Tips för ett höst trendigt hemmakontor

Det är dags att gå tillbaka till jobbet eftger semester för många! Att jobba hemifrån blir även allt mer vanligt i Sverige, vilket leder till att fler försöker ordna ett hemmakontor som är mer funktionellt för kroppen. Några behöver även tänka på att man inte har så stor yta för sitt hemmakontor.

Att inreda ett hemmakontor som är mer funktionellt för kroppen och som dessutom ska fungera på en mindre yta, kan vara en svårare uppgift än man först trodde. Det ska vara både snyggt och funktionellt, så man inte vill lämna sin arbetsplats i första taget. Man ska inte behöva bli distraherad av olika saker som försvårar ens arbete eller som försvagar ens kropp. 

Några tips för att förnya hemmakontoret 

Beroende på vad vi jobbar med och våra personligheter, så finns det olika sätt för att skapa en trevligare miljö för hemmakontoret. 

  • Inred med någon växt som antingen är en av favoriterna eller som ger ifrån sig bra energier. Till exempel mynta som förbättrar kommunikationen eller krysantemum som främjar lycka.
  • Lägg mer energi på möblerna, både designmässigt och ergonomiskt. Ett höj och sänkbart skrivbord gör att du enkelt kan variera mellan sittande och stående arbetsställning. Väljer du att handla begagnat kan du hitta billigare alternativ och ibland även en mer unik design.
  • Genom att placera sitt hemmakontor i en hörna kan man utnyttja väggar för att gömma sladdar och för att hänga upp hyllor eller annat.
  • Sök på nätet om Compact living för att få inspiration på hur du kan inreda ditt kontor. Till exempel skrivbord och förvaringssystem som är både funktionella och som sparar plats.
  • Inred med sådant som inspirerar dig i ditt arbete. Kanske du till och med kan finna något som förenar nytta med nöje. Till exempel kalender, block och anslagstavla i design eller färger som gör det mer personligt för dig.
  • Var noga med att hålla din arbetsplats ren och välorganiserad, vilket ger mer inspiration och en snyggare arbetsplats.
  • Bra belysning är minst lika viktigt som en bekväm arbetsstol och ett skrivbord i rätt arbetshöjd.
  • Saker som du ofta använder ska vara nära till hands. Du ska inte behöva resa dig flera gånger eller gräva fram från en svåråtkomlig plats för att nå dessa saker. 
  • Mår du bättre av särskilda dofter, så investera i doftljus eller doftpinnar. Ljus blir ofta en extra mysfaktor de mörka perioderna på året.
  • Vad behöver du för att förhöja din arbetsdag? Har du ett mer stressigt arbete så kan det vara bra att satsa på sådant som lugnar ner dig, antingen i pauserna eller under arbetets gång. Kanske behöver du något som avger mer energi. Något som piggar upp, exempelvis musik.

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 146 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis