Styla soffbord snyggt – 5 bästa tips

Om du inte är säker på hur man stylar ett soffbord, så hjälper vi dig nedan. Att välja rätt soffbord kan vara avgörande för rummets look. Vill man inte köpa nytt soffbord, ja då kan man alltid ny styla det gamla. Vi har satt ihop en handfull avgörande regler att följa under inredningsprocessen, som alla säkert kommer att vara till hjälp trots storleken, formen eller färgen på ditt soffbord.

LÄS MER: 10 soffbord i glas under 2500 kr

Här får ni 5 bra tips hur ni kan styla ert soffbord där hemma!

Styla soffbord

Ni hittar bord ovan HÄR

1. Steg 1 – rensa bort röran

Börja med att rensa bort allt från ditt soffbord, så det blir som ett tomt blad. Ta även farväl av allt gammalt plotter i rummet, som post, gamla kvitton, fickpengar och så vidare. Du kan göra en hög av den här typen av saker på din köksbänk och strategi för att ordna med dem senare; bara ta bort dem från vardagsrummet under tiden. Sedan, medan soffbordet är ledigt, vill du torka av det för att ta bort alla typer av fläckar som faktiskt har uppstått från fingeravtryck, mat eller dryck.

Om ditt soffbord har en glasskiva kommer ytan att vara mycket mer känslig för märken av det här slaget, så se till att ge det en bra rengöring med lite glasspray.

2. Välj ut det absolut viktigaste att styla med

Vad skulle du vilja ha på ditt soffbord? Möjligen skulle du vilja visa några föredragna inbundna böcker, ett levande ljus och en bricka för att fånga in mindre ornament. Men ditt soffbord borde också vara vettigt. Du kan behöva förvara din TV-fjärrkontroll externt och inte på soffbordet. Observera att det finns gott om smarta metoder för att göra din soffbordsskiva både användbar och även estetiskt tilltalande.

Som ett exempel, om du behöver underhålla flera fjärrkontroller tillgängliga, varför inte placera dem i en snygg låda med lock? Det finns massor av fantastiska alternativ på marknaden – vintage burlwood cigarrlådor är ett utmärkt botemedel.

Bord ovan finns HÄR

3. Lämna space mellan detaljerna

Kanske kommer soffbordet att fungera som en plats för att duka upp mat och även dryck när gäster kommer förbi för att se den stora sportmatchen. Eller möjligen kommer det att fungera som en daglig matplats om du bor i en liten studiolägenhet.

I båda situationerna vill du se till att föremålen på bordet,  inte är fullt med dekorativa föremål. Om du är en maximalist och verkligen har en massa saker du vill presentera, då kan du alltid välja att visa upp saker genom att placera dem på brickor. När du behöver mycket mer ytutrymme, höj helt enkelt hela brickan och installera den på andra ställen istället för att behöva plocka upp prydnadssaker bit för bit.

Men i övrigt gäller Chanels citat ”Less is more” även när det kommer till att styla soffbord.

4. Visa upp din favoritdekor

Det finns ingen anledning att ditt soffbord behöver vara utan personlighet. När du väljer soffbordsböcker, till exempel, välj titlar som talar till dig såväl som din familjs passioner istället för att välja exakt samma 5 eller 10 böcker som du ser i varje boende på Instagram.

Om du vill spara lite pengar när du handlar för inbundna böcker, vilket kan vara ganska dyrt, se till att kolla in ditt grannskap där du använder bokhandel, second hand-butik eller loppmarknad. Du kan också stöta på några tilltalande vintagetitlar. Det finns absolut inget ännu roligare än att visa en distinkt upptäckt som ingen annan kommer att ha i sitt hus.

Bord ovan finns HÄR

5. Dekorera om ofta

Om du regelbundet blir sugen på att göra om hemma, börja då med ditt soffbord! Det är mycket extra kostnadseffektivt (liksom mindre tidskrävande) att piffa upp ditt soffbord med helt nya publikationer och dekorativa föremål då och då än att förvandla hela ditt vardagsrum. Samt notera att det finns många metoder för att fira årstiderna genom din soffbordsstil.

På hösten sätter du ett par färgglada kalebasser på ditt bord. Under vintersäsongen, fyll en favoriträtt med några tallkottar. Oavsett årstid är det aldrig en dålig idé att placera en vas fylld med vackra blommor på ditt soffbord heller. Små detaljer som dessa kommer säkerligen att gå långt för att få ditt hem att verka som en bostad.

REA PÅ SOFFOR

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
949513995
Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
44955895
Soffadirekt
44956495
Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
39954495
Soffadirekt
34954495
Soffadirekt
37954295

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 368 visningar

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis