En stringhylla går att ha till det mesta! Den kan användas som förvaring för kokböcker i köket. Den kan fungera som bokhylla i vardagsrummet. eller extra förvaringsplats i det lilla sovrummet. Förr hade stringhyllan en lite trist tråkstämpel. Idag har det kommit flera nya fräscha varianter av vår ålskade stringhylla ikon. Historien bakom stringhyllan är både rolig och inspirerande. Ni kan läsa lite av stringhyllans historia nedan. Detta är helt klart en av Sveriges mest populära hyllor nånsin och en riktig designklassiker.
Här får ni nu 10 snygga smarta sätt att inreda med stringhylla i alla hemmets rum.
Så som hyllan ovan ser ut är vi vana att se stringhyllan. Det är den klassiska modellen som uppfanns av designern Nisse Strinning. Men det finns numer otaliga sätt att bygga stringhyllor på. Man kan nästan bygga ut stringhyllan i det oändliga, se bara på alla snygga smarta alternativ nedan hur ni kan inreda med stringhylla.
Hur snygg och smart är inte denna lösning? En avlång modell av stringhylla används som smidigt hemmakontor. Perfekt för alla små hem där inte klumpiga skrivbord med ben passar.
En annan supersmidig lösning är hemmakontor V.s stringhylla. Här kombinerar man kontor med att ha hyllan som sängbord på natten. Detta är en multitasking möbel i allra högsta grad!
Ovan ser vi stringhylla modell gigantisk! Det är Designtorget som tagit stringhyllan till helt nya höjder. Denna bokhylla passar bra i det större vardagsrummet.
Hur snygg är inte denna hylllösning med TVn i mitten? Modernt, stilrent men ändå retro på samma gång.
Såhär snyggt kan det bli i hallen om ni inreder med en stringhylla lösning där. Bra och smidigt för små hallar med liten space.
Som ni ser ovan kan man även ha stringhyllor ute. Inred balkong och uteplats med dessa retrorätta smarta hyllor.
Stringhyllans succé startade hemma i badrummet hos designern Nisse Strinning. Nisse hade tidigare uppfunnit ett diskställ. Så i badrummet började han tänka att det skulle vara bra med en hylla för böcker. Han började fila på idén med en hylla som hade två gavlar av stegpinnar, där man sedan kunde placera hyllplanen i valfri höjd. Nisses fru var först inte med på idén, men Nisse gjorde ändå hyllan och satte upp i hemmet.
Detta året 1949, utlyste Bonniers folkbibliotek en tävling som gick ut på att man fick skicka in förslag på en folkbokhylla som skulle vara billig, enkel att skicka i ett platt paket, kunna byggas ut efter hand samt vara lätt att montera. Såklart nappade Nisse direkt på detta och sände in sitt design bidrag, som han kallade String. Hyllan vann första priset och efter det brakade dundersuccéen loss för Nisses uppfinning, Stringhyllan!
Det är en både kul och inspirerande historia bakom Stringhyllan. Den säger att man ska aldrig ge upp sina idéer och drömmar, även om det kommer några käppar i hjulen. För tror man tillräckligt på sin vision, ja då blir den alltid sann till slut.
Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024