(Innehåller Ellos Jotex Soffadirekt annonslänkar)

Just nu är det stor REA på soffor! Soffan är verkligen kungen av all inredning hemma. Genom att byta soffa och färg på soffan så ändras hela rummet. All inredning runt utgår ju från soffan, inte konstigt det är extra viktigt att välja rätt. När ni väljer ny soffa tänk på vilken känsla ni vill ha i rummet. Vill ni ha en exklusiv loungekänsla? Eller kanske den nya trendiga avskalade naturkänslan. Gör en moodboard med drömsoffan i centrum, samla inspo från Pinterest och Instagram. På så vis får ni en känsla redan innan  ni köpt soffan hur rummet kommer se ut. Även vilken klädsel soffan ska ha är viktig. Beroende på slitage och hur många som kommer nöta på soffan därhemma.

LÄS MER: INREDNINGSTRENDER HÖST/VINTER 2021 – DETTA TRENDAR

Det är som sagt just nu stor REA på soffor och här presenterar jag några riktiga soff favoriter.

REA på soffor

Lyxig lampa ovan finns HÄR

REA VITA SOFFOR

Soffor ovan hittar ni: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR

REA BEIGE SOFFOR

Soffor ovan hittar ni 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR

Nyheter som trendar

REA GRÅ SOFFOR

Grå soffor ovan finn: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR

SOFFBORD ATT MATCHA MED

Soffbord ovan finns: 1.HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR

Till soffan är det viktigt med rätt matchande soffbord. Man kan säga att soffbordet är soffans lyxiga smycke.

REA GRÖNA SOFFOR’

Gröna soffor ovan hittar ni: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR

Soffa ovan HÄR

3 snabba tips för ett nytt soffköp

1. Klädsel

Är en otroligt viktig fråga för att få en soffa eller bäddsoffa som håller länge. Beroende på hur familjen ser ut krävs olika hållbarhet och tålighet. Har du små barn och husdjur – egna, eller som ofta kommer på besök – är det extra viktigt att soffan är tålig. Tygklädsel ska helst vara både tvättbar och med vändbara dynor.

Polyester, polyuretan och liknande syntetmaterial är mycket slitstarkt.  Bomull är också slitstarkt men bleks med tiden av starkt solljus och bör impregneras efter en tid för att behålla sin smutsavvisande yta. Läder, anilin blir ofta bara vackrare med åren, men kräver visst underhåll.

2. Vilken storlek?

En soffa eller soffgrupp dominerar ofta vardagsrummet. Har du ett litet vardagsrum passar nätta modeller, gärna på ben, sittplatserna kan vara lika många ändå. Den nya soffan måste inte heller stå på samma ställe som den gamla, eller – som så ofta i svenska hem – längs med väggen. Provmöblera, i huvudet, på papper eller på nätet. Tänk också på övrig inredning och ljuset i rummet. Ska soffan smälta in eller sticka ut….bara du har svaret.

3. FÄRG

En svart soffa i ett mörkt hörn är sällan en bra idé, men har du förälskat dig kan du förstås anpassa belysningen. Var däremot försiktig med att impulsköpa den heta röda bäddsoffan du tyckte var så fin i butiken. Det kan efter en månad sluta med psykos av färgöverdos…(baserat på egen erfarenhet:) Satsa då hellre på ljus soffa och färgade kuddar som accentfärger istället.

Jag hoppas ni hittar drömsoffan i detta inlägget. OM ni gör det snälla fota soffan hemma sen och sänd till mig. Vem vet er nya soffa och vardagsrum kan komma med här på bloggen :)

Stay safe!

LOVE M

Inredningsvis shop

Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Soffadirekt
4995 SEK
Soffadirekt
3495 SEK
Soffadirekt
10 195 SEK15 995 SEK
Soffadirekt
10995 SEK15990 SEK
Ellos
3 2894 699 SEK -30%
3 289 SEK4 699 SEK
Homeroom
1 496,25 SEK-25%1 995 SEK
Homeroom
2 799 SEK
Nordic Nest
2.749 SEK3.865 SEK
Jotex
3 779,30 SEK5 399 SEK
Soffadirekt
79959495

 

 

 

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.