Steka entrecote - bästa tips nånsin

Steka entrecote – bästa tips nånsin

Innehållsförteckning

Att steka entrecote är enkelt om man följer några grundläggande regler. När du väl lärt dig dem, kan du alltid njuta av en perfekt tillagad saftig stekt entrecote. De tre viktigaste sakerna att vara uppmärksam på är temperaturen på köttet, värmen i pannan och att låta köttet vila i rummet innan det skärs.

LÄS MER: Västerbottenpaj – Sveriges godaste recept

Här får ni bästa tips steg för steg hur ni steker köttet perfekt och vilka ingredienser som ni behöver!

entrecote steka

Foto: gardssallskapet.se

Steka entrecote – Dessa ingredienser behöver du:

Entrecote, ca 200 gram per person
Smör
Rapsolja
Flingsalt
Svartpeppar
Några färska kvistar färsk rosmarin eller timjan
ett par vitlöksklyftor, skalade

Så här steker du entrecote steg för steg

1. Regel nummer ett är att entrecote alltid ska tillagas i rumstemperatur. Så ta ut köttet ur kylen i minst en halvtimme, gärna en timme innan stekning. Se till att biffen är torr för en bättre grillyta.

2. Torka av köttet lätt med hushållspapper om det är blött, annars kan köttet börja koka i stekpannan.

3. Salta och peppra rikligt på bägge sidor av entrecoteskivorna.

2. Gör pannan riktigt het innan du lägger i köttet. Ett tips är att börja steka entrecoten efter att smöret lagt sig och blivit ”tyst”. Då är pannan rejält varm. OBS: smöret får INTE bli bränt bara, så se till att vakta stekpannan. Häll i smör och det finns ingen tid att snåla här, fast smör är bättre.

Extra tips: Peppra gärna köttet en till omgång när det är klart om ni vill ha en mer rivig entrecote i smak.

Hur vet man när köttet är färdigt?

Naturligtvis beror allt på dina personliga preferenser. Men entrecote ska inte stekas för länge, för det kan göra även det bästa köttet segt och tråkigt. Det bästa sättet att veta när stekningen är klar är att verkligen känna på köttstycket.

Följer ni stegen ovan lovar vi att ni kommer steka entrecote som en riktigt proffs och få en härlig köttig middag.

Lycka till!

 

Foto längst upp: Ica.se

  1. Trevligt! Ska presenteras till sambon! Kanske blir nästa helgs gotti!

  2. Vad gott det låter. Ska absolut provas!
    Tack för tipset!

  3. Intressant med glutenfritt!

  4. Både snabbgjort och gott verkar det! Trots att jag tål gluten brukar jag också dela med mig av glutenfria recept, då jag har användning för det när sonens sambo hälsar på. Finns mycket gott idenvägen!

  5. Jag försöker själv dra ner på gluten så recept är alltid välkommet. Just nu blir det mest de där ris och majskexen man kan köpa som är glutenfria o det blir lite trist i längden…

  6. Åhhh, vad jag blev sugen på pizza nu!!! Och tack för dina supergulliga kommentarer! :)

    Kram
    Petronella

  7. Ser jättegod ut, pizza är en favorit.
    Bra recept
    Kramar/AM

  8. Mums, måste prova… :-)

    Kramen ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024