fbpx

Strandhus inredning idéer och tips

Tre ord beskriver bäst strandhus inredning och det är marin stil, luftigt, ljust och hisnande vackert. Förutom deras estetiska vackra intryck, ger dessa marina interiörer en aura av lugn. Några förändringar kan hjälpa till att förvandla ditt strandhus till ett otroligt hem som ekar av omgivningen.  Här är en guide som hjälper dig få till den bästa stilen till er strandhus inredning!

LÄS MER: Inredningstrender 2023 – 10 största nya trender

Vad är strandhus inredning?

När man definierar inredningsstilar förvirrar många människor ofta strandhus inredning med Hamptons och nautiska stilar. En aspekt som skiljer kust- eller strandinredningsstilen är dess avslappnade eleganta utseende. Genom ett noggrant urval av möbler och färger, förkroppsligar kustnära design atmosfären i ett härligt hotellrum som vetter mot havet. Designen framhävs med levande och neutrala nyanser och texturrika bitar som drivved som tjänar till att förbättra dess jordiska estetik.

Vilka är de olika typerna av modern kusthus inredning?

Strandhus inredning är inte inboxad i bara en enda stil, vilket innebär att du kan para ihop den med andra designstilar för att uppnå önskad smak. Här är några av variationerna i denna stil:

  • Fransk kustdesign: Den är idealisk för dem med beundran för utsmyckade antikviteter men också vill ta med den lugnande känslan av havet till sitt hem.
  • New England Coastal design: denna stil ekar funktionerna i en brittisk stuga vid havet.
  • Italiensk kustinredning: ett italienskt hem i kuststil har välvda fönster, taklistdetaljer och snidade element som terrakottatoner och skulpturer.
  • Skandinavisk kustdesign: Interiören är lugn och samlad och inte för kall.

Hur inreder jag ett strandhus vardagsrum

Att vara omgiven av vatten är känt för att ge en känsla av lugn och avkoppling. Genom  att kanalisera denna positiva energi till ditt hem genom en serie inredningsidéer i strandstil som en havsinspirerad färgpalett och naturmaterial kan du ge ditt bostadsutrymme  en touch av tidlöshet som hyllar Moder Natur.

Här är några inredningsidéer att utforska om du vill återskapa strandhusets estetik i ditt hem.

SHOPPA TRENDIG INREDNING

Ljusa neutraler

Kuststilens ljusa färg är att tacka för den avkopplande och uppfriskande känslan  i strandstil. Denna stil använder neutrala och skarpa vita, och regeln nummer ett är: lättare är alltid bättre. Tänk på ljusa väggar för att ge en illusion av större utrymmen och skarpt vitt linne för att få en semesterkänsla till ditt hem. Vem visste också att blandning av vita och sandiga toner kunde ge så imponerande resultat? Ett ord – var djärv nog att experimentera med neutrala färger.

Bekvämt linne – en känsla av hav

Kanske vill du gömma undan din satin och mocka eftersom strandstil handlar om chill. Det är därför bomull och linne är ett måste. Du kommer sannolikt att spendera dina somrar lata på verandan  eller dagbädden, så mjuka och beröringsbara texturer kommer att vara till nytta. Linne som material andas hav och strand överhuvudtaget och passar perfekt till er strandhus inredning.

Ni hittar marina sängkläder ovan HÄR

Tapeter till ert marina hus

Du kan aldrig gå fel med tapeter. Från enkla vita och blå ränder till nautiska motiv, det finns en bredar ray av fantastiska wallpaper-alternativ att välja mellan för att förbättra strandstämningen i ditt hem.  Beroende på din föredragna stil kan installationen av tapeter vara subtil och djärv när du skapar ett tema för ditt rum.

Tänk på tapeter med penseldragseffekt och en med vackra paletter av grått och blått. Se till att den innehåller material och textur för att höja den vackert. Du kan också kasta in en mörk trähylla för att fungera som en plattform för att visa dekorativa mönster.

Öppen layout

En kustnära inredningsstil kräver en öppen golvlayout för att skapa en luftig atmosfär. Du kan uppnå detta genom att omstrukturera eller ta bort gränser. På så sätt säkerställs att rummen sömlöst flyter in i varandra. Minimal modern kuststil inredning kan samla större öppna utrymmen med ett sammanhängande utseende.  Platser du ofta förbiser, som att läsa vinklar och korridorer, kan kännas fantastiska efter att ha lagt till några accentbitar som hjälper dem att integreras i de andra utrymmena.

Marin Inspiration utomhus

Modern kustinredning har subtila inslag vid havet i texturerade dekorstycken och konstverk som lägger till pricken över i ditt hem. Strandinspirerade färger som turkos annonsvit eller texturer från sand, sten och skal kan förvandla ditt hem till ett öparadis. Förutom att experimentera med färg kan du överväga att införliva ett havselement som en hängmatta. De goda nyheterna? Du kan omfamna sådana funktioner utan att din stil ser klibbig ut. Börja med att styra bort från klyschiga fisk- och ankaravtryck. Låt istället landskapet komma till dig. Du skulle bli förvånad över skillnaden jordnära keramik, jutegräsmattor och blågröna glasvaser kan göra.

Färgglada tyger

Ett vanligt inslag i vackra stränder är utmärkta accentfärger. Bränd apelsin från den nedgående solen, gröna från de omgivande palmbladen och rosa från koraller gör havet drömmande. Därför är det en bra idé att sätta lite färg i ditt utrymme med textilier och inredning.

Bli av med mattan

För att uppnå ett snabbt kustnära utseende är det alltid lämpligt att gömma undan mattan. Om du gör det exponeras ett behagligt trägolv eller betongöverdrag som förstärker kustkänslan i ditt hem.

Hur du dekorerar ditt strandhus rum

Här är några dekoridéer som hjälper dig att skapa den moderna kuststilen i ditt sovrum:

Ni hittar vackra lampor ovan HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR och HÄR

New England möbler

Ni bara måste ha New England möbler i er strandhus inredning. Det vill säga den typ av möbler som tex. Newport har. Lyxiga vitmålade möbler eller möbler i exklusiv rotting och trä. Och glöm inte att addera lyxig Ne England belysning som den ovan, det är pricken över den marina inredningen.

Det kan aldrig finnas tillräckligt med blått!

Om du inte vill överdriva strandiga motiv men är angelägen om att subtilt lägga till element med havstema i ditt sovrum, överväg att ha kul med nyanser av blått. Här är en idé: använd en blå nyans på din vägg och en annan på en möbel som sängskåpet. Prova det på sänggaveln om du kliar efter en tredje.

Måla ditt Shiplap

Shiplap-väggar ger enkelt ditt sovrum den strandiga touchen. Och inte vilka skeppsväggar som helst utan blåmålade skeppsväggar. Para ihop detta med en väderbiten sängram, så blir du förvånad över resultaten.

Andra idéer för ditt strandrum inkluderar hängande fisktryck, humöriga väggbeklädnader, palmblad, nyckfulla tryck och skugglådor, bland andra.

Hur du dekorerar ditt strandhusbadrum

Det näst bästa efter en strandsemester är ett badrum i strandstil. Ta med stranden till ditt badrum med nautiska element som stengolv, runda speglar och färgklickar.  Kanske kan du också överväga djärva plattor, naturmaterial och statement tapeter? Listan är oändlig.

Här är några tips som hjälper dig att få ut kusten i ditt badrum:

Lugnande färgscheman

För ett badrum med kusttema, gå alltid efter lugnande färgpaletter, inklusive mintgrön och lugnande blues.  Ljusa accenter som korall, lime, gult och orange kompletterar ditt badrumsutrymme snyggt.  Sugen på lite sofistikering?  Du kan kasta in några pärlväggsplattor eller beslag.

Lägg till varma metallarmaturer

Föreställ dig en gul sol som går ner på det blåaste blueset i ett lugnt hav. Det är precis vad det känns när du införlivar metallarmaturer i din badrumsinredning. Tidlösa guld- och mässingsaccenter ger den välbehövliga skarpa kontrasten till den strandiga badrumsinredningen.  Mässingsbeslag, vackra spegelramar, vaser och vävnadshållare är alltid välkomna idéer.

Nautiska tapeter

Att välja tapeter för ditt strandbadrum är

Ganska enkelt. Allt du behöver göra är att tänka på något havsrelaterat. Oavsett om det är hajar, måsar, fiskar eller fartyg finns det alltid något för alla. Bestäm hur lekfullt du vill att ditt badrum ska bli innan du väljer tapeter med djärva mönster.

Kakel med strandtema

Du kan blanda olika typer av plattor för dina vägg- eller golvfinisher. Välj blåvita tunnelbaneplattor till väggarna med djärvt målade plattor som backsplash.  Var inte rädd för att utforska andra kakelalternativ som stenugn, mosaik och fiskskala former för att liva upp saker.

Foto: thespaces.com

Vilka är skillnaderna mellan strandinredningsstil och Hamptons -stil?

Även om dessa två har många element gemensamt, har de också några distinkta skillnader:

  • Blommor: Det är inte ovanligt att hitta en trädgård eller matbord kantat med liljor och vita rosor i ett elegant Hampton-hem. Dessutom är välskötta häckar ofta ett varumärke för denna dekorstil. Å andra sidan kännetecknas strandinredningen av frodiga växter som suckulenter, palmer och ormväxter både i interiörer och trädgårdar.
  • Accentfärger: Medan utrymmen med strandtema lyfter fram de kyliga och livliga aspekterna av en elegant semesterort vid havet, förlitar sig Hampton-inspirerade hem på mörka accenter som sten och marinblå för att ge sin ståtliga stil ett stänk av elegans.
  • Texturer: En viktig egenskap hos en kustinredningsstil är dess grova och råa natur. Medan kuststilar njuter av tanken på modern strandhusinredning, föredrar Hamptons interiörer mörka ytor som rosenträ och valnötgolv. Ett Hamptons hem kan också innehålla målat porslin.
  • Mönster: Medan en kustinredningsstil gör att du kan bli flexibel och lekfull med mönster, fungerar hamptons bostadsyta bättre med geometri, paisleys och brokad.

Slutsats

Att få till en snygg strandhus inredning är enkelt om du vet vilken stil du ska luta dig mot. Lyckligtvis för dig är en kustnära inredningsstil lätt att åstadkomma. Du måste använda rätt nyanser, mönster och möbler. Vi litar på att ovanstående tips kommer att vara till hjälp när du äntligen bestämmer dig för att ta med strandkänslan till ditt hem. Ha det så bra!

REA FYND SHOP

Soffadirekt
37954995
Soffadirekt
22952795
Soffadirekt
66958995
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK
Soffadirekt
69907490
Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
1449516995

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis