Varm vinter med en lyxig ullkappa från Dughult

(I samarbete med Dughult)

Vädret är verkligen skiftande i Sverige på vintern. Just nu ligger vi på nåt mellanting mellan höst och vinter i temperatur. Det vill säga det är varken kallt eller varmt utan bara milt. Det kan vara svårt att hitta rätt vinterjacka då vissa är allt för varma medan sommarjackan känns för sval. Då har jag världens tips idag, nämligen att investera i en lyxig stilren ullkappa. Ullkappan är perfekt för det milda klimatet i Göteborg. Den värmer sådär lagom utan att man svettas ihjäl som man kan göra med dunjackor. Det som även är bra med ullkappor är att de är så snygga och trendiga just nu.

Idag tipsar jag om ett genuint mindre modehus i Göteborg, där fokus är på kvalitet framför kvantitet.

Med en klassisk stilren Dughult ullkappa är du redo för den milda Svenska vintern. Dughults ullkappor är tillverkade i 100% ull eller en ljuvlig blandning av ull och kashmir.

Modehuset heter Dughult och ligger en bit från city i Göteborg, bredvid Liseberg. Ägarinnan till modemärket Dughult heter Linda och hon är verkligen en riktigt inspiration. Hon hade en dröm om att öppna ett alldeles eget modehus och 2016 blev den drömmen sann. Den riktigt intressanta historien i allt detta är vart namnet Dughult kommer från. Det kommer nämligen från gården där Lindas mamma växte upp. Den ligger vackert i de Halländska skogarna bredvid kända Ullared. Lindas mormor som bodde på gården hade även hon en brinnande passion för sömnad. Linda som idag driver Dughult har hämtat nästan all inspiration från mormor och den gamla gården. Hon sydde som barn i timmar ihop med mormor.

Talangen gick i arv minst sagt och idag driver Linda ett företag värt att uppmärksammas på många vis. Dughult är miljövänliga då de bara använder naturmaterial som bomull, lin, silke, viskos, tencel, ull och kashmir. De vill få fram den Svenska känslan i alla deras kläder. Därför har Dughult även inspirerats av Svenska blommor i sin design. De använder tryck av olika Svenska blommor varje säsong i deras kollektion. Därmed har de döpt den återkommande blommönstret till Dughultsblomman. Alla Dughults kläder sys i deras egna modehus i Göteborg. På så sätt skapar de hela tiden nya jobb och håller den svenska textilkunskapen levande. I Dughults kollektion ingår allt från klänningar, blusar, kjolar till stilrena kavajer och kappor.

Sådana historier som den bakom Dughult tycker jag är så jäkla inspirerande. Att brinna passionerat för något, drömma om det för att sist göra drömmen levande. Linda är en sann förebild och hennes mormor hade varit så stolt över hennes alldeles egna modehus idag, det är jag övertygad om.

Håll drömmen levande, en dag blir den sann :)

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 182 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis