fbpx

Top 6 – bästa Ikea möbler för ett litet hem

(Innehåller annonslänkar)

Det byggs allt fler boenden och då framför allt allt fler små hem. Aldrig har det funnits så många små  lägenheter i Stockholm och Göteborg för studenter att slåss över. Inte konstigt att Ikea satsar allt mer på smarta möbler och prylar för små utrymmen. Ikea är mästare på lösningar för små hem och kompakta ytor. De har även massa smarta förvarningslösningar för små hem. Alt handlar om att spara och maxa ytan om man bor litet. Jag som skriver detta har själv ett ihopfällbart skrivbord från Ikea. Det är superbra och lätt fälla ner för att förstora ytan i rummet när man inte använder det.

Inreder man rätt kan ett litet rum se större ut och här är Ikea den okrönta designkungen av smarta lösningar för litet boende.

LÄS MER: 12 Bästa IKEA Soffor Nånsin

Här är nu en rykande het top 6 lista för bästa Ikea möbler som gjorda för små hem!

Ikea möbler

ikea möbler

Det häftigaste med Ikea möbler är att de passar till så olika funktioner i olika rum!

ikea råskog

1. Ikea Råskog

Den smarta lilla rullvagnen Råskog har tre hyllplan att stuva saker på och hjul för att flytta runt den när du behöver det. Den tar dessutom extremt liten plats och är därmed perfekt för ett litet hem. Den går självklart även att Ikea hacka genom att spray måla i en favoritfärg som matchar rummet i övrigt.

LÄS MER: 20 lyxiga sittpuffar i sammet som rockar hemmet hårt

Använd den som en bar vagn (se ovan), för boklagring, ett nattduksbord, eller för alla tre vid olika tidpunkter om du inte kan bestämma dig.

SHOPPA IKEA SOFFÖVERDRAG

BEMZ
5 999
BEMZ
3 499
BEMZ
4 199
BEMZ
2 249,10
BEMZ
6 299
BEMZ
3 419,103 799
BEMZ
7 799
BEMZ
8 199

ikea hyllor

ikea grundtal

2 Ikea Grundtal

Visa mig ett litet kök och jag ska visa en nervös kock desperat efter bra lätta kökslådor. MEN ett alternativ till lådor i köket är en skena med krokar, där man kan hänga upp alla köksverktyg och redskap. IKEAs serie Grundtal har ett trevligt modernt utseende och man kan köpa alla typer av tillbehör till den. Krokar, torkställningar och caddies för att hålla bestick är bara några.

Grundtal funkar även fint som hängare för snygga mode magasin eller inredningstidningar som bilden ovan bevisar:)

ikea trones skoskåp

Trones inte bara skoskåp!

3. Ikea Trones

Detta måste vara ett av de smartaste mest funktionella skåp som nånsin uppfunnits!

Väggmonterad lagring av saker är nödvändig för små utrymmen och Trones förvaringsskåp är bra för mycket mer än att bara lagra skor i. Den är supersmal på djupet så den passar praktiskt taget överallt. Japp Trones skoskåp är varje liten halls räddande riddare i snygg förpackning.

ikea bekväm pall

Två varianter av Ikea hacks alá pallen Bekväm!

4. Ikea bekväm

Om ni bor i ett litet är ett smart sätt att spara plats att förvara saker på höjden. Och om ni då inte är tre meter långa, kommer ni antagligen att behöva en trappstege för att få ner saker. Här kommer Ikeas Bekväm in, förutom att vara användbar som en stege, kan denna lilla killen också fungera som en extra sittplats.

LÄS MER: 6 höga inredningstips för hem med lågt i tak

Som bilderna ovan visar går det även att pimpa Bekväm och ha den som sängbord eller lampbord. En smart multifunktionell möbel med andra ord.

ikea pallar

ikea marius

5. Ikea Marius

En annan smidig pall är Marius som dessutom finns att köpa på Ikea för BARA 25 kr just nu. När man bor trångt och det kommer gäster är extra stolar guld värt. Dock kan många stolar på en liten yta bli klumpigt. Då kommer smidiga lilla Marius väl till bords, dessutom går pallarna att stapla på varandra.

Man kan även Ikea hacka Marius till ett snyggt litet sidobord, som bilden ovan visar!

SHOPPING FAVORITER

Newport
11 495
Newport
4 699 SEK
15 695
Newport
18 396 SEK22 995 SEK
Newport
21 595
Newport
10 795
Newport
41 995

ikea algot

6. Ikea Algot serie

Sist men absolut inte minst är Ikeas smartaste förvaringsserie Algot. Säg något som inte går att göra med denna förvaring ? ( ja inte åka till rymden med kanske:)

Bor man litet är hylllösningar det bästa alternativet till smart förvaring. Här är Ikeas Algot det smartaste ni kan skaffa då den går att variera och använda på tusen inredningsvis. Ni kan montera hyllor ovanför en byrå eller ett skrivbord eller varsomhelst där man har ett litet vägg utrymme. Eller använd den som smart öppen klädförvaring i ett litet sovrum där klumpiga garderober inte får plats.

Det går även att kapa Algot så hyllor osv passar in precis där man vill ha in dem.

Själv ska jag köpa Algots smidiga skohylla till min walk in garderob jag gör om. Algot får högsta betyg i smart billig förvaring av fröken Inredningsvis :)

ikea möbler billigt

Algot hyllförvaring placerat på ett snyggt stilfullt sätt!

Ikea möbler

Jag hoppas att ni fått tips och ser Ikea möbler på ett helt nytt vis nu. Det går att göra ALLT med dem och är man trött på deras utseende är det bara att köra några snygga IKEA hack för att lyxa till. Bor man litet får man ta till alla trick i inredningsboken för att få det se större ut. Ikea är mästare på att få små hem bli lite snyggare, större och smartare inredda.

Stora drömmar börjar med smart inredning!

SHOPPA IKEA SOFFÖVERDRAG

BEMZ
5 999
BEMZ
3 499
BEMZ
4 199
BEMZ
2 249,10
BEMZ
6 299
BEMZ
3 419,103 799
BEMZ
7 799
BEMZ
8 199

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis