Trädgård & balkong 2022 – 10 största trender

Snart är våren äntligen här och det har blivit dags att hitta inspiration inför allt som rör trädgård och balkong 2022. Finns det något mer fantastiskt än att planera sin trädgård, åka till handelsträdgården och köpa växter och blommor och spendera de första vårdagarna med att plantera?

En trädgård är ju dock så mycket mer än bara de växter som man har där. Vackra krukor, lantliga bord och stolar, en snygg matta på balkongen – möjligheterna är många när det kommer till att skapa en hemtrevlig atmosfär i sin trädgård eller på sin balkong. Nu ska vi titta närmare på vilka trender vi ser inför 2022.

LÄS MER: INREDNINGSTRENDER 2022 – 10 STÖRSTA NYA TRENDER

Här får ni nu 10 största trender för trädgård och balkong 2022

Trädgård & balkong 2022

#1 Balkonglådor trendar

Någonting som alltid varit mycket populärt när det kommer till inredning av balkonger och trädgårdar och som definitivt består 2022, är balkonglådor. Dessa kommer i många olika stilar och utföranden. Med balkonglådor kan du plantera alla dina favoritväxter och få upp lite höjd för dina växter. Kombinera detta med några snygga krukväxter som står på marken och du kommer garanterat få en dynamisk trädgård.

# 2 Retrat på hemmaplan

I och med pandemin har vi lärt oss uppskatta hemmet mer! Så även trädgården och vi suddar nu ut gränserna mellan trädgård och ett lyxigt hemma retreat. Våra trädgårdar kommer att ”fortsätta att vara personliga helgedomar och en slags modern nöjesträdgård”.

Det är just nu en växande trend för ”boutiquehotellsyndromet”, och många människor efterfrågar element, som de vanligtvis skulle njuta av på semestern. Det är även en markant ökning av människor som efterfrågar pooler, utomhuskök, eldstäder, utomhusvärmare och belysning.

Låt trädgården hemma bli ditt eget retreat!

Shopping – 35 % rabatt på utemöbler

#3 Detaljer

En trädgård, en uteplats eller en balkong har stor potential när det kommer till att skapa en mysig atmosfär. Många gånger kan det vara dom små detaljerna som fäller avgörandet. En trend för 2022 är att just fokusera på de små sakerna i trädgården. Den där lilla hyllan som du monterar på gaveln, etc.

#4 Sensuella växter

Röda färger, växter som böljar och lena strukturer är tydliga trender för trädgård och balkong 2022. Här låter man verkligen trädgården väcka känslor och passion. 2022 ska trädgården vara sexig och sensuell!

#5 Odla i stadsmiljö

Många har fått upp ögonen för trädgård, plantering och planering i samband med pandemin. Hemmet har blivit en viktigare plats än tidigare och många drömmer om att ha en egen oas utanför sitt hem där man kan finna avkoppling och få ett miljöombyte efter en dag inomhus.

Vi ser en tydligt trend inför trädgård och balkong 2022 att odlingen växer i popularitet och även i storstan. För dig som bor centralt och enbart har tillgång till en balkong, finns en hel värld av möjligheter när det gäller plantering och odling.

#6 Klassiska svenska växter

Efter att under många år ha sökt oss till mer exotiska breddgrader genom våra trädgårdar, ser vi nu hur vi i allt större utsträckning vill tillbaka till våra rötter. Klassiska svenska växter och blommor är nu på uppgång och kommer bli mycket populära i svenska trädgårdar 2022.

#7 Hållbart ute

Precis som inomhus i vår inredning så ska även trädgårdarna vara hållbar. Undvik starka bekämpningsmedel och välj närproducerade växter istället för växter som importerats från utlandet.

#8 Fågelbadens comeback

Fågelbad har känts odaterat och gammalmodigt ett tag! Men 2022 kommer vi få se fågelbad i ny tappning och i flera varianter. Att odla hållbart är inne och så även att leva i symbios med trädgårdens djur, så som fåglar. En glad nyhet för alla bird lovers och såklart även för fåglarna.

#9 Instagram star – Dahlian trendar

Dahlia har blivit känd genom så många vackra foton på Instagram. I år trendar denna klassiska skönhet rejält och ni kommer få de Dahlian på många trädgårdsmässor.

Jag tipsar er om att besöka Botaniska i Göteborg om hösten. Då deras Dahlia rabatt då är helt MAKALÖS och en riktig Instagram catcher :)

#10 Odla vilt och otämjt

Borta är den kliniskt perfekt klippta gräsmattan! Nej 2022 är det back to basic som gäller. Vi odlar vilt och otämjt i trädgården. Låter gräset växa och låter ogräs och vilda blommor slåss om bästa platsen. Tänk vildvuxen äng och ni har den hetaste trädgårdstrenden 2022.

Där har ni de största trender för trädgård & balkong 2022. Det är en härlig tid som står framför oss, full med grönska och odlarlust. Kom ihåg bara att trädgården ska kännas personlig och ”hemma” så om ni inte gillar alla trender, strunta i dem och kör på vad som känns rätt för er. Det är er trädgård och det är ni som ska trivas i den.

/Maria

Shopping – 35 % rabatt på utemöbler

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 344 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis