Tvättstuga inspiration - 11 idéer och tips

Få ordning i tvättstugan – Tvättstuga inspiration

Dags för tvättstuga inspiration och tips hur ni kan inreda er tvättstuga och få ordning på kaoset. Det säger sig självt att varje rum i huset ska vara snyggt inrett och så även tvättstugan. Den bör vara ljus, fylld med matchande färger, ha rätt inredning och vara organiserad så det är lätt att hitta allt i tvätten. Oavsett om det är sovrum, kök, vardagsrum eller badrum eller tvättstuga, så ska det vara en matchande röd tråd i inredningen i ditt hem.

LÄS MER: 10 sätt att möbler med TV

Tvättstugan är tyvärr nog den sista möjliga platsen som människor tänker på inredning och design. De flesta använder detta våtrum utrymme bara för att tvätta och för att forsla bort oönskade föremål som inte kan hitta ett ordentligt utrymme någon annanstans. Men det betyder inte att det inte kan vara snyggt eller inte ha något estetiskt tillvägagångssätt alls?

Den här artikeln kommer att täcka massor av idéer och unika tips för tvättstugan hemma. Vi kommer att täcka tips för att öka den estetiska profilen för din tvättstuga och saker som ska täcka idéer för att få en liten tvättstuga att se större ut och vice versa Här är bästa tipsen att organisera tvättstugan och få ordning i kaoset.

Inreda tvättstuga 

tvättstuga med mörka väggar och vit tvättmaskin och möbler

 

Tvättstugans storlek

Det första du behöver analysera när du ska inreda, är det övergripande utrymme som du för närvarande har. Det kan vara tillräckligt stort för att rymma massor av möbler och därför inredningsidéer eller så måste du arbeta med ett begränsat utrymme. Frågan “hur man inreder olika storlekar på tvättstugan?”  har snurrats runt ganska mycket och det finns gott om rutter och riktningar som du kan ta för det som dessa nedan:

Rustik tvättstuga

Det rustika tillvägagångssättet är lite överflödigt och det fungerar bäst för små utrymmen. Det du gör här är att du ställer in din torktumlare och tvättmaskin på ett sådant sätt att du har gott om plats att arbeta med. Du kan använda dessa apparater i egen kapacitet medan du använder toppen av dessa som hyllplan för att lagra potentiella föremål för användning. Med denna rustika tvättstuga inredningsidé kan du ställa in ett litet skåp för att antingen lagra mer lager eller placera hushållsrengöringsartiklar intill maskinerna, vilket håller det avslappnat.

Svartvita tapeter i bakgrunden

Det kan vara skrämmande att inreda en liten tvättstuga, men att arbeta med stora utrymmen är inte heller jättekul, du försöker ofta stoppa in saker i rummet som inte går med varandra, och oftare än inte kommer det ut med en monoton effekt. Men den här klassiska svartvita tapeten som körs i bakgrunden kommer att ge dig mycket utrymme att arbeta med. Detta är excentriskt ett mycket bättre tillvägagångssätt för hur man inreder en stor tvättstuga?

Det finns många fördelar som du skulle kunna använda, först och främst skulle du kunna skapa en atmosfär som är vårdande och fungerar som ett fyllmedel för detta enorma utrymme som du har. För det andra behöver du inte fylla din tvättstuga med överdrivna möbler som inte kommer att tillföra något potentiellt värde till utrymmet. Och slutligen kan du matcha den med en keramisk motsvarighet, antingen kakel eller förvaringsfack för att ge den ett mer finjusterat slutligt utseende.

kvinna i tvättstuga med grå gardiner och möbler

Inreda en liten tvättstuga större

Det är särskilt den knepiga delen av hela den här charaden. Vad ni försöker göra här är att skapa en illusion av ett tillräckligt stort utrymme medan det utrymmet i verkligheten bara är minimalt. Innan du frågar, Nej! det kommer inte att kräva en verklig trollkarl för att dra av det, några designelement här och några estetiska bitar där, och Voila! du har skaffat dig en ganska snygg tvättstuga. Följande är några av de sätt du faktiskt kan dra av det;

Visa din kreativitet med unikt golv

Att leka med golvet i tvättstugan, särskilt när du inte är så storslagen i utrymmet, är det bästa du kan göra för att projicera en illusion av en rymlig och blåsig tvättstuga. Rutiga marmorplattor, de svartvita klassikerna borde göra susen. Detta kommer att skapa en känsla av illusion om att utrymmet verkligen är gott och att du inte bara kan justera alla dina tvättväsentligheter packade lite för överbelastade med varandra utan också välja lagringsutrymme ovanpå allt annat och rummet ska fortfarande se tillräckligt rymligt ut.

Snyggt golv och smart inredning

Den mönstrade golvplattan är en annan riktning som du kan ta med din tvättstuga men här har du en extra komponent i estetisk design. Denna idé är sund, särskilt för de smala utrymmena med inte mycket som händer. Så vad du bör göra här är att du först ska lägga ett mönstrat kakelgolv och sedan välja ett lite jazzigare utseende med hjälp av en träslaktblockplatta som fungerar som bänkskiva ovanför tvättmaskinen och torktumlaren. En strykbräda kan hängas över väggen för att ha den inom räckhåll när det behövs.

Lägg till en färgklick i dekoren 

Det här kanske inte finns på din att göra-lista när det gäller att designa din tvättstuga eftersom det mesta av fokus ligger på att lägga till fler möbler, välja golvlösningar och installera skåp. Men på lång sikt ger mer färg till din tvättstuga en mer estetisk version av den, det låter dig lägga till kontrasterande information som nästan omedelbart lyfter upp det estetiska värdet av din tvättstuga, till att börja med.

Vad du kan göra är att använda kontrasterande färg för att höja olika sidor av rummet och måla skåpen blå över en bländande vit vägg med antingen färg eller vanliga vita plattor. Lägg till några inomhusväxter här och där och om storleken på rummet tillåter det kan du också prova att lägga till några tvättkorgar gjorda av jute eller någon annan naturfiber för att lägga till en mer rustik touch.

Hur inreder man en stor tvättstuga?

Den mest försvagande aspekten av en stor tvättstuga är att du har mycket mark att täcka. Modern tvättstuga inredning har lyckligtvis alla svar på detta problem, det finns faktiskt en massa saker du kan göra för att täcka den ständigt sträckande marken, leka med platsens färg och design och lägga till föremål här och där, inklusive inredningsartiklar och vad som helst. För att bättre förstå denna aspekt följer några av inredningsidéerna för stora tvättstugor som du definitivt bör prova;

Organisera tvättstuga med hyllor

Om du vill göra din tvättstuga rolig och dekorativ och vill ta itu med utrymmet på ett sätt som du inte behöver investera för mycket i möblerna, då är hyllor rätt val. Installera svarta metallfästen och ovanpå dessa glashyllorna som hjälper dig att visa upp olika dekorativa föremål i en mycket mer intensiv kapacitet.

För att komma igång kan du lägga ut ramstiliserade tryck, glasskålar i olika former och orienteringar, och dessutom kan apotekarburkar, dekorativa lådor och andra sådana föremål placeras på dessa hyllor för att få fram en mer anständig atmosfär av platsen. Du kan dela upp dessa hyllor i små enheter eller ha gynnsamt omfattande hyllor som löper längs tvättstugans dimensioner och ger tillräckligt med utrymme för att lägga ut alla potentiella dekorationer.

Monokromatisk tvättstuga

En annan bra idé som ska ta bort bördan att komma med massor av möbler och placera dem runt är en monokromatisk tvättstuga. Denna idé innebär användning av två olika färger och allt i tvättstugan måste bara ha dessa två färger och inget annat. Ett korsat vitt och svart golv accentuering med frodig vit väggbakgrund och tvättmaskiner och torktumlare som är av någon av dessa färger skulle göra underverk för din stora tvättstuga, fylla den med detaljer och få hela platsen att samlas på ett mycket mer elementärt sätt.

LÄS MER: Måla om köksluckor bästa tips och råd nånsin

Vad ska man ha i tvättstugan för att hålla den organiserad?

Du behöver inte en överväldigande mängd möbler i din tvättstuga, det är inte så det här specifika rummet fungerar. Den har en specifik funktion och det är att tillgodose din tvätt och rengöringsprodukter, så att dessa är lättare att navigera när tvätttiden uppstår. Tvättbord, hängställ för torkning av kläderna och fristående ställ är de vanliga elementen när det gäller tvättstugans inredningsbehov. Du kan ordna om dessa föremål enligt rummets storlek eller dimensioner, men det här är allt du någonsin skulle behöva för att organisera din tvättstuga och göra den lite mer estetisk.

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024