Upplevelser i Barcelona ni inte får missa

Upplevelseresa i Barcelona

Barcelona är känt för sin natursköna omnejd med berg på ena sidan och det klarblå Medelhavet på motsatt sida. Staden är en av Europas mest populära resmål och erbjuder en stor mångfald av sevärdheter och nöjen för en lyckad semester. Barcelona har en längre tid varit en av semesterfavoriterna bland Svenska turister som tycks uppskatta stadens mångfald av utbud. Nedan kommer vi att dela med oss av några av favoritaktiviteterna som Barcelonaresenären inte bör missa i form av sevärdheter, kultur, fotboll och välsmakande mat.

La Rambla – Barcelonas kändaste gata

La Rambla är Barcelonas huvudgata, stadens hjärta och lungor som pulserar livsglädje till det intensiva folklivet vars närvaro skapar en unik atmosfär, dag som natt.
La Rambla är stadens mest historiska gata såväl som en av världens mest välkända gator, samt givetvis en stor symbol för hela Barcelona. Gatan sträcker sig över en kilometer genom staden med början nära havet där Columbus vakar över närområdet från sin höga staty. La Rambla är ingen liten diffus turistskatt som bara lokalbefolkningen känner till, gatan är högst iögonfallande för alla besökare som troligtvis hade upptäckt utan karta och guide.

La Rambla är värd för flertalet kända byggnader:

Gran Teatre del Liceu, Barcelonas Opera
Virreina Palace, ståtlig byggnad som är ett kulturinstitut och museum
Centre d’Art Santa Mònica, ett museum som är värd för kringresande utställningar
Teatre Principal, stadens äldsta teater
Vandra gatan upp och ned hela dagen och låta sig inspireras av alla skickliga och lite närgångna gatuakrobater, konstnärer, marknader som har det mesta till salu.
Besöka ett kafe, beläget i skuggan av alla träd som är planterade och äta en välsmakande smörgås med olivolja, havssalt och pata negra, samt läppja på en cafe cortado.

El Bosc de les Fades. Är en liten avsides belägen bar på en tvärgata utmed La Rambla, i utkanten av de Gotiska kvarteren. Lite av en lagom bevarad hemlighet vars existens är skonad från de största turisthorderna som flockmässigt passerar förbi utan att veta vad de missar.

Man möts av ett underjordiskt rum med dunkel belysning. Rummet är spektakulärt dekorerat med stalaktiter, grottor, vattenfall och levande trädstammar som ger besökaren ett kusligt intryck som inte kommer att glömmas.
Det är en mycket liten bar som ger besökaren intryck av övernaturlig atmosfär och tillflyktsort för ljusskygga okända väsen. En parallellvärld menad för troll, hobbitar och andra sagofigurer som sannolikt skulle äga ett VIP pass till denna bar.

Den blygsamma framtoningen utifrån ger baren en ökad ”wow” känsla när man väl passerat ingången och alla oväntade intryck snabbt tar kontroll över sinnet. En kall Estrella-öl i denna svala mörka bar är en perfekt tillflyktsort om hettan och solen blir för påtaglig.

FC Barcelona – för fotbollsfansen

Barcelona är klassisk fotbollsmark och hemvist för en av de mest dekorerade och berömda fotbollsklubbarna i världen. Den mytomspunna arenan Camp Nou är en gigantisk gryta vars väggar bevittnat många historiska moment och varit hemvist för många av världens främsta fotbollsspelare: Messi, Maradona, Figo, Ronaldinho, Iniesta och icke att förglömma Zlatan Ibrahimovic och Henke Larsson som också burit den rödlila nylontröjan. Önskar man krydda sitt fotbollsintresse kan man besöka Kritik.com för mer info.

FC Barcelona är en patriotisk symbol för hela Katalonien och en symbol för önskad självständighet från Spanien. Man älskar att knäppa Real Madrid på näsan och påtvinga sin Katalanska stolthet i ansiktet på den spanska makten.

När Zlatan spelade för klubben var staden Barcelona nummer ett som resmål för den svenska turisten.

Barcelona – Matkulturen

Barcelona bör icke besökas om man är på en diet, gör man det så är man stygg mot sig själv och en mer lyckobringande matvana bör övervägas. Mitt råd, släpp taget, gör ett extra hål i skärpet och njut av lokala läckerheter, dieten kan vänta lite.

Man behöver inte befinna sig i Barcelona särskilt länge för att upptäcka att smaklökarna börjar ta ett allt fastare grepp om sin hjärna, och allt fler semesterbeslut använder smaklökarna som konsultation.

Tapas. Staden är full av små tapasbarer med traditionella smårätter som med omsorg är tillagade enligt konstens alla regler. Det är en stor variation av kött, fisk och vegetariskt.
Paella. Tillhör egentligen staden Valencia men det är för gott för att missa. Ris med fisk och skaldjur kryddat med saffran, mums.
Lokal fisk. Medelhavet bidrar med många läckerheter som vi inte har kännedom om i Sverige och väldigt många restauranger erbjuder rätter av nyfångad fisk.

Man kan göra det väldigt lätt för sig när man vill uppleva matkonst i Barcelona. Det krävs inte någon dyr och pretentiös restaurang för att njuta av den katalanska matkonsten. Runt om i Barcelona finns det gott om små affärer som säljer olika läckerheter för en picknick. En utsökt måltid är att en sen eftermiddag när solen inte längre steker, besöka en liten rofylld plaça och från en bänk avnjuta en måltid av goda ostar, korvar, skinkor och gott vin. Väldigt enkla medel som fullt ut infriar många sinnens idylliska semesterperfektion.

Arkitektur och design i Barcelona

Barcelona är känt för inslag av säregen modernistisk arkitektur som finns i staden på flera platser. Antoni Gaudí var en arkitekt med excentriskt sinne som gav uttryck för sin kreativitet i form av flertalet mycket kända byggnader. Flera verk är väldigt säregna och väldigt präglade av Gaudí som till synes gavs helt fria tyglar att göra lite som han önskade med staden.

Sexarmade lyktstolpar i Plaça Reial

Casa Milà, ett flervåningshus, med en husfasad som har en levande och rinnande känsla
Sagrada Família, kanske hans mest kända byggnadsverk, en enorm Gotisk kyrka med unik design och stil
Casa Batlló, en fantasifull byggnad mitt i Barcelona som ser ut att vara hemmahörande i nån Disneyfilm

Ja det finns mycket att uppleva I Barcelona Spaniens huvudstad, inom kultur om man är intresserad av arkitektur, design och inredning. Är man sugen på ytterligare information finns det att läsa HÄR

Viva Barcelona!

LOVE M

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 240 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis