Att steka entrecote är enkelt om man följer några grundläggande regler. När du väl lärt dig dem, kan du alltid njuta av en perfekt tillagad saftig stekt entrecote. De tre viktigaste sakerna att vara uppmärksam på är temperaturen på köttet, värmen i pannan och att låta köttet vila i rummet innan det skärs.
LÄS MER: Västerbottenpaj – Sveriges godaste recept
Här får ni bästa tips steg för steg hur ni steker köttet perfekt och vilka ingredienser som ni behöver!

Foto: gardssallskapet.se
Steka entrecote – Dessa ingredienser behöver du:
Entrecote, ca 200 gram per person
Smör
Rapsolja
Flingsalt
Svartpeppar
Några färska kvistar färsk rosmarin eller timjan
ett par vitlöksklyftor, skalade
Så här steker du entrecote steg för steg
1. Regel nummer ett är att entrecote alltid ska tillagas i rumstemperatur. Så ta ut köttet ur kylen i minst en halvtimme, gärna en timme innan stekning. Se till att biffen är torr för en bättre grillyta.
2. Torka av köttet lätt med hushållspapper om det är blött, annars kan köttet börja koka i stekpannan.
3. Salta och peppra rikligt på bägge sidor av entrecoteskivorna.
2. Gör pannan riktigt het innan du lägger i köttet. Ett tips är att börja steka entrecoten efter att smöret lagt sig och blivit ”tyst”. Då är pannan rejält varm. OBS: smöret får INTE bli bränt bara, så se till att vakta stekpannan. Häll i smör och det finns ingen tid att snåla här, fast smör är bättre.
Extra tips: Peppra gärna köttet en till omgång när det är klart om ni vill ha en mer rivig entrecote i smak.
Hur vet man när köttet är färdigt?
Naturligtvis beror allt på dina personliga preferenser. Men entrecote ska inte stekas för länge, för det kan göra även det bästa köttet segt och tråkigt. Det bästa sättet att veta när stekningen är klar är att verkligen känna på köttstycket.
Följer ni stegen ovan lovar vi att ni kommer steka entrecote som en riktigt proffs och få en härlig köttig middag.
Lycka till!
SOMMAR REA SHOP
Foto längst upp: Ica.se