Alla ni som liksom jag ÄLSKAR spökhus och skräckfilm SE HIT! Så här i Halloween tider tycker jag det är ypperligt passande att tipsa om en kommande skräckfilm. Det är världens i särklass största spökhus, det hemlighetsfulla Winchester som står i fokus för manuset. Detta mytomspunna hus är absolut ett av världens mäktigaste mest fascinerande byggen.

LÄS MER: Hetaste inredningsnyheter höst 2020 från bästa butikerna

Spökhus

(Innehåller Jotex Ellos & Royaldesign annonslänkar)

Foto: neogaf.com

På framsidan ser Winchester ut som vilken vanlig Hollowoodkåk som helst. MEN skenet bedrar då bakom fasaden döljer sig världens mest märkliga och största bygge.

LÄS MER: Restips 4 Spa bad i Budapest ni måste besöka innan ni dör

Det fasaden även gömmer är fasansfulla skepnader som hemsöker huset och vill ta ond bråd hämnd på de som èntrar byggnaden.

Foto: variety.com

I den kommande skräckfilmen Winchester: The House That Ghosts Built är det den fantastiska flerfallet prisbelönta skådespelaren Dame Helen Mirren som spelar husets minst sagt udda ägarinna Sarah Winchester. Det är även en film baserad på en ”sann historia” och blir ni sugna efter detta att besöka Winchester så har de öppet för besök för allmänheten.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

Foto: people.com

Mirren spelar Sarah Winchester, arvtagaren av Winchester Repeating Arms Company och hon är hemsökt av själarna av de människor som dödats av hennes fars gevär. På råd av ett medium får hon i uppdrag att uppdrag att bygga ett 24 000 m² stor viktoriansk herrgård, som hon ska använda som ett fängelse för de spöken som hon tror är ute efter att söka hämnd.

LÄS MER: 4 grymma afternoon tea ställen i Göteborg ni måste besöka

Sett från ovan inser man hur GIGANTISKT Winchester faktiskt är! Foto: nouw.com

Det verkliga huset var påstås under konstruktion 24/7 i 38 år, och har 10 000 fönster, 9 kök och 13 badrum. När sarah Winchester till sist var helt klar med hela bygget, hade hon skapat ett modernt underverk. Huset fick bla varmvatten som var ovanligt på den tiden, flera hissar och centralvärme. Det hade över 160 rum, 40 sovrum och även 2 källare. Huset har dock inte bara spöken som hemligheter utan även massa hemliga gångar.

LÄS MER: 6 tips att välja rätt gardinstång för snyggare fönster

En del byggnationer i huset makes no scence! Till exempel så går inte alla 2.000 dörrar att gå igenom till ett annat rum (som normalt) En dörröppning tex. går 3 meter rakt ner i en stor köksho och en dörröppning går 5 meter rakt ner till buskar i trädgården nedanför. Flera trappor leder upp ända till tak, dyra Tiffany-glasmålningar installerades på platser där de inte fick något dagsljus och det finns mer hemliga gångar i Winchester huset än i Narnia-sagan. En särskilt udda byggnation är ett skåp som när det öppnas, sträcker sig genom trettio rum i huset. DET är jäklar i mig vad jag kallar ett äkta spökhus det.

https://youtu.be/sOsnz13gego

Filmen är regisserad av The Spierig brothers, vars tidigare verk inkluderar skräckfilmer som Daybreakers och Predestination samt även stjärnor Jason Clarke och Sarah Snook. Själv älskar jag Helen Mirren och även han som spelade pappan i skräckfilms succéen Insidious, som har huvudrollen i Winchester förutom Helen.

Filmen Winchester: The House That Ghosts Built släppt först på brittiska biografer under våren 2018


Jag älskar historier om gamla hemsökta hus och som barn satt jag i timtal och läste sagor om det okända. Det är därför denna makalösa historia om Winchester sitter som handen i handske när det kommer till mig. Jag tror helt klart att kåken var (är) hemsökt, jag menar inte kan man ha SÅ himla många rum utan åtminstone ett litet spöke flyttar in på köpet.

Vad tror ni ? Är Winchester hemsökt på riktigt?

Peace out från horror fanatic Maria:)

SOMMAR REA SHOP

Soffadirekt
12 495 SEK14 995 SEK
Soffadirekt
10 995 SEK15 995 SEK
Ellos
1 759 SEK2 199 SEK
Ellos
2 159 SEK2 699 SEK
Nordic Nest
6.295 SEK8.395 SEK
Nordic Nest
5.199 SEK6.599 SEK
Ellos
1 999 SEK2 499 SEK -20%
Ellos
799 SEK999 SEK -20%
Soffadirekt
7495 SEK10 575 SEK
Soffadirekt
1995 SEK2995 SEK
Soffadirekt
3195 SEK3795 SEK
Soffadirekt
2795 SEK4395 SEK

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

5 Comments

  1. Men ÅHHHH jag ÄLSKAR spökhus och skräck:) detta huset var otroligt intressant att läsa om Tack för ett jättebra inlägg och grym blogg:)

    Kram Moa

  2. Nej men fy! Jag som tycker att det är obehagligt bara att läsa om och se bilder från Winchester.
    Denna film blir ett måste att se! :D

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.