(Innehåller Ellos Jotex Soffadirekt länkar)

När det kommer till Ikea möbler för små hem finns det verkligen otaliga smarta varianter. Allt fler bor i sk compact living miljö och med det kommer även behov att rätt möblemang. Att trängas med stora, tunga klumpiga möbler på liten yta är ungefär lika kul som att höra Donald Trumps vinnartal på repeat. Tipsen som följer passar även bra i små studentlägenheter där man får trolla med varje cm för att inte bli klaustrofobi galen.

LÄS MER: BÄSTA SOMMAR REA 2021 – över HALVA PRISET

Här får ni top 6 bästa Ikea möbler för ett litet hem i desperat behov av mer plats!

Ikea möbler

1. UTAKER SÄNG

På första plats väljer jag Utaker stapelbar säng därför att den är bortom GENIAL. Jag menar kolla på sängen, den kan både bli en soffa och en dubbelsäng när man vecklar ut den. Är man ett par på liten yta är detta sängen ni absolut borde välja. Vill man inte ha tillhörande madrass till sängen så köp gärna en lite tjockare lyxigare madrass istället.

Utaker är dessutom den perfekta Ikea hack möbeln, den kommer i obehandlat trä som är jättelätt att måla i nån snygg färg.

Sommar rea fynd

2. RÅSKOG

Supersmart liten rullhylla som passar till nästan allt. Funkar som barvagn, bokhylla, skohylla och sängbord mm.

3. BEKVÄM stege

Om du bor i ett litet hem kommer du förmodligen att vilja lagra saker upp högt för att spara space. Om du inte är tio meter lång behövs det en stege för att få ner grejerna och det är där lilla smidiga Bekväm kommer in.

Shopping favoriter

4. ARKELSTORP klaffbord

Säg någon som inte någon gång använt ett Ikea klaffbord. Detta soffbord är varje litet hems räddande hjälte med dess lådor för förvaring och utdragbara bordsskivor. Det är dessutom ett perfekt IKEA hack objekt att måla om tex i vitt. Eller varför inte måla vita ben och klistra på lyxig marmorplast på bordsskivan.

5. NORDLI säng

Denna säng med förvaringslådor under är ett måste för alla med små sovrum eller sovalkov. Förvara tex. sängkläder och handdukar under sängen om ni inte har tillräckligt med förvaring i övriga lyan.

Detta fantastiska lilla klaffbord har jag själv och bloggar från i mitt vardagsrum. Jag slår sedan ner bordet och drar för en takhängd gardin när gäster anländer. Ni kan se vad jag menar ovan från mitt eget vardagsrum. Detta är fasiken en av de smartaste möbler på planeten enligt mig.

LÄS MER: Förstora ett litet kök med rätt val av möbler

Ikea hack tips är att klistra dit marmorplast på bordsskivan, snacka om lyxigt hemmakontor:)


Ikea är verkligen mästare med att få till smarta lösningar för små boenden. Det är ju även kul att pimpa Ikeamöbler, att sätta en personlig prägel på dem liksom. Det ska bli intressant att se vilka möbelnyheter som Ikea bjuder på inför det nya året 2018. Vi har ju sett flera spännande designer samarbeten de senaste säsongerna och hoppas på att det sker några fler.

Även små möbler har stora möjligheter!

LOVE M

sommar rea Shop

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
1395 SEK3295 SEK
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
3 324,304 749
Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

1 Comment

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.