10 sätt att inreda med stringhylla

En stringhylla går att ha till det mesta! Den kan användas som förvaring för kokböcker i köket. Den kan fungera som bokhylla i vardagsrummet. eller extra förvaringsplats i det lilla sovrummet. Förr hade stringhyllan en lite trist tråkstämpel. Idag har det kommit flera nya fräscha varianter av vår ålskade stringhylla ikon. Historien bakom stringhyllan är både rolig och inspirerande.  Ni kan läsa lite av stringhyllans historia nedan. Detta är helt klart en av Sveriges mest populära hyllor nånsin och en riktig designklassiker.

LÄS MER: INDUSTRIELL INREDNING – EN KOMPLETT STIL GUIDE

Här får ni nu 10 snygga smarta sätt att inreda med stringhylla i alla hemmets rum.

Ni hittar hylla ovan HÄR

Så som hyllan ovan ser ut är vi vana att se stringhyllan. Det är den klassiska modellen som uppfanns av designern Nisse Strinning. Men det finns numer otaliga sätt att bygga stringhyllor på. Man kan nästan bygga ut stringhyllan i det oändliga, se bara på alla snygga smarta alternativ nedan hur ni kan inreda med stringhylla.

Inreda med stringhylla rum för rum

Ni hittar vit stringhylla ovan HÄR

Stringhylla som hemmakontor

Hur snygg och smart är inte denna lösning? En avlång modell av stringhylla används som smidigt hemmakontor. Perfekt för alla små hem där inte klumpiga skrivbord med ben passar.

SHOPPING FAVORITER

Ni hittar hylla ovan HÄR

Ovan ser vi en annan supersmidig lösning på hemmakontor V.s stringhylla. Här kombinerar man kontor med att ha hyllan som sängbord på natten. Detta är en multitasking möbel i allra högsta grad!

Ni hittar string hyllsystem ovan HÄR

Inred med stringhylla i vardagsrum

Ni hittar stor stringhylla ovan HÄR

Ovan ser vi stringhylla modell gigantisk! Det är Designtorget som tagit stringhyllan till helt nya höjder. Denna bokhylla passar bra i det större vardagsrummet.

Ni hittar hylla ovan HÄR

Hur snygg är inte denna hylllösning med TVn i mitten? Modernt, stilrent men ändå retro på samma gång.

Ni hittar hyllan ovan HÄR

Stringhylla i kök

Ni hittar stringhylla till kök ovan HÄR

Inreda med stringhylla i hall

Ni hittar stringhylle lösning ovan HÄR

Såhär snyggt kan det bli i hallen om ni inreder med en stringhylla lösning där. Bra och smidigt för små hallar med liten space.

Ni hittar snygg string skoförvaring ovan HÄR

Ni hittar smidig luten hängare ovan HÄR

Stringhylla i badrummet

Ni hittar stringhyllan till badrum ovan HÄR

Stringhylla på uteplatsen

Ni hittar snygg ute stringhylla ovan HÄR

Som ni ser ovan kan man även ha stringhyllor ute. Inred balkong och uteplats med dessa retrorätta smarta hyllor.

Ni hittar string sideboard ovan HÄR

Foto: entrancemakleri.se

Historien bakom stringhyllan

Stringhyllans succé startade hemma i badrummet hos designern Nisse Strinning. Nisse hade tidigare uppfunnit ett diskställ. Så i badrummet började han tänka att det skulle vara bra med en hylla för böcker. Han började fila på idén med en hylla som hade två gavlar av stegpinnar, där man sedan kunde placera hyllplanen i valfri höjd. Nisses fru var först inte med på idén, men Nisse gjorde ändå hyllan och satte upp i hemmet.

Detta året 1949, utlyste Bonniers folkbibliotek en tävling som gick ut på att man fick skicka in förslag på en folkbokhylla som skulle vara billig, enkel att skicka i ett platt paket, kunna byggas ut efter hand samt vara lätt att montera. Såklart nappade Nisse direkt på detta och sände in sitt design bidrag, som han kallade String. Hyllan vann första priset och efter det brakade dundersuccéen loss för Nisses uppfinning, Stringhyllan!

Det är en både kul och inspirerande historia bakom Stringhyllan. Den säger att man ska aldrig ge upp sina idéer och drömmar, även om det kommer några käppar i hjulen. För tror man tillräckligt på sin vision, ja då blir den alltid sann till slut.

SHOPPING FAVORITER

 

 

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 742 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis