10 trendiga matbord för en lyxig matplats

10 trendiga matbord för en lyxig matplats

(Innehåller annonslänkar)

Dags för trendiga matbord att älska! Det har kommit så många snygga matbord på senare tid. Just nu trendar trä och marmor störst inom material. Så även när det kommer till trendiga matbord material. Många undrar hur man ska inreda matplatsen för att få den se lyxig ut. Allt handlar om balansen mellan mattval, matstolar och matbordets stil. Tänk efter vilken stil ni har i er övriga inredning och försök få matplatsen att smälta in snyggt.

LÄS MER: Ikea kök hack – Lyx pimpa Ikea köket

Idag tipsar jag om ursnygga lyxiga bord. Det har kommit in så himla många fina matbord nyheter i onlinebutikerna just nu. Ni får även några snygga matgrupper samtidigt med nedsatt pris. Kolla speciellt in Jotex nya lyxiga handmålade matbord, de är utöver det vanliga.

Trendiga matbord

Lyxigt matbord ovan finns HÄR

Detta kan vara årets absolut snyggaste matbord nyhet! OCH skynda fynda för bordet har nedsatt pris just nu.

Bord ovan finns HÄR

Klassiskt vackert bord ovan finns HÄR

Ni hittar exklusivt marmorbord ovan HÄR

Ni hittar trendigt matbord ovan HÄR

Ni hittar träbord ovan HÄR

Ni hittar avlångt träbord ovan HÄR

Ni hittar bord ovan HÄR

Ni hittar runt svart bord ovan HÄR

Ni hittar avlångt träbord ovan HÄR

3 snabba tips att välja rätt matbord

1 Mät alltid bredden på dina nuvarande stolar innan du köper ett nytt bord. Glöm inte bort att bordsbenen kan begränsa antalet stolar som får plats. Genom att titta på bilder på matbordet får du snabbt en uppskattning om avståndet.

2. Vilken längd du ska välja, om du är ute efter ett rektangulärt eller ovalt matbord, är väldigt individuellt. Här måste du först och främst ta hänsyn till din boyta och hur många stolar som ska få plats. De vanligaste längderna på ett matbord är 180, 200 eller 250 cm, men kan naturligtvis beställas i flera mått däremellan beroende på hur du bor.

3. Den optimala höjden för ett matbord bör idag vara någonstans mellan 72-75 centimeter. Anledningen till att vi säger idag är för att människan blir allt längre. För bara några årtionden sedan var standardmåttet för ett matbord endast 70 centimeter, vilket inte alls är aktuellt idag. Med denna höjd kan benen röra sig fritt, samtidigt som man enkelt kommer in och ut med stolen utan att stöta i bordet.

Hoppas att ni hittar dröm matbordet nu!

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024