fbpx

Våtrumsmatta: tips för trygga snygga badrum

(Innehåller Hemtex länkar)

Badrummet är ett så kallad våtrum i bostaden där en fuktbeständig våtrumsmatta och våtrumstapet kan vara skillnaden mellan ett snyggt, fräscht badupplevelse och ett mögligt, farligt badhelvete.

Har man sett ‘Arga Snickaren’ (eller haft oturen av att låta en välmenande men okunnig make/maka vifta med hammaren i badrummet) så har man säkert sett vilka allvarliga skador kan förekomma i våtrum utan en specialdesignad våtrumsmatta eller våtrumstapet av bra kvalité.

LÄS MER: Så väljer ni rätt badrumsgolv – bästa golvguiden nånsin

Men våtutrymmen ska inte bara vara praktiska – de måste vara snygga också – och som håller i vått och torrt.

Våtrumsmatta

Hur snygg är inte denna läckra våtrumsmatta ?? klart inspirerat av marrakech kakel golv.

KÖPTIPS: textilier för ett lyxigt badrum hittar ni HÄR

Våtrumsmatta & våtrumstapet tips

Hur väljer man en våtrumsmatta och våtrumstapet egentligen? Här, till skillnad från vanliga golv och tapet, är det viktigt att välja med hjärnan i första hand och sedan gå på skönhetskänslan. Säkerheten är inget sexigt ämne jag vet, men när det gäller att välja en våtrumsmatta är säkerheten A och O.

Altro våtrumsgolv till exempel är stegsäkra under hela sin livstid, även när de är våta. Fråga en inredningsbutik om vilka våtrumsmattor de anser är säkrast. Efter det kan man välja ut en snygg design och färg.

Badrum shop

Tapetsera våtrumstapet själv eller inte ?

Hur är det då med att tapetsera våtrumstapeter? Här gäller att inte spela handyman ala Ernst Kirchsteiger. Görs jobbet med en våtrumstapet fel väntar en möglig mardröm bakom hörnet.

Det väsentliga är att underlaget ska vara korrekt och fuktsäkert utfört innan du sätter upp tapeten. Man kan även blanda kakel med en målad vägg eller tapet. Detta kan ge ditt badrum det lilla extra. Tänk även på att måleribranschens våtrumskontroll (MKV) måste godkänna målning och vinylbeklädnader i våtrum. Regler måste följas om våtrummet ska anses vara fackmannamässigt utfört.

KÖPTIPS: Snygga inredning för badrummet finns HÄR

Modern våtrumsmatta och våtrumstapet

Långt borta är dåtidens fula våtrumstapeter i grönt och fult gult. Dagens tapeter och golv till våtrum kan tom. vara snyggare än kakel tro det eller ej. Likt plastgolv tillverkas allt numer så likt den äkta varan man kan komma. Testa tex. en klassisk schackrutig våtrumsmatta ihop med en vit pärlemor skimrande tapet, blir jättefint ihop.

Det som är bäst med just våtrumstapeter är att man slipper fula fogar att rengöra varje år :)

Vad gillar ni badrum utan kakel och har ni testat våtrumsmatta eller våtrumstapet hemma?

/Maria

Badrum shop

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis