Att steka entrecote är enkelt om man följer några grundläggande regler. När du väl lärt dig dem, kan du alltid njuta av en perfekt tillagad saftig stekt entrecote. De tre viktigaste sakerna att vara uppmärksam på är temperaturen på köttet, värmen i pannan och att låta köttet vila i rummet innan det skärs.
Här får ni bästa tips steg för steg hur ni steker köttet perfekt och vilka ingredienser som ni behöver!
Entrecote, ca 200 gram per person
Smör
Rapsolja
Flingsalt
Svartpeppar
Några färska kvistar färsk rosmarin eller timjan
ett par vitlöksklyftor, skalade
1. Regel nummer ett är att entrecote alltid ska tillagas i rumstemperatur. Så ta ut köttet ur kylen i minst en halvtimme, gärna en timme innan stekning. Se till att biffen är torr för en bättre grillyta.
2. Torka av köttet lätt med hushållspapper om det är blött, annars kan köttet börja koka i stekpannan.
3. Salta och peppra rikligt på bägge sidor av entrecoteskivorna.
2. Gör pannan riktigt het innan du lägger i köttet. Ett tips är att börja steka entrecoten efter att smöret lagt sig och blivit ”tyst”. Då är pannan rejält varm. OBS: smöret får INTE bli bränt bara, så se till att vakta stekpannan. Häll i smör och det finns ingen tid att snåla här, fast smör är bättre.
Extra tips: Peppra gärna köttet en till omgång när det är klart om ni vill ha en mer rivig entrecote i smak.
Naturligtvis beror allt på dina personliga preferenser. Men entrecote ska inte stekas för länge, för det kan göra även det bästa köttet segt och tråkigt. Det bästa sättet att veta när stekningen är klar är att verkligen känna på köttstycket.
Följer ni stegen ovan lovar vi att ni kommer steka entrecote som en riktigt proffs och få en härlig köttig middag.
Lycka till!
Foto längst upp: Ica.se
Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024
Ida Björkman says:
Trevligt! Ska presenteras till sambon! Kanske blir nästa helgs gotti!
Ditte says:
Vad gott det låter. Ska absolut provas!
Tack för tipset!
Hanneles bibliotek says:
Intressant med glutenfritt!
GladiGrönt says:
Både snabbgjort och gott verkar det! Trots att jag tål gluten brukar jag också dela med mig av glutenfria recept, då jag har användning för det när sonens sambo hälsar på. Finns mycket gott idenvägen!
scottishmoments says:
Jag försöker själv dra ner på gluten så recept är alltid välkommet. Just nu blir det mest de där ris och majskexen man kan köpa som är glutenfria o det blir lite trist i längden…
Prinsessorna på Bellevue says:
Åhhh, vad jag blev sugen på pizza nu!!! Och tack för dina supergulliga kommentarer! :)
Kram
Petronella
Ett rött monogram says:
Ser jättegod ut, pizza är en favorit.
Bra recept
Kramar/AM
Comsi Comsa says:
Mums, måste prova… :-)
Kramen ❤