fbpx

Topp 9 unika attraktioner i Paris (utan Eifelltornet)

Det finns mycket mer att besöka i “kärlekens stad” än bara Eiffelmonumentet. Staden är känd för sin rika historia och skönhet och rymmer också ovanliga platser som du kanske inte har hört talas om. Medan du är i Paris kommer du sannolikt att stöta på väl dolda konstigheter, vare sig det är ett gammalt hus, museum eller marknad. Det fascinerande är att var och en av dessa har en historia bakom sig. Samtidigt som de gör Paris roligt att utforska, erbjuder dessa udda platser ett unikt perspektiv på staden.

LÄS MER: 6 platser där Game of Thrones spelades in ni bör besöka

Här är topp 9 unika attraktioner i Paris ni måste besöka nån gång!

9 unika attraktioner i Paris

Katakomberna i Paris

De gamla katakomberna rankas bland de bästa ovanliga platserna i Paris. De ligger nedanför stadens gränder och gator. Tidigare stadens stenbrott, de är nu hem för resterna av mer än 6 miljoner människor som dog inom 18-talet. Katakomberna täcker cirka 2 kilometer, och atmosfären där är kuslig. Temperaturen här är 14 ° C året runt, vilket ger dig en kyla varje gång du kliver in.

Plats: 1 Avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy, 75014 Paris

Arbetstid: 09:45 till 20:30 varje dag utom på måndagar

Inträde: 29€ per capita

Eiffels hemliga lya

Gustave Eiffels hemliga lägenhet är den andra udda platsen du bör göra en punkt att besöka när du är i denna vackra stad. Den finns nära toppen av Eiffeltornet. Den har anor från 1880-talet, är mysig och har varma tapeter på väggarna. Lägenheten har också mjuka soffor, träskåp och ett piano. Idag kan du besöka denna dolda pärla och bli förvånad över vintagemöblerna.

Plats: Champ de Mars, 5 Avenue Anatole Frankrike, 75007 Paris

Arbetstid: 09:00 till 23:30

Inträdesavgift: Mellan 10.5€ och 26.10€ per vuxen och 2.6€ till 13.10€ per barn

Vilken är den bästa tiden att besöka Paris?

Vår- och höstsäsonger är de bästa tiderna att besöka Paris. Det är från mars till juni och sedan från september till oktober. Dessa årstider har behagliga temperaturer, så att du kan utforska utomhus.

La Conciergerie

När du är i Paris, gå över till La Conciergerie. Detta brukade vara hem för fångar som dömdes till döden av giljotin under den franska revolutionens era. La Conciergerie ligger nära Sainte Chapelle och Notre Dame och fungerade som en fästning i medelåldern. Idag är det ett museum med utställningar om den franska revolutionen. Kom också ihåg att besöka Marie Antoinettes cell.

Plats: 2 Bd du Palais, 75001 Paris

Arbetstid: 09:30 till 18:00

Inträde: 11.5€ per capita

Foucaults pendel

Foucaults pendel, som ligger vid Paris Pantheon, användes för att illustrera jordens rotation med ett experiment utfört av Leon Foucault – en fysiker. Pendeln är en kopia av den ursprungliga och har funnits här sedan 1995. Dess svängande blybob är 67 meter och planet har aldrig ändrats.

Plats: PI. Du Panthéon, 75005 Paris

Arbetstid: 10:00 till 18:00

Inträde: 11.5€ – 23.80€ per capita

Centrum Pompidou

Centre Pompidou ligger i Paris 4:e distrikt och är märkt som stadens mest absurda och surrealistiska gallerier. Byggnadens exteriör har en inifrån och ut-design med rör som dekorerar fasaden, medan interiören är markerad med out-of-the-box modern konst. Centre Pompidou är bland de största moderna konstmuseerna globalt. Det är också det största i sitt slag i Europa.

Plats: Place Georges-Pompidou, 75004 Paris

Arbetstid: 11:00 till 21:00 varje dag utom på tisdagar

Inträdesavgift: 15 € per vuxen och gratis för barn under 18 år

Napoleon’s Angels

Napoleon’s Angels på Les Invalides är ett bra ställe att börja om du letar efter en speciell behandling. Här kommer du att bevittna marmorängelstatyer som omger Napoleon Bonapartes grav. Statyerna är väktare för den avlidne kejsaren och leder honom till himlen. De var utformade för att symbolisera kejsarens prestationer under hans livstid.

Plats: 129 Rue de Grenelle, 75007 Paris

Arbetstid: 10:00 till 18:00

Inträde: 16€ per capita

Musee De La Magie

Om du är en magisk fanatiker är det här platsen för dig. Musee de la Magie har en samling fascinerande optiska illusioner, vindleksaker, husspeglar och magiska artefakter. Museet ligger i en välvd källare som  går tillbaka till 16-talet och är känd för sin samling av 19-  och 20-talets automatiseringar, bland flera andra attraktioner.

Plats: 11 Rue Saint-Paul, 75004 Paris

Arbetstid: 14:00 till 19:00 på onsdagar, lördagar och söndagar

Inträdesavgift: 10€–14€ per capita

Vad är så speciellt med Paris?

Stadens pittoreska kaféer, smala gator och flera attraktioner som Montparnasse-tornet gör det till en av världens mest förtrollande och romantiska platser. Oavsett om du bara är där för att besöka eller är  en långvarig bosatt, finns det alltid något nytt att upptäcka dagligen.

Pont De Grenelle

Förutom att vara en bro som flyger över floden Seine, är Pont de Grenelle bland de bästa okonventionella platserna att besöka i Paris. Det links Paris 15: e och  16: e distrikt och passerar genom Île aux Cygnes. Balkbrons hela kropp är gjord av stål. Det erbjuder utsikt över stora attraktioner som Louvren, Notre Dame och Triumfbågen.

Plats: 65 Rue Gaston de Caillavet, 75015 Paris

Vampyrmuseet

Din sökning efter ovanliga platser i Paris kan sluta på vampyrmuseet. Museet ligger i Les Lilas, och dess ingång leder till en dörr som öppnar sig i en trädgård som liknar en kyrkogård. Här hittar du mänskliga kvarlevor, plastfladdermöss, demonologiska skrifter och flera andra artefakter som garanterat kommer att krypa ut dig.

Detta museum är Jacques Sirgents hjärnbarn – en forskare och makaber specialist – för att manifestera sin forskning om vampirism och esoterism.

Plats: 14 Rue Jules David, 92360 Les Lilas

Öppettider: 10:00 till 18:00

Inträdesavgift: 15:50€ per capita

Är Paris en säker destination?

Ja, Paris är i allmänhet en säker stad med mycket få brottsincidenter. Ändå bör du alltid följa säkerhetstips om du vill ha en smidig resa.

Slutsats unika attraktioner i Paris

Normalt är ibland tråkigt. Så om du är trött på de klichéattraktionerna och vill utforska den okonventionella sidan av Paris, kommer dessa platser att göra det åt dig. Från vampyrmuseer till kyrkogårdar och hemliga lägenheter, dessa attraktioner kommer säkert att ge dig den rusning du letar efter.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis