Top 10 Halloween masker – som garanterat rockar festen

Snart är det Halloween och denna helg blir bara en större och större partyhelg år för år. Förmodligen för att Oktober och November går till historien för de dötristaste månaderna. Halloween den skräckmagiska där de döda blir levande och de levande förvandlas till döda.

Åtminstone fejkat döda bakom en väl vald skräckmask för en kväll. Det värsta som finns är dock dåligt gjorda maskeradmasker som ser hemmagjort fejkade ut.

Här får ni därför min topplista 10 på bästa de allra bästa Halloween maskerna, som garanterat rockar festen och skrämmer skiten ur polarna !

Halloween masker

halloween mask dockor

Halloween masker – dödliga dockor

Om ni som mig ogillar dockor och tycker de är de mest creepy som finns då bara måste ni köpa dessa underbara halloween masker. Det är detta årets uppstickare Halloween mask flickdockan Annabelle från skräckfilmen med samma namn och finns att köpa hos partyhallen.se

Docka nummer två behöver ingen närmare presentation då Chucky numer är legendförklarad, denna mask finns hos maskeradkammaren.se

halloween masker skräck

Halloween masker – skräckfilm

OK ska man utnämna två kungar av Halloween masker så är det självklart seriemördar-legenderna Michael Myers och Ghost face från Scream ! Myers masken finns att köpa hos etrendstore.se och Ghost masken hos kalaskompaniet.se

Jag säger två kungar då jag helt enkelt inte vågar välja en, för vem vet då vem som trick & treatar utanför min dörr på Halloweennatten brrr.

halloween masker clown

Scary clown masker

There is nothing scarier than a clown ! kom ni ihåg när Carrie i Sex & the city sa det på barnkalaset. Jag håller helt med henne och själv gillade jag inte ens clowner som barn. Jag tycker deras leende är äckligt fejkat och deras uppsyn opålitlig. Med tanke på hur dessa halloween clown masker ser ut så har jag all rätt :)

Clown mask 1 från kalaskompaniet.se Clown halloweenmask nr 2 från etrendstore.se

halloween masker zoombies

Halloween masker – zoombies

För alla zoombiefantaster är dessa två halloweenmasker rena drömmen. Jag menar vad passar väl bättre på självaste Halloween kvällen är zoombies som redan är döda :)

Halloween masker zoombies kommer från trendyhalloween.com

halloween mask red devil

Scream Queen-mördaren Red Devil – en framtida Halloween ikon ?

 

Halloween masker – devil

Att spela självaste djävulen himself är som att bära Chanel, han går aldrig ur tiden. Med tanke på den nya hit TV-serien Scream Queens är The red Devil nu hetare än helvetet och det lurar mot att han ger Ghost face en legendarisk bossfight på framtida skräckfester. Personligen hade jag velat se filmen Red Devil V.s Ghost face DET är vad vi kallar århundradets skräckmästarkamp :)

Djävul mask ett från funidelia.se och Red Devil – Scream Queens masken från buycostumes.com

 

venetianska masker

BONUSTIPSET

Halloweenfest behöver inte alltid betyda skräck. Själv har jag alltid drömt om att gå på en riktig 1700-tals maskeradbal i ett gigantiskt slott med tända kandelabrar överallt. Eller om ni kom ihåg den underbara balen med Serena V.s Blair i Gossip Girl. Man kan också göra sin egna lilla maskeradbal på halloween och klä upp sig classy med några snygga venetianska masker som kronan på festoutfiten.

Söt kattmask från bodega.se och klassisk silvermask från partykungen.se

 

Halloween hyllar de döda på olika vis och den Svenska traditionen skiljer sig mycket från den Amerikanska, som vi tagit till oss på senare decennium. I den Svenska traditionen Alla helgon åker man bara till graven och tänder ett ljus för de döda. Genom Halloween blir döda levande förr en natt och man festar även tills man är helt DÖD :)

FAKTA OM HALLOWEEN

Halloween är en högtid som härstammar från Irland, men också delvis från Skottland. Det var en keltisk festival som innebar att man tog avsked från sommaren. Där och då kallades festen Samhain, eller Samuin, som på ett ungefär betyder «sommarens avslut». Den markerade med andra ord övergången från sommar till höst.

Ordet Halloween dök upp först på mitten av 1500-talet och är, till skillnad från tidigare ord för festligheten, plötsligt sammankopplad med helgonfirande. Halloween är en förkortning av engelskans All-Hallows-Even, som festligheten kallades, och markerade att det var kvällen före Allhelgonadagen – All-Hallows-Day. Allhelgonadagen finns beskriven på gammelengelska – Ealra Hālgena Mæssedæg, där man också på namnet ser den tydliga, nordiska anknytningen som fanns i de norra delarna av Storbritannien på den tiden. Allhelgonanatten som koncept dyker dock inte upp i historieböckerna förrän år 1556.

Halloween fick ett stort uppsving nar irlandska emigranter tog med sig halloween traditionen till USA någon gång kring 1840. I USA blandades en mängd olika kulturer inklusive sydamerikanska traditioner och hogtiden från Irland fick därmed ett rejält genomslag i USA. Sverige kopierar ALLT från USA så inte konstigt att vi även tagit till oss Halloween.

halloween firande

Hur man än väljer att fira denna dödens afton är upp till var och en. Men för mig som är BESATT i skräckfilmer är detta min speciella dag. Hoppas ni ni hittar era alldeles egna Halloween masker favoriter genom detta inlägg och får en Halloweennatt som ni aldrig glömmer.

Se bara till att vakna upp levande från den mohaaaa :)

Happy Halloween !

LOVE M

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis