Svensk inredningsblogg V.s skandinavisk inredning

Maria och jag (Jon) startade Inredningsvis i februari 2012 och sedan dess har jag sett ett stort antal svenska inredningsbloggar. Jag har också lärt mig mer om skandinavisk stil och hur vissa bloggare använder sig av detta som designkoncept för sina bloggar.

Vi har ägnat mycket tid åt design och layout på Inredningsvis för att bloggen ska visa fram sitt bästa Svenska ansikte utåt mot världen. Även om inredningsvis blandar olika inredningsstilar för att passa alla, så har vi alltid ett motto: Keep it clean, keep it simple :)

I det här inlägget ska jag försöka förklara lite om den eftersökta Skandinaviska/Svenska stilen och hur vi har använt oss av dessa element i jobbet med Inredningsvis – denna genomsvenska inredningsblogg som vi båda är mycket stolta över.

Låt oss då börja med den skandinaviska stilen.

Svensk inredningsblogg

bästa svensk inredningsblogg

Svensk inredningsblogg och skandinavisk stil

Enkelt. Funktionellt. Minimalistiskt. Cleant. Klassigt. Subtilt. Dessa ord kännetecknar skandinavisk stil, heminredning, interiör och konst.

Vardagsrummet här på bilden under är ett lysande exempel av typisk svensk stil. Rummet är inte särskilt extravagant utan cleant, enkelt och fräscht. Även den vackra kakelugnen smälter in med väggarna bakom och skriker inte ”jag är vacker” på något sätt eller vis. Den minimalistiska Svenska heminredningen utan plotter och riff-raff ger rummet en lugn och öppen känsla.

På Inredningsvis blogg har vi valt att använda vit, off-white och grå som basfärg. Nyansera i vår layout liknar mycket väggarna i vardagsrummet och ger ett lugnt, öppet och stilrent intryck. Vill du själv satsa på en sann svensk inredningsblogg är detta ett absolut måste.

svensk heminredningsblogg

Svensk heminredning funkar även på bloggar

Den svenska heminredningsstilen visas oftast som en röd tråd i en lägenhet. I lägenheten nedan ser vi ett öppet fritt flöde mellan vardagsrummet, köket och matsalen.

Vi försöker få till den här effekten på Inredningsvis hemsida, vilket även gör det lätt för följare att hitta gamla inlägg.

Hur har vi gjort detta? Vi visar alltid ett första blogginlägg i sin helhet och efterföljande inlägg som utdrag med miniatyrbilder. Men vi använder en tunn linje i ljusgrå mellan inläggen, istället för att bryta flödet med annonser, tjocka svarta linjer eller andra onödiga detaljer.

Detta är vårt sätt att skapa ett fritt flöde på bloggen. Andra har även kopierat detta designkonceptet på deras Svenska heminredningsbloggar.

svensk inredningsblogg

Detaljerna avgör i heminredning, design och på bloggar

Ta en ordentlig titt på köket nedan. Nu föreställa er samma rum utan lampskärmar, antika stolar, och utan retro köksdetaljer. Tråkigt, va?  De här små detaljerna är subtila, men de avgör ändå hela skillnaden här.

Noggrannhet är viktigast för oss i vårt försök att upprätthålla hög kvalité på vår Svensk inredningsblogg. Visst är vackra bilder viktiga, men har ni märkt att alla våra bilder har samma bredd i nästan varje inlägg?  Detta är ingen tillfällighet :) Vi försöker också vara konsekvent i våra rubriker och andra teckensnitt. Detta kan tyckas var oviktiga bagateller, men liksom detaljerna på köksbilden är det små detaljer som gör att bloggen bibehåller den stilrena svenska / skandinaviska stilen.

svenska inredningsbloggar

Accentfärg i inredningen, accentfärg på en inredningsblogg

I vardagsrummet nedan är det accentfärgen rosa som ger hela rummet ett lyft. Tänk er rummet utan de rosa nyanserna… rummet blir direkt kliniskt, platt och trist. Däremot med rosa som accentfärg blir vardagsrummet charmigt, klassigt och feminint, men ändå Svenskt stilrent.

Vi har använt samma accentfärgs principen med Inredningsvis. Alla våra länkar visas med ”inredningsvis rosa” – en speciell färg som vi valde ut tidigt i designprocessen. Med den blågrå layouten kontrat med rosa länkfärg, får vi en balans mellan feminint och maskulint som tilltalar alla.

rosa vardagsrum inredning

Svensk inredningsblogg V.s skandinavisk stil: Sammanfattning

Svensk design handlar om enkelhet, stilrenhet och skönhet. Dessa principer genomtränger alla former av skandinavisk design, inklusive möbler, heminredning och mode.

Vi har försökt att använda oss av de här principer för att skapa Sveriges bästa inredningsblogg.

Kanske några av våra idéer kan användas i er blogg också?

Vad gillar ni Svenska inredningsbloggar och den kända Skandinaviska dekorstilen?

Ha en stilren helg!

/Jon

Vidare läsning:

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis