fbpx

Hitta rätt vardagsrum möbler – 10 bästa tips

(Innehåller adslänkar)

Alla säger att köket är hjärtat i varje hem, men innerst inne vet vi att det är vardagsrummet. Detta är rummet där du kopplar av, tittar på TV och till och med arbetar hemifrån. Det är därför när du väljer möbler för ditt vardagsrum, du bör gå efter stilfulla alternativ som kombinerar funktionalitet och estetik, är hållbara och håller sig inom din budget.

LÄS MER: 6 soffbord som förstorar litet vardagsrum

Den här guiden tar upp de olika typerna av vardagsrum – små, smala, rektangulära och kvadratiska – och möbelalternativen som passar var och en av dem.

Hitta rätt vardagsrum möbler

Foto ekfast.se

Att möblera små vardagsrum

De bästa möblerna för ett litet vardagsrum är de som inte ger alltför mycket visuell bulkis till rummet. Du vill undvika möbler som bryter upp utrymmet och avbryter siktlinjen.

Här är några idéer:

Bord med förvaring är bra multitasking möbler!

Ni hittar bord ovan: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR

Multitasking möbler

Att köpa multifunktionella möbler innebär att du bara behöver skapa plats för en del istället för fler. Överväg till exempel soffbord med förvaring som lådor eller hyllor. Alternativt kan du slänga soffbordet för en ottoman som kan fungera som soffbord, förvaringslösning och extra sittplatser.

En annan bra idé är ihopfällbara möbler, man kan ta fram dem när du behöver ytterligare ytutrymme och gömma dem när man är klar. Dessutom skulle ett slimmat konsolbord göra fantastiska små vardagsrum möbler, på grund av deras mångsidighet. Du kan använda dem som din arbetsstation och även placera din TV på dem för att spara utrymme.

Ni hittar små nätta bord ovan HÄR

Överväg lätta nätta möbler

Tricket för att få ett litet utrymme att kännas större är att se till att mer golvyta syns. Du kan också uppnå detta genom att släppa in så mycket naturligt ljus som möjligt. Detta är anledningen till att du bör överväga att skaffa en visuellt lätt möbel. En sådan pjäs har en smal ram och vilar på ben långt från marken. Denna design innebär att möblerna inte bryter upp utrymmet, så rummet känns luftigare och luftigare. Detsamma gäller soffbordet; gå för en med höga ben och en enkel design.

Ni hittar nätt sideboard ovan HÄR

Vilken är den bästa soffan för ett litet vardagsrum?

De flesta bekväma soffor är skrymmande. Så istället för att välja en liten soffa med skumfyllning och avsmalnande ben, överväg att skaffa kärleksstolar. Förutom att den tar väldigt lite plats erbjuder den här typen av säte komfort.

Även en mindre bäddsoffa kan vara ett smart val för det lilla vardagsrummet. Speciellt om ni har litet sovrum eller bor i en enrummare. Soffan kan lätt förvandlas till säng när oväntade gäster anländer.

Ni hittar soffa ovan HÄR

Soffa Portofino ovan är perfekt och smidig för mindre vardagsrum!

Möblera långa smala vardagsrum

När man placerar möbler i ett trångt vardagsrum ställs man inför två dilemman: hur får man in alla sina möbler? Och hur förhindrar du att ditt utrymme känns klaustrofobiskt?

Men med några justeringar kan du anta utmaningen med den här konfigurationen. Här är några användbara tips:

Runda trendiga stolar ovan finns HÄR

Inred med runda former

I ett långt, smalt vardagsrum, undvik att falla offer för fällan “endast skarpa, rena linjer”. Tänk istället på en blandning av skarpt och böjt. Så se till att du väljer några ovala eller cirkulära bitar med mjuka rundade kanter, eftersom de kan hjälpa till att eliminera långa horisontella linjer. Här är några smarta sätt att uppnå detta:
• Placera en rund ottoman eller soffbord i mitten av sittdelen
• Placera små runda sidobord nära soffan och stolarna
• Använd lökformade eller rundade lampskärmar och armaturer
• Lägg till runda konstverk och speglar på väggarna för att distrahera raka linjer

Förutom runda möbler, gå för klädsel med cirkulära mönster. Du kan också slänga in runda mattor som flyttar fokus till golvet.

Ni hittar soffor ovan HÄR

L-formade och hörnsoffor

Hörnsoffor hjälper till att bryta längden på ett smalt, rektangulärt vardagsrum. Du kan använda dem för att täcka en av de längre väggarna och en del av de kortare utan krångel. Dessutom, eftersom de bekvämt fälls in i hörnet, ger de gott om sittplatser utan att inkräkta mycket på golvytan.

Vilka typer av bord kan du använda för ett smalt vardagsrum?

Om du väljer att ta med bord i ditt smala vardagsrum, kom ihåg att de ska vara smala. Smala bord är visuellt tunga och mindre påträngande, så ditt rum kommer att kännas större. Du är välkommen att placera ett smalt gavelbord vid soffans sidor. När det gäller fåtöljen, överväg kortare sidobord.

Vägghängda möbler

Bryt upp ett långt horisontellt utrymme genom att få ut det mesta av det vertikala utrymmet. Detta kan uppnås med hjälp av en hög bokhylla eller armoire. Du kan ytterligare dra ögat högre genom att installera konstverk eller skapa en gallerivägg nära taket.

Ni hittar hylla ovan HÄR

Svängda vardagsrum

Ett vardagsrum med runda hörn kan bli en prövning! Även om dess unika linjer gör det svårt att hitta lämpliga möbler, här är några tips att tänka på när du skaffar möbler för ett rundat vardagsrum:

• Håll dig borta från ortogonala delar
• Få unika rundade soffor och bord
• Sätt bekväma stolar på vridbara baser
Fyrkantiga vardagsrum
Tänk på följande möbler för ditt fyrkantiga vardagsrum:
• En sektionssoffa: Den tar mindre användbar golvyta och du kan ordna den i olika konfigurationer beroende på dina behov.
• Fåtöljer placerade i hörnet
• Ett fyrkantigt eller runt bord för att skapa symmetri och balansera utrymmet

Vilka möbler är bäst för ett rektangulärt vardagsrum?

Här är några möbelidéer för ditt rektangulära vardagsrum:
• Sektionssoffa med förvaring
• En dagbädd med förvaring
• Multifunktionella föremål som en underhållningsenhet med en studiehörna
• Möbel med ben

Vintagemöbler: En köpguide

Att köpa vintagemöbler är ett enkelt sätt att få möbler av hög kvalitet för mycket mindre. Dessutom är dessa bitar miljövänliga, och du kommer att göra din del för att minska föroreningsavtrycket genom att skaffa dem.
Så, hur hittar du bra vintagemöbler som kommer att se bra ut i ditt hem? Här är köptips för vintagemöbler:

• Identifiera olika butiker som har vintagemöbler och besök dem ofta. På så sätt får du mer information om de bitar som erbjuds.
• Välj försiktigt använda möbler i motsats till bitar som har blivit slängda
• Tänk på bitar med bra ben. Till exempel ska lådor glida ut lätt.
• Tvinga dig inte till välrenommerade varumärken, eftersom varor från mindre kända märken kan vara lika bra.
• Undvik möbler med dåligt utförande och sämre material
• Ytrepor bör inte skrämma dig eftersom de lätt kan fixas
• Tänk på storleken på ditt utrymme

Svarta vardagsrum möbler

Ni hittar ursnyggt skåp ovan HÄR

Slutgiltiga tankar – hitta vardagsrum möbler

I motsats till vad man tror så är vardagsrummet värd för de flesta aktiviteter i hemmet. Därför är detta rum värt att du belönar den med robusta, snygga möbler. I detta fall har storleken INTE betydelse! För oavsett om du har ett litet,  kvadratiskt, rektangulärt eller runt vardagsrum finns det alltid möbler för alla vardagsrum.

 

 

 

Foto längst upp ekfast.se

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis