fbpx

10 billiga vardagsrum möbler med lyxkänsla

Dags för tips om billiga vardagsrum möbler, som ändå ser dyra ut. Det har ju blivit lite av Inredningsvis signum, att få det lyxigt hemma billigt. Saken är den att det behöver inte vara dyrt för att få det se dyrt ut hemma. Det handlar om rätt val av material i textilier och detaljer. Även rätt val av belysning gör stor skillnad för att få den där härliga lyxkänslan. I detta inlägget har vi letat fram de mest prisvärda vardagsrum möbler online just nu. Vi kommer även ge några konkreta tips hur ni får ett lyxigt mysigt vardagsrum enkelt och billigt.

Vardagsrum möbler tips

Ni hittar billig soffa ovan HÄR

Ni hittar vit liten soffa ovan HÄR

Ni hittar trendig stol ovan HÄR

Teddy materialet fortsätter att trenda och speciellt på fåtöljer!

TRENDIGA TRÄMÖBLER

Ni hittar trästol ovan HÄR

Ni hittar bord ovan HÄR

BUDGETLYX SOFFBORD

Ni hittar soffbord ovan HÄR

Ni hittar lyxig prisvärt bord HÄR

Ni hittar svart sideboard HÄR

Ni hittar ursnygg marmor kub HÄR

Ni hittar lyxig sittpuff HÄR

5 TIPS FÖR ETT LYXIGT VARDAGSRUM

1. LAGER PÅ LAGER BELYSNING

Precis som alla rum i huset bör ett vardagsrum ha en kombination av naturligt ljus och genomtänkt artificiell belysning.

För att skapa en lyxigare känsla, föreslår vi att du lägger in olika typer av belysning, börja med de uppenbara taklamporna och sedan leta efter olika ljuskällor inklusive taklampor, golvlampor och bordslampor. Detta kommer att maximera värmen och ge ditt rum karaktär för att skapa olika upplevelser i rummet.

2. LYXA TILL FÖNSTREN

Det finns inget som lyxiga gardiner för att få ett rum att se skräddarsytt och dyrt ut!

Skräddarsydda gardinlösningar är inte alltid billiga, men om du är intresserad av att göra en klok investering i ditt hem är det här ett bra ställe att göra det.

Ett bra tips för att få ett rum att se högre ut är att montera gardinskenan i taket vilket ger en illusion av att rummet är högre än det är. Vi rekommenderar också att gardinerna rör golvet för att dra full nytta av detta hack.

3. EN STOR MATTA ÄR ETT MÅSTE

Inte mycket ger lyxkänslan i ett rum som en stor matta gör! Trägolv eller kakel är bra för kök och hallar, men när man lägger till lyxiga element till vardagsrum handlar det om en mjuk matta. Välj en matta som täcker hela utrymmet, vilket ger en illusion av att rummet är större än det är.

Vi börjar ibland med en matta som första urval i utrymmet och lägger sedan på den. Det finns så många typer av mattor där ute, så ha kul att välja den här brännpunkten i rummet. Kom ihåg att en matta är konst på golvet!

4. HA STATEMENT KONST

Skapa en kontaktpunkt och ge ditt utrymme en “wow”-faktor genom att hänga ett överdimensionerat konstverk på en av dina vardagsrumsväggar. Det kan tyckas självklart, men konst ger ett omedelbart värde till ett vardagsrum. Beroende på storleken på rummet kanske du vill hänga konst på ett antal väggar, välja olika höjder och stilar för att skapa en känsla av lyx och design.

5. RÄTT TEXTUR & NYANSER

Innan du börjar att inreda, är det självklara steget att skapa en färgpalett för ditt utrymme. Gravitera mot nyanser och toner som du känner dig bekväm med.

För att ett rum ska se lyxigare ut, välj nyanser som fungerar bra tillsammans och kompletterar varandra, istället för att krocka. Det kan låta enkelt, men att välja två färger (med högst tre) kommer att ge en mer sammanhållen design. Det är lätt att gå in i överdesignläge, men ibland är mindre mer.

När du har etablerat din färgpalett, lägg till textur också för att ge utrymmet liv. Textur är allt i ett utrymme, det ger den taktila känslan och ger större djup.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis