Ibland är det bättre att låta bilderna tala. Dessa kommer från Sveriges vackra grannland, Norge. ”Ja, vi elsker dette landet!” :)  (Norges nationalsång börjar så – och det är lätt att förstå varför!)

Restips Norge

restips norge

lillehammer2

Restips Norge (2)

Norge är känt för sina makalösa vyer över berg och djupa dalar. Jag står längst ut på berget och tro mig jag är kort MEN där kände jag mig ännu mindre :)

Balestrand Norway

norway-fiord

Bergen-in-Norway

norge-bunad

Vackre jenter så långt ögat skådar i grannlandet MEN Sveriges tjejer är sötare :)

Geiranger

norge1

nidarosdomen

norway

Dog sled norway

nordlys

Och ifall ni undrar, dessa är icke-photoshoppade bilder! :P

[hr]

Kirkenes

Restips Norge

År 2006 – 2008 bodde jag i norra Norge och jobbade som kulturskolelärare. Naturen var bedövande vacker och människorna öppna och gästvänliga. Landet har med andra ord mycket i gemensamt med mitt hemland, Nya Zeeland.

Det var dock lite kallt precis där jag bodde långt norr om polarcirkeln – men detta brydde jag mig inte om så mycket eftersom varje dag var ett äventyr och en chans att lära mig nåt nytt och uppleva nya saker. Här följer en bonusbild: Jag, med Kirkenes i bakgrunden på en solig vår dag.

Gillar ni min restips Norge special ??

/Jon

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

16 Comments

 1. Fantastiska bilder! Jag har aldrig varit i Norge tyvärr men en resa längst kusten hade varit fantastiskt.
  Ha en härlig helg!

  Ps. Lite komiskt att när jag läser ditt inlägg så pratar två personer bredvid mig norska. :) Det gav en helhetskänsla till inlägget. Haha

 2. Hi Maria! I have two splendid friends who live there, is for sure a country that love to visit so much! What a place, to die for!!! Have a great weekend dear, big hugs! xo

 3. Stoffisen Reply

  Åh jag har aldrig varit i Borge.
  Jag blir lite rädd när jag ser snön, men fjordarna ser helt amazing ut!

  Kram
  Stoffe

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.