Top 6 bästa Ikea möbler för litet hem – Compact living

När det kommer till Ikea möbler för små hem finns det verkligen otaliga smarta varianter. Allt fler bor i sk compact living miljö och med det kommer även behov att rätt möblemang. Att trängas med stora, tunga klumpiga möbler på liten yta är ungefär lika kul som att höra Donald Trumps vinnartal på repeat. Tipsen som följer passar även bra i små studentlägenheter där man får trolla med varje cm för att inte bli klaustrofobi galen.

LÄS MER: Förstora liten lägenhet – 6 bästa tipsen någonsin

Här får ni top 6 bästa Ikea möbler för ett litet hem i desperat behov av mer plats!

Ikea möbler

1. UTAKER SÄNG

På första plats väljer jag Utaker stapelbar säng därför att den är bortom GENIAL. Jag menar kolla på sängen, den kan både bli en soffa och en dubbelsäng när man vecklar ut den. Är man ett par på liten yta är detta sängen ni absolut borde välja. Vill man inte ha tillhörande madrass till sängen så köp gärna en lite tjockare lyxigare madrass istället.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

Utaker är dessutom den perfekta Ikea hack möbeln, den kommer i obehandlat trä som är jättelätt att måla i nån snygg färg.

2. RÅSKOG

Supersmart liten rullhylla som passar till nästan allt. Funkar som barvagn, bokhylla, skohylla och sängbord mm.

3. BEKVÄM stege

Om du bor i ett litet hem kommer du förmodligen att vilja lagra saker upp högt för att spara space. Om du inte är tio meter lång behövs det en stege för att få ner grejerna och det är där lilla smidiga Bekväm kommer in.

4. ARKELSTORP klaffbord

Säg någon som inte någon gång använt ett Ikea klaffbord. Detta soffbord är varje litet hems räddande hjälte med dess lådor för förvaring och utdragbara bordsskivor. Det är dessutom ett perfekt IKEA hack objekt att måla om tex i vitt. Eller varför inte måla vita ben och klistra på lyxig marmorplast på bordsskivan.

5. NORDLI säng

Denna säng med förvaringslådor under är ett måste för alla med små sovrum eller sovalkov. Förvara tex. sängkläder och handdukar under sängen om ni inte har tillräckligt med förvaring i övriga lyan.

6. NORBERG väggbord

Detta fantastiska lilla klaffbord har jag själv och bloggar från i mitt vardagsrum. Jag slår sedan ner bordet och drar för en takhängd gardin när gäster anländer. Ni kan se vad jag menar ovan från mitt eget vardagsrum. Detta är fasiken en av de smartaste möbler på planeten enligt mig.

LÄS MER: Förstora ett litet kök med rätt val av möbler

Ikea hack tips är att klistra dit marmorplast på bordsskivan, snacka om lyxigt hemmakontor:)


Ikea är verkligen mästare med att få till smarta lösningar för små boenden. Det är ju även kul att pimpa Ikeamöbler, att sätta en personlig prägel på dem liksom. Det ska bli intressant att se vilka möbelnyheter som Ikea bjuder på inför det nya året 2018. Vi har ju sett flera spännande designer samarbeten de senaste säsongerna och hoppas på att det sker några fler.

Även små möbler har stora möjligheter!

LOVE M

INREDNINGSVIS BONUS KÖPTIPS

Inredning ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR 9. HÄR 10. HÄR 11. HÄR 12. HÄR 13. HÄR 14. HÄR 15. HÄR 16. HÄR 17. HÄR 18. HÄR

Fler lyxiga sittpuffar hittar ni billigt  HÄR

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.