Min egen tavelvägg: före och efter

Många undrar säkert hur Fröken Inredningsvis har det på hemmaplan. Jag ska nu i detta inlägg dela med mig av ett litet projekt jag gjort med en egentillverkad tavelvägg. Bilderna är tagna med en iPhone så inte allra bästa kvalitet men ni får ha överseende. Det blir såklart min egen favorit kategori ”Before and After pics” ala tavelväggen så… Enjoy! :)

TAVELVÄGG FÖRE:

Här ser ni min stoooora trista vägg som jag tröttnade på. Jag kände jag ville ha flera tavlor men inte klonade IKEA-tavlor denna gången. Inget ont om vårt kära Svenne-mecka men ibland kan det vara kul att göra något oväntat. Jag kom på att jag vill ha en tavelvägg och göra egna tavlor med citat (citatnarkoman :)  och foton.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

Här ser ni hur vi skissade i datorn först för att se hur tavlorna skulle bli på plats. Jag kan STARKT rekommendera er att fixa i Photoshop innan. Då ser ni verkligen hur det ni planerar i rummet blir i verkligheten.

TAVELVÄGGEN EFTER:

Här ser ni då resultatet av tavelväggen på plats efter en lätt homestyling. Tavelramarna fick jag av Jon i födelsedagspresent. Han fick även vara ett gott öga för att få tavlorna rätt på väggen in i minsta detalj. (Han vet även hur man använder en borr-maskin :) Jag har en fobi för sneda tavlor och brukar rätta till dem överallt i tid och otid!

Detta citat har jag hittat på helt själv. Ni kan enkelt göra citat i Photoshop i önskat typsnitt för att sedan förstora och printa ut med en bra färgskrivare. Voila! En egen tillverkad tavla! Sååå mycket roligare enligt mig än att ha klonade ’Keep Calm’ tavlor :)

 

Likadant är det med fotona på dessa bilder. Ni tar egna foton och förstorar och skriver ut på bra skrivare med blankt papper. Det är foton från vår lyckade Nice-resa förra året. Dessa även ger fina minnen varje gång jag tittar på min alldeles egna tavelvägg.

Tavelvägg tips

Jag måste medge att jag är stolt och nöjd med min egna tavelvägg. Det är alltid så mycket roligare när man gjort något själv hemma tycker jag. Som sagt är detta projekt relativt lätt att göra och ni kan såklart variera storlek och antal på tavlorna.

Har ni några egna före-efterbilder så skicka gärna in dem till mig HÄR så kan ni komma med i Inredningsvis :)

Ha det fint!

LOVE M

INREDNINGSVIS SHOP

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Pia
  måndag, november 11, 2013 at 05:29

  Jattefint! Jag haller ocksa pa med en tavelvagg men det star ganska stilla just nu! Fick en bra paminnelse nu att ta tag I det!
  Kram!

  • Reply
   Maria
   söndag, november 17, 2013 at 22:32

   Tack SÅ hemskt mycket söta du:) LOVE

 • Reply
  gabriella
  måndag, november 11, 2013 at 05:50

  jätte fint och jag håller med att det egna vinner mot det som man hittar i affär;) kör d t på a4 eller är det större prints och iså fall vad har du för skrivare?
  Kram på dig!!
  Med vänlig hälsning
  Gabriella

  • Reply
   Maria
   söndag, november 17, 2013 at 22:32

   Tackar Gabriella och hoppas du får till väggen hemma.) XO

 • Reply
  Angela
  måndag, november 11, 2013 at 15:42

  Very nice! Thanks for sharing!

  x Angela
  http://www.bouncingbrunette.wordpress.com

  • Reply
   Maria
   söndag, november 17, 2013 at 22:34

   Thanks SO much sweetie:) LOVE

 • Reply
  Hi Tea Style
  måndag, november 11, 2013 at 19:58

  Love your gallery wall! You did a lovely job!

  We’re following you too!

  http://www.hiteastyle.com

  • Reply
   Maria
   söndag, november 17, 2013 at 22:36

   AWWW thanks so much for the follow:) XO

 • Reply
  mickandialog
  måndag, november 11, 2013 at 20:15

  Cool. Du har en skön stail. Katten som gick förbi fångade du oxå.
  kramis

  http://mickandialog.wordpress.com
  RYMLINGARNA ÄR TILLBAKA

  • Reply
   Maria
   söndag, november 17, 2013 at 22:37

   Tack så mycket:)

 • Reply
  P.S. Lily Boutique
  tisdag, november 12, 2013 at 04:58

  Love the frames and great ideas :) Have a lovely day!

  xx,
  http://pslilyboutique.com

  • Reply
   Maria
   söndag, november 17, 2013 at 22:39

   Thanks SO much glad you enjoyed this post:)XO

 • Reply
  Stoffisen
  tisdag, november 12, 2013 at 08:47

  Superfint! Älskar tavelväggar, och din Tavla från Chanel är helcool :)

  Kram
  Stoffe

  • Reply
   Maria
   söndag, november 17, 2013 at 22:40

   AWW TACK Stoffe at du gillar min vägg och Chanel tavlan för den är jag lite stolt över hi hi:) XO

 • Reply
  marykapsi
  tisdag, november 12, 2013 at 15:15

  amazing decoration
  MaryFashionLove
  MaryFashionLove on Bloglovin

  • Reply
   Maria
   söndag, november 17, 2013 at 22:40

   AWWW thanks SO much beautiful:) XO

 • Reply
  Akaleistar
  tisdag, november 12, 2013 at 17:06

  The Chanel print is awesome!

  • Reply
   Maria
   söndag, november 17, 2013 at 22:41

   Yes Chanel Is THE BEST:) XO

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.