå nöjd! Både platsmatta och plast väggar från ett och samma ställen Färghallen i Vårby. Tjockaste varianterna av bägge. Och det är sååå snyggt! Pärlemorskimrande väggar och golvet ser ut som svarta klinkers. Kolla in min blogg under kategorin renovering, från mars – april förra året. Där finns bilder.

 4. Marie Mattsson Reply

  Hej! Jag fastnade verkligen för de mattornna på bilden klassisk badrumsinredning.Vilket märke är det och var kan man köpa dem( både golv och vägg)

  Hälsningar Marie

  • Hej Marie!
   Jag måste erkänna att jag minns inte vilket märke det var. Men du, snart kommer vi lansera en ny tjänst här på inredningsvis, där man kan klicka på inredningsprylarna i bilderna och komma fram direkt till butiken eller webbshop. Stay tuned :)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.