fbpx

Top 6 mest kända IKEA möbler

Vem har inte några IKEA möbler hemma? Ikea är verkligen inte bara Sveriges största möbelvarumärke utan också bland världens viktigaste varumärken. Deras världsomspännande närvaro har varit märkbar i alla Ikea möbler som säljs. Det finns dock några hemligheter till Ikeas popularitet. Låga priser är förvisso en av de viktigaste aspekterna för varumärket, men det finns också ett psykologiskt fenomen kring Ikea-möbler. Vi ger ofta mer värde till saker vi har gjort än saker vi bara köper i en butik. Detta är också förknippat med donationseffekten, som säger att vi är mer benägna att behålla föremål, i det här fallet möbler som vi äger än att köpa något nytt. Även sk. Ikea hacks har ökat markant i popularitet de senaste åren. Det vill säga där man gör om och pimpar gamla möbler till ny outfit.

LÄS MER: 10 IKEA FÖRVARING IDÉER FÖR SMÅ HEM

Det arbete vi lägger ner på att montera varje Ikea möbel gör det speciellt, och det är verkligen en väl spenderad tid med våra nära och kära. Dessa minnen gör varenda en av deras möbler speciella för var och en av oss. Med det i åtanke bestämde jag mig för att lista några av de mest ikoniska Ikea-designerna och samlingarna genom tiderna.

Top 6 Ikea möbler

LACK bord

LACK-bordet är lätt bland de mest ikoniska Ikea-designerna genom tiderna. Känd för sin flexibilitet kan den användas i ett antal olika rum. Det passar perfekt. Inte bara det. Den finns i en uppsättning olika färger och kan enkelt monteras på 2 minuter. Det är också bland de billigaste möblerna som finns på Ikea. Detta är en mycket mångsidig möbel som kan användas för att komplettera antingen ditt vardagsrum, sovrum eller något annat rum som du tycker passar.

Det är otroligt robust, lätt och säkert bland de enklaste men mest effektiva designerna genom tiderna.

SHOPPA IKEA SOFFÖVERDRAG

BEMZ
5 999
BEMZ
3 499
BEMZ
4 199
BEMZ
2 249,10
BEMZ
6 299
BEMZ
3 419,103 799
BEMZ
7 799
BEMZ
8 199

KALLAX hylla

KALLAX är också en annan intuitiv men ändå enkel design. Extremt lätt att kombinera med andra möbler, och du kan använda olika versioner av KALLAX och kombinera dem tillsammans. De är det perfekta valet för ditt vardagsrum, studenthem eller till och med ditt hemmakontor.

Om du vill lagra andra saker erbjuder Ikea också några tillbehör som passar till denna ikoniska design. Lätt en av de vackraste, enkla och minimalistiska mönster som definitivt är tidlös.

EKTORP soffa

EKTORP soffan är bland de mest populära soffdesigner som Ikea har att erbjuda. Känd för sin runda form, finns den i en mängd olika färger och fungerar mycket bra med olika inredningsstilar. Den är bekväm, styv samtidigt som den är mjuk. Det är lätt en av de bästa soffdesignerna genom tiderna, för dess rimliga pris, komfortnivå och utseende.

Ikea är verkligen inte bara Sveriges största möbelvarumärke utan också bland världens viktigaste varumärken. Deras världsomspännande närvaro har varit märkbar i alla möbler de säljer. Det finns dock några hemligheter till Ikeas popularitet. Låga priser är förvisso en av de viktigaste aspekterna för varumärket, men det finns också ett psykologiskt fenomen kring Ikea-möbler. Vi ger ofta mer värde till saker vi har gjort än saker vi bara köper i en butik. Detta är också förknippat med donationseffekten, som säger att vi är mer benägna att behålla föremål, i det här fallet möbler som vi äger än att köpa något nytt.

Det arbete vi lägger ner på att montera varje Ikea möbel gör det speciellt, och det är verkligen en väl spenderad tid med våra nära och kära. Dessa minnen gör varenda en av deras möbler speciella för var och en av oss. Med det i åtanke bestämde jag mig för att lista några av de mest ikoniska Ikea-designerna och samlingarna genom tiderna.

BILLY bokhylla

Detta är en annan stor klassisk design av IKEA. Även om det är en något annorlunda design än KALLAX är den mycket mer klassisk, och den kan också fungera mycket bra med olika inredningsstilar. BILLY bokhylla kommer också i en mängd olika färger, den är lätt att montera, och den kommer att fungera bra med de flesta inredningar. Ett perfekt val för enkelhet och en robust bokhylla som kan hålla livet ut.

Du kan också lägga till några tillbehör som Ikea erbjuder, för att göra några lådor och lagra olika saker. Ett stort Ikea hack (LINK).

MALM säng

MALM-sängen är verkligen den mest kända och ikoniska sängdesignen från Ikea. Återigen som med alla dessa möbler är det känt från sin enkelhet och eleganta design. Det fungerar bra med de flesta sovrum, och det är ett bra val om du vill lagra några saker under den. Återigen visar Ikea hur du kan erbjuda prisvärda möbler som är extremt funktionella, men ändå enkla och eleganta.

FRAKTA kasse

Detta är inte en möbel, men denna design är ikonisk och det bör noteras. Den vanliga Ikea-kassen som vi får varje gång vi besöker butiken är lätt bland de bästa designerna företaget någonsin har producerat. Det kanske inte är lika snyggt, men när det kommer till påsar handlar det om funktionalitet. Denna påse är verkligen en av de mest funktionella påsarna där ute. Jag är säker på att några av er som läser den här artikeln använder en av dessa påsar antingen för shopping eller för tvätt.

Vem har inte dragit ner en IKEA frakta kasse med tvätt ner till tvättstugan? och denna kasse är fasen hållbar i allra högsta grad, då jag använt den i ÅR:)

Ikea kommer att fortsätta designa mästerverk

Ikea är verkligen ett av mina mest älskade varumärken. För sin enkelhet och unika design som är både tilltalande och minimalistisk. Ikea kan upprätthålla skönhet, enkelhet, samtidigt som man skapar trendiga möbeldesigner som kommer att användas i många år framöver. Jag kan inte vänta på att se vad de har i beredskap härnäst!

Grundaren Ingvar Kamprad är borta, men hans mästerverk IKEA lever för evigt!

SHOPPA IKEA SOFFÖVERDRAG

BEMZ
5 999
BEMZ
3 499
BEMZ
4 199
BEMZ
2 249,10
BEMZ
6 299
BEMZ
3 419,103 799
BEMZ
7 799
BEMZ
8 199

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis