Topp 9 unika attraktioner i Paris (utan Eifelltornet)

Det finns mycket mer att besöka i ”kärlekens stad” än bara Eiffelmonumentet. Staden är känd för sin rika historia och skönhet och rymmer också ovanliga platser som du kanske inte har hört talas om. Medan du är i Paris kommer du sannolikt att stöta på väl dolda konstigheter, vare sig det är ett gammalt hus, museum eller marknad. Det fascinerande är att var och en av dessa har en historia bakom sig. Samtidigt som de gör Paris roligt att utforska, erbjuder dessa udda platser ett unikt perspektiv på staden.

LÄS MER: 6 platser där Game of Thrones spelades in ni bör besöka

Här är topp 9 unika attraktioner i Paris ni måste besöka nån gång!

9 unika attraktioner i Paris

Katakomberna i Paris

De gamla katakomberna rankas bland de bästa ovanliga platserna i Paris. De ligger nedanför stadens gränder och gator. Tidigare stadens stenbrott, de är nu hem för resterna av mer än 6 miljoner människor som dog inom 18-talet. Katakomberna täcker cirka 2 kilometer, och atmosfären där är kuslig. Temperaturen här är 14 ° C året runt, vilket ger dig en kyla varje gång du kliver in.

Plats: 1 Avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy, 75014 Paris

Arbetstid: 09:45 till 20:30 varje dag utom på måndagar

Inträde: 29€ per capita

Eiffels hemliga lya

Gustave Eiffels hemliga lägenhet är den andra udda platsen du bör göra en punkt att besöka när du är i denna vackra stad. Den finns nära toppen av Eiffeltornet. Den har anor från 1880-talet, är mysig och har varma tapeter på väggarna. Lägenheten har också mjuka soffor, träskåp och ett piano. Idag kan du besöka denna dolda pärla och bli förvånad över vintagemöblerna.

Plats: Champ de Mars, 5 Avenue Anatole Frankrike, 75007 Paris

Arbetstid: 09:00 till 23:30

Inträdesavgift: Mellan 10.5€ och 26.10€ per vuxen och 2.6€ till 13.10€ per barn

Vilken är den bästa tiden att besöka Paris?

Vår- och höstsäsonger är de bästa tiderna att besöka Paris. Det är från mars till juni och sedan från september till oktober. Dessa årstider har behagliga temperaturer, så att du kan utforska utomhus.

La Conciergerie

När du är i Paris, gå över till La Conciergerie. Detta brukade vara hem för fångar som dömdes till döden av giljotin under den franska revolutionens era. La Conciergerie ligger nära Sainte Chapelle och Notre Dame och fungerade som en fästning i medelåldern. Idag är det ett museum med utställningar om den franska revolutionen. Kom också ihåg att besöka Marie Antoinettes cell.

Plats: 2 Bd du Palais, 75001 Paris

Arbetstid: 09:30 till 18:00

Inträde: 11.5€ per capita

Foucaults pendel

Foucaults pendel, som ligger vid Paris Pantheon, användes för att illustrera jordens rotation med ett experiment utfört av Leon Foucault – en fysiker. Pendeln är en kopia av den ursprungliga och har funnits här sedan 1995. Dess svängande blybob är 67 meter och planet har aldrig ändrats.

Plats: PI. Du Panthéon, 75005 Paris

Arbetstid: 10:00 till 18:00

Inträde: 11.5€ – 23.80€ per capita

Centrum Pompidou

Centre Pompidou ligger i Paris 4:e distrikt och är märkt som stadens mest absurda och surrealistiska gallerier. Byggnadens exteriör har en inifrån och ut-design med rör som dekorerar fasaden, medan interiören är markerad med out-of-the-box modern konst. Centre Pompidou är bland de största moderna konstmuseerna globalt. Det är också det största i sitt slag i Europa.

Plats: Place Georges-Pompidou, 75004 Paris

Arbetstid: 11:00 till 21:00 varje dag utom på tisdagar

Inträdesavgift: 15 € per vuxen och gratis för barn under 18 år

Napoleon’s Angels

Napoleon’s Angels på Les Invalides är ett bra ställe att börja om du letar efter en speciell behandling. Här kommer du att bevittna marmorängelstatyer som omger Napoleon Bonapartes grav. Statyerna är väktare för den avlidne kejsaren och leder honom till himlen. De var utformade för att symbolisera kejsarens prestationer under hans livstid.

Plats: 129 Rue de Grenelle, 75007 Paris

Arbetstid: 10:00 till 18:00

Inträde: 16€ per capita

Musee De La Magie

Om du är en magisk fanatiker är det här platsen för dig. Musee de la Magie har en samling fascinerande optiska illusioner, vindleksaker, husspeglar och magiska artefakter. Museet ligger i en välvd källare som  går tillbaka till 16-talet och är känd för sin samling av 19-  och 20-talets automatiseringar, bland flera andra attraktioner.

Plats: 11 Rue Saint-Paul, 75004 Paris

Arbetstid: 14:00 till 19:00 på onsdagar, lördagar och söndagar

Inträdesavgift: 10€–14€ per capita

Vad är så speciellt med Paris?

Stadens pittoreska kaféer, smala gator och flera attraktioner som Montparnasse-tornet gör det till en av världens mest förtrollande och romantiska platser. Oavsett om du bara är där för att besöka eller är  en långvarig bosatt, finns det alltid något nytt att upptäcka dagligen.

Pont De Grenelle

Förutom att vara en bro som flyger över floden Seine, är Pont de Grenelle bland de bästa okonventionella platserna att besöka i Paris. Det links Paris 15: e och  16: e distrikt och passerar genom Île aux Cygnes. Balkbrons hela kropp är gjord av stål. Det erbjuder utsikt över stora attraktioner som Louvren, Notre Dame och Triumfbågen.

Plats: 65 Rue Gaston de Caillavet, 75015 Paris

Vampyrmuseet

Din sökning efter ovanliga platser i Paris kan sluta på vampyrmuseet. Museet ligger i Les Lilas, och dess ingång leder till en dörr som öppnar sig i en trädgård som liknar en kyrkogård. Här hittar du mänskliga kvarlevor, plastfladdermöss, demonologiska skrifter och flera andra artefakter som garanterat kommer att krypa ut dig.

Detta museum är Jacques Sirgents hjärnbarn – en forskare och makaber specialist – för att manifestera sin forskning om vampirism och esoterism.

Plats: 14 Rue Jules David, 92360 Les Lilas

Öppettider: 10:00 till 18:00

Inträdesavgift: 15:50€ per capita

Är Paris en säker destination?

Ja, Paris är i allmänhet en säker stad med mycket få brottsincidenter. Ändå bör du alltid följa säkerhetstips om du vill ha en smidig resa.

Slutsats unika attraktioner i Paris

Normalt är ibland tråkigt. Så om du är trött på de klichéattraktionerna och vill utforska den okonventionella sidan av Paris, kommer dessa platser att göra det åt dig. Från vampyrmuseer till kyrkogårdar och hemliga lägenheter, dessa attraktioner kommer säkert att ge dig den rusning du letar efter.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

36 kommentarer

Britt+Whit fredag, mars 30, 2012 - 22:05

you make me want to be back in Paris so badly! love all these shots!

love from San Francisco,
Britt+Whit

Svara
Paris Pastry fredag, mars 30, 2012 - 22:17

I love Paris in the springtime! These are some of my favorite images :)

Svara
Anna fredag, mars 30, 2012 - 22:30

Hej !

Vilka härliga bilder och det är verkligen en underbar tid vi har framför oss =)
Längtar efter sol, värme och ljus =)
Hoppas allt ä bra med dej,
Kramar ifrån mej

Svara
Carola -Mitt gröna lilla rum fredag, mars 30, 2012 - 22:58

Jätte fina bilder, jag gillar oxå denna årstid, bättre blir det snart när sommaren är här :)
ha en trevlig helg!

Svara
Birgitte fredag, mars 30, 2012 - 23:11

Sist år så fødte jeg en liten sønn i mai så denne årstiden kommer alltid til å bety noe spesielt for meg og jeg elsker Paris… Dine bilder var så vakre.. Ønsker deg en flott helg! Stor klem Birgitte

Svara
maria måndag, april 2, 2012 - 17:27

Tack för fina ord på min blogg:) Så sjukt snygg den sista bilden med svarta hissgardiner var:) Önskar dig en skön vecka med mycket vårsol.

LOVE Maria på inredningsvis

Svara
deandarporcasas lördag, mars 31, 2012 - 02:17

Preciosas fotos y preciosa ciudad. Unas imágenes muy inspiradoras.

Svara
maria måndag, april 2, 2012 - 17:29

Thank you so much for sweet words on my blog:) This post with blue colur is beyond lovely…I wish you a great week.

LOVE Maria på inredningsvis

Svara
hope in high heels lördag, mars 31, 2012 - 03:09

Oh my… is there anywhere better to be!? These shots are just gorgeous.

Thanks so much for stopping by – your blog is just gorgeous and I can’t wait to read more!

Svara
maria måndag, april 2, 2012 - 17:32

AWWW thank you so much for sweet words on my blog..I really love your blog also and will follow. I wish you a great week with lots of sun:)

LOVE Maria at inredningsvis

Svara
Connie lördag, mars 31, 2012 - 09:05

Oh yes, wouldn’t it be fun to take a little trip to Paris? A little spring shopping trip at the Chanel boutique?

Svara
Katia Bonfadini lördag, mars 31, 2012 - 11:40

Maria, thanks for the compliments! I´m so glad you like my blog! Paris is really awesome and I love the way the city looks different depending on the time of the year.Here in Rio, it looks almost the same… very hot!!!!!! Warm regards from Brasil!

Svara
Lisa @ A Room with A View lördag, mars 31, 2012 - 17:11

I have only visited Paris in the summer when a lot of stores and restaurants were closed but it was an amazing trip but this looks beautifully romantic – love the florals. Thank you for sharing the tip on the guide book. Enjoy your weekend!

Svara
Atelier Decor lördag, mars 31, 2012 - 18:45

lovely images Maria!! thank you for sharing them!! Spring in Paris must be wonderful!!

Svara
Not Just A Pretty Dress lördag, mars 31, 2012 - 20:15

Ah, Paris is perfect for every season!

Svara
fashionsensitive lördag, mars 31, 2012 - 20:37

Nice to meet you, Maria and thank you for your comment on my blog ;) I am glad to have discovered another amazing blog and of course, I will follow your Swedish inspiration daily. I have also the same feeling in the spring: what to wear?I need some clothes! I don’t have enough :))) And about Paris, I think there aren’t enough words to describe its beauty, the photos chosen by you are so beautiful!

Svara
maria måndag, april 2, 2012 - 17:36

AWWW thank you so much for sweet words..I really love your blog also and will follow. I wish you a great week with lots of sun:)

LOVE Maria at inredningsvis

Svara
Fint o Fult lördag, mars 31, 2012 - 21:14

Va kul att hitta hit! Vilken fin blogg och jättevackra bilder. När jag besökt Paris har det alltid varit på hösten, måste åka dit på våren (också) ser jag!
Hit kommer jag kika in ofta och inspireras :)

Svara
Eliza Jane lördag, mars 31, 2012 - 22:23

Oh my god, I LOVE your blog. I’ve got it bookmarked now. You have such a great eye for style! Makes me want to go back to France and move into a Parisian apartment all over again! (Except when I was there, I was at the City University in la maison des etudient Canadienne) Oh, and thank you for your kind words about my blog :) I’m envious that so many people are talking about spring, but here in Australia we’re heading into winter. x

Svara
Idémakeriet lördag, mars 31, 2012 - 22:58

Du undrade sist om jag använder Twitter, nej jag håller mig bara till bloggen än så länge.
Härliga bilder du visar, man drömmer sig bort.
Trevlig helg.
Kram Gerda

Svara
Pia söndag, april 1, 2012 - 11:03

Väldigt fina bilder och vårinspirationen flödar. Paris, där har jag inte varit inte längtat dit heller men nu… Jag kanske kommer dit någongång. Kram Pia

Svara
Igor söndag, april 1, 2012 - 14:38

I love your blog – just discovered it through Twitter! Cheers from Germany!

Svara
Fabrizia söndag, april 1, 2012 - 17:29

Thank you so much for your sweet comment!! Of course I follow you back on bloglovin!
Come back soon to visit my blog, I’ll be waiting for you!!
Cosa mi metto???

Svara
Dale Steliga söndag, april 1, 2012 - 19:53

WOW, gorgeous photos and I definitely want to go back to Paris. These pics look so pretty and romantic!

xoDale
http://www.savvyspice.com

Svara
maria måndag, april 2, 2012 - 17:50

Thank you so much for sweet words on my blog:) I like yours to and will follow:)
If you want you can get my updates and follow me on twitter.
Have a great week.

LOVE Maria

Svara
Jessica söndag, april 1, 2012 - 20:51

Ohh, översta bilden är fantastisk! Trots att rummet är så belamrat med saker känns det harmoniskt och lungt. Hoppas din helg var till belåtenhet.

Kram Jessica, Home to me

Svara
Elin söndag, april 1, 2012 - 21:05

Underbara Parisbilder med massor av vårinspiration!

Hittade även massor av annan inspiration i din fina blogg, jag kikar definitivt tillbaka!
Tack så mycket för din hälsning inne hos mig som gjorde att jag hittade hit.

Kram Elin

Svara
Lily Lemontree (AS) måndag, april 2, 2012 - 02:09

What a gorgeous blog you have here and the images are simply lovely! Following along now in my Google reader!
Thank you for stopping by today, hope you have a super week!!

Svara
maria måndag, april 2, 2012 - 17:53

Thank you so much for sweet words on my blog:) I like yours to and will follow:)

Have a great week.

LOVE Maria

Svara
Maria @ Orchard Bloom måndag, april 2, 2012 - 03:26

I love the blue lamp in the first picture. LOVE IT!

Svara
La Vie en Rose måndag, april 2, 2012 - 21:16

Hi Maria, Beautiul images of my favourite city! I really can’t wait to go back! I love the Cherry blossom photo, I think Spring in Paris is the best !

Sharon

Svara
Ankan tisdag, april 3, 2012 - 17:26

Vilka vackra Bilder! Man blir glad av dem och jag vill till Paris!
Ha en trevlig påsk
/Ankan

Svara
desiree - vosgesparis onsdag, april 4, 2012 - 00:20

So on my list again.. to go to Paris this spring ;)
Thanks for your nice comment !

Svara
PerfectionMakesMeYawn torsdag, april 5, 2012 - 08:02

Paris je t’aime! Finfina bilder :)) Så sugen på lite mera vårvärme! Vi får hålla tummarna för att påsken kan leverera lite av denna varan! :)

XoX / Maja@PerfectionMakesMeYawn

Svara
livinganddreams.blogspot.com onsdag, maj 2, 2012 - 22:11

Ja, till våren känner man mer än någon annan årstid sug efter nytt till garderoben.
Har gjort lite vårshopping idag :)
Fina bilder, igen! ;)

Kram Tess

Svara
Tor fredag, oktober 19, 2012 - 20:10

Love love! I want my future home to look like that first photo, it´s glorious.

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

36 kommentarer 719 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis