6 tips för god hälsa under vintern

Mina favoritämnen i livet är inredning, hälsa och andlighet (då menar jag inte spöken :) Jag kommer därför att börja skriva mer om wellness i inredningsvis. Ni kommer att få hälso- och ekologiska skönhetstips samt några visa ord på vägen.

Jag gillar kontrasterna i livet och tycker att man både kan vara ytlig men samtidigt bry sig om insidan. Allt handlar om rätt balans och för att få det behövs lite av varje livskrydda :)

LÄS MER: Bästa Zonterapi i Göteborg – Zin Zon

Nedan följer några personliga tips hur du förblir vinterfrisk…

Tips för god hälsa

1.YIN CHIAO: En mirakulös förkylningsmedicin som håller alla virus i schack och ger perfekt hälsa . Själv har jag inte varit förkyld på hela vintern trots att alla nyser runtomkring. En riktig dundermedicin och ni kan hitta den på akupunkturställen eller googla på den. REKOMMENDERAS

2. Vitaminer:   Det kan vara uttjatat men det är såå viktigt att bygga upp immunförsvaret. Höga doser av Zink, C-vitamin och selen är bäst. Vi lever i en långt ifrån ren värld och utsätts för massor av gifter varje dag, då räcker det inte med vitaminerna i maten tyvärr. Rekommenderade doser är alldeles för låga och så länge vitaminer inte är fettlösliga kan höga doser göra underverk för kroppen.

Glöm inte heller Probiotika av bra kvalitet, det är det absolut bästa för en frisk fungerande tarm.

Kolla in youtube-klippet nedan där en näringsterapeut lär ut allt och lite till om probiotikans egenskaper :)

3. GÅ UT: Hur tufft vädret än är så är det ett måste att gå ut och få frisk luft varje dag. Det stimulerar blodcirkulationen och ger frisk fräsch hy på köpet. Jag är såå tacksam att vi har ren luft i Sverige att andas, något de inte har i alla länder tyvärr.

4. Färskpressad juice: Jag har börjat pressa en egen juice av morötter, kiwis, spenat och äpple den är såååå god och full av vitaminer. Ni kan även tillsätta Supergreens eller liknande för starkare utrensning. Inget slår egengjord juice :)

5. Ayurveda: Smörj in hela din kropp och massera dig med sesamolja. Denna kur har använts inom Ayurveda i tusen år och sesamolja driver ut toxiner ur kroppen samt återfuktar torr vinterhud. Låt oljan verka några timmar i badrock och ta sedan ett långt hett bad i eucaluptusolja :)

6. Börja träna! Jag vet att detta är ett uttjatat ämne, men jag lovar träna hjälper deppen. jag började själv motvilligt att gå till en PT här i Göteborg. Och har aldrig mått så bra som efter varje pass med honom. Man blir piggare, får mindre stress och känner sig allmänt mer motiverad att leva i den grå vardagen.

Slutsumma – tips för god hälsa

Lär dig ALLT om hur viktig probiotika är av de här snygga och hälsomedvetna tjejerna från Australien. De har en hel sida och verksamhet baserad på hur man behåller perfekt hälsa INNAN sjukdomar slår till.

Följer du fröken inredningsvis enkla tips ovan så lovar jag dig ett nys och snuvfritt vinterhalvår :)

LOVE Maria

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

9 kommentarer

Connie* fredag, januari 25, 2013 - 06:40

Maria, I just love these tips! What a great idea. I, too, am a fresh air fiend!
Connie*

Svara
pilar fredag, januari 25, 2013 - 07:45

I like thinking that I am very spiritual too and I also like taking care of my health so this is theh perfect post. Good tips today and the smoothies …delicious!Kisses:)

Svara
Denisa fredag, januari 25, 2013 - 15:52

Very goog inspiration. Great friday.

http://www.fashiondenis.com/

Svara
Lilli fredag, januari 25, 2013 - 17:49

Hi Maria, thanks for your tips, I actually wish to a soon end of the winter since is sooo cold and I’m done with it:) I agree with what you suggest, especially walking outside and fresh juice, think that I used to have too! Kisses and have a great weekend my dearest!:*

Svara
Lilli fredag, januari 25, 2013 - 17:53

*things

Svara
Caroline fredag, januari 25, 2013 - 17:50

those are really nice tips dear ^^

Caroline
Please feel free to join giveaway on my blog : $80 MsDressy Gift Voucher ^^
http://missoline.com/

Svara
Maria fredag, januari 25, 2013 - 17:52

Är inne på vecka 2 av jobbig snuva, lilla Tova (min dotter på 7 mån) är lika snorig. Har kört kuren med Nezeril men nu har 10 dagar gått och fort är jag sjuk. Hatar det!!! Ska fanimej ta till mig alla dina tips!! Om jag någonsin blir frisk igen.

KRAM

Svara
Gabi fredag, januari 25, 2013 - 19:21

Great looks! You are welcom to enter my MAC lipstick giveaway!
http://www.therainstreet.blogpost.com

Svara
Anna T torsdag, januari 31, 2013 - 20:40

Vad använder du för dina juicer? Jag har varit inne på att skaffa en juicecentrifug, men då kan man inte ha i frukter som banan, papaya och avocado på grund av att det är för mycket stärkelse (har jag läst). Jag använder för tillfället en mixer, men det blir ju mer smoothie av det :)

Fin blogg och kul att det går så bra för dig! Tack för att du hittade min! :)

/ Anna

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 kommentarer 468 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis