Få ett mega mysigt sovrum - gör så här

6 tips för ett mega mysigt sovrum

(Innehåller annonslänkar)

Vem vill inte ha ett varmt mysigt sovrum? Nämn nåt som är värre än ett dragigt kallt sovrum! När man ligger och stelfrusen i sängen och inte ens sista lagret plädar hjälper. Denna vinter verkar ju aldrig ta slut med kylan heller. Nej de flesta vill nog ha ett varmt och varmt mysigt sovrum.

Jag hade själv grava problem med dragigt och fuktigt sovrum för några år sedan. Det tog sådär hundra år innan hyresvärdens snickare kom också. De isolerade sen inne i en garderob som tydligen varit oisolerad. Men jag märkte inte jättestor skillnad. Problemet visade sig mer vara dragiga fönster med dålig fönsterisolering. Nu har jag fått tätat äntligen med special tätningslister som var SÅ bra. Sovrummet är mycket bättre efter fönstren fick bättre tätning.

LÄS MER: Förstora ett litet sovrum – 6 tips

Men det finns även andra knep att ta till i dragiga sovrum på vintern. Här är 6 sätt att vinter bona ert sovrum!

Varmt mysigt sovrum

1 Börja med golvet

Vad är värre än att vakna i ett kallt sovrum när väckarklockan ringer tidigt på morgonen? Att sedan tvingas sätta ner fötterna på ett iskallt golv, ja det är rena tortyren. Så för att få ett varmare sovrum, börja underifrån. Det mest populära sättet att få varmt golv är såklart golvvärme.

Vill man inte ha eller har inte möjlighet att ha golvvärme, ja då finns andra trick. Varma ombonade mattor är ett alternativ. Heltäckningsmatta passar perfekt i sovrum och ger en lyxig hotell vibe. Några andra mattor som passar bra är den supertrendiga ryamattan. Tänk att sätta ner fötterna i denna fluffiga drömmmatta.

DESIGN MÖBEL REA

Mjuka sovrumsmattor

Mattor ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Vem vill inte sätta ner kalla morgon fötter på dessa mysiga mattor?

SOVRUM SHOP

Pälsar ovan hittar ni 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

2. Het säng med päls

Jag har kommit på en riktigt bra sängvärmare (och inget Tinder ragg denna gång:) Det är pälsplädar, jag tar en på täcket varje natt. Jag vaknar alltid nästan överhettad istället för kall. Det är nåt med pälsar som värmer mycket bättre än vanliga textilier.

Vinter varma täcken hittar ni HÄR

3. Varmt vinter täcke

Många använder samma täcke hela året runt. Detta är inte smart om man har ett kallt sovrum om vintern. Byt då istället till ett sk. vintertäcke, de är dubbelt så varma som sommartäcken är.

4. Värmefläkt rockar rummet

Snygg värmefläkt ovan finns HÄR

Den lilla värmefläkt jag köpt till sovrummet i år har gjort HELA skillnaden i kylan. Den värmer upp hela rummet på 0 tid och jag kallar den Jamiaca fan haha :) Jag rekommenderar alla en värmefläkt och den kostar heller inte mycket i el.

5. Blotta elementen

Det många inte tänker på är hur synliga elementen är i ett rum. Att ha massa gardiner eller möbler framför radioatorer är inte bra, det stjäl värme som kan strömma ut i rummet. Genom att ta bort möbler från elementen och dra bort tyger som täcker, då får rummen den värme de ska ha.

6. Täta fönstren från drag

Som jag sa i början av inlägget, så är dragiga fönster i många fall orsak till ett kallt sovrum. Se därför till att sätta dit ordentliga tätningslister runt fönstren. Jag tipsar om självhäftande gummilister som sväller i fönstren. Det gör att fönstren kommer dra betydligt mindre.

Slutsummering – mysigt sovrum

Där har ni mina bästa värmande sovrumstips och det kan behövas då denna kalla vinter spås bli lång. Även pälsar på golven kan göra underverk för kalla fötter. Testa även att byta sängkläder till mer tätvävd varm bomull. Tänk textilier men bara inte framför elementen :)

Stay safe & stay at home!

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024