Restips Västkusten – 5 grymma platser

27 stigande grader, klarblå himmel och spegelblankt hav. Det är Västkusten när den är Bästkusten om sommaren. Det finns så otroligt många fina ställen att besöka i Bohuslän runt Göteborg. Jag har besökt flera platser och i detta inlägget tipsar jag mina västkust favoriter, som ligger nära Göteborg där jag bor.

Restips Västkusten

bad

Denna UNDERBARA lilla strand ligger på Vrångö och rekommenderas starkt.

bohuslän restips

VRÅNGÖ

Det är inget WRONG med Vrångö det finns bla. en urmysig fiskerestaurang, bra butik, massa mysiga stigar vid havet och ett perfekt bad.

Vrångö är känt som Göteborgs badcentrum. En bilfri ö-idyll. Naturen är en blandning av Hallands sandstränder och Bohusläns klippstränder. På sluttningarna växer sällsynta och mindre vanliga arter som vild vild sparris, krissla och martorn.

brännö restips copy

BRÄNNÖ

Besök på Brännö med gassande sol på klarblå himmel. Jag rekommenderar er varmt ett besök till Cafe Varvet bäst ute på öarna. På brännö kan ni vandra och bara supa in öatmosfären. Ni kan även besöka det kända badet, Brännö Husvik och ta ett dopp i böljan blå.

Bohuslän vyer och UNDERBAR laxtallrik till kanonpris!!

marstrand res

torm

restips västkusten

MARSTRAND

Marstrand är verkligen för livsnjutare och det bor även många välbärgade folk därute. När vi var där vandrade vi i 25 graders värme över hela ön. med det var värt varenda svettdroppe för vackrare ö får man leta efter. Det är verkligen ett ställe för båtfolk och båtrace körs ofta på Marstrand. Underbara krogar och hett nattliv finns också att utforska här :)

Ett besök till fästningen rekommenderas då utsikten är makalös över Bohusläns vackra öppna landskap.

göteborg restips

marstrand

restips bohuslän

marstrand tips

Såhär vackra pittoreska skärgårdshus dräller det av på Marstrand. Vill någon köpa mig ett sommarställe där sååå JA TACK :)

marstrand borg

VARBERG

Även om jag själv bor i Göteborg, så upptäckte jag nyss Varberg som ligger bara 40 min från GBG med tåg. Jag blev KÄR i Varberg första besöket, speciellt i den långa cykelvägen vid havet som påminner mer om Medelhavet, än Sverige. Supermysig stadskärna med grymma caféer och missa inte det kända Varberg SPAt Asia SPA mitt i centrum.

Varberg har även Varbergs kurort lite utanför stan mot Äppelvikens håll, det rekommenderar jag er att besöka. Ni kan även surfa längs Varbergs fantastiska långa stränder.

Varberg är helt enkelt ett måste om ni besöker Västkusten  i sommar!

SKÄRHAMN

I den vackra skärgårdsmiljön i Skärhamn kan hela familjen gå ut på vandrings- och cykeläventyr. Gröna skyltar guidar er längs slingrande stigar, havsstrandängar och lummiga skogspartier. Packa gärna med picknickkorg och badkläder om vädret tillåter.

Museeum

I en av de äldsta byggnaderna i Skärhamn, Cherlinska huset, har sjöfartsmuseet varit verksamt sedan 1977. Här presenterar föreningen De seglade för Tjörn minnen och dokumentation av ö-sjöfarten genom bilder, modeller, föremål och skrifter.

göteborg resa

Restips Västkusten

Varför flyga och flacka utomlands från Sverige när det är som allra bäst ? Nej jag stannar hemma och njuter av Bohuslän intill minsta kobbe och skär. Några andra riktiga semesterpärlor är Skärhamn på Tjörn och Orust ….rekommenderas.

Bästkusten rocks :)

 

  1. Marstrand är underbart liksom hela västkusten :-)
    Kramar Ingela (från Houzz)

  2. Ser superhärligt ut! Kanske vi måste planera in västkusten som semester nångång i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024