27 Staycation tips för en perfekt semester

Borta bra men hemma bäst! Det är därför det kommer så många kul staycation tips numer. Det har blivit trendigt att fira semester hemma istället för utomlands. Det är dags för Staycation!

Vi behöver inte alltid åka till exotiska och spännande destinationer för att njuta av semestern. Det finns faktiskt många fördelar med att stanna hemma och koppla av. På senare tid i och med Corona panemin, har det blivit allt svårare att resa runt. Vissa länder och flyg kräver PCR-tester och vaccinpass och varje land har olika policyer som förändras i snabb takt.

LÄS MER: 3 BÄSTA OCH 3 VÄRSTA AIR BNB BOENDEN NÅNSIN

Av den anledningen har många av oss föredragit att stanna i vårt eget land. Detta betyder inte att man inte kan njuta av semestern och hitta på nya spännande saker att göra. Det finns massor av roliga saker att göra, medan man fortfarande är i sitt eget land.

Här är några av de bästa staycation tips som ni kan testa i sommar!

Staycation tips

Se en show eller gå på teater

Sedan förra året har vissa av dessa show och nöjesaktiviteter varit begränsade, men lyckligtvis inte längre. Om du inte har kunnat göra några av dessa saker under 2020 så kan du det nu, och det är dags att dra nytta av det. Gå på teatern och titta på en spännande pjäs, vilket nu kan kännas exotiskt i sig då vi är vana att stirra in i en skärm på Netflix. Du kan också gå till den lokala biografen och titta på en film med andra.

En annan kul idé är att gå på en konsert och se dina favoritmusiker spela. Om du vill prova något helt originellt, varför inte gå på en operakonsert. Opera är inte något vi tycker om varje dag och det kan vara en spännande ny upplevelse även att ta dina barn.

En annan möjlighet är att titta på lokala sportspel. Med corona var de flesta sportevenemang begränsade till att ha någon publik, men inte längre. Gå och se din favoritidrottsman eller idrottslag tävla i sommar.

Du kan också kolla vilka gratisevenemang din lokala stad eller städer i närheten erbjuder. Ofta kommer du att upptäcka att det pågår många kulturella evenemang som är gratis.

Gå på museum regniga dagar

Man behöver inte vara en historienörd för att kunna njuta av muséer. Välj ett museum om ett ämne du gillar och brinner för som tex. konst. Man kan alltid lära dig nya saker och vissa museer förändrar ganska ofta sina utställningar. Utställningar med tex. konst eller historiska verk ger regniga dagar den där extra kryddan.

SOMMAR SHOPPEN

Testa camping och Glamping

Camping kan vara en mycket avkopplande aktivitet, att vara i naturen och spendera tid med nära och kära kan verkligen ladda våra batterier. Kolla med några lokala campingplatser om ni kan hyra husvagn eller husbil i sommar. Det har blivit mäkta poppis med just husbil och att dra ut på vägarna mot sköna strand destinationer. Gillar ni mer lyxigt boende, då är glamping grejen ni måste testa på. Glamping är lyxig camping med stora tält inredda glammigt med textilier och mysiga mattor.

Vill ni stanna hemma och campa så kolla med lokala campingparker nära er och vistas i naturen i några veckor, ni kommer garanterat att må bättre efter. Ska ni istället hälsa på nån som bor på en camping, finns det många presenter för alla med husvagn online värda att spana in.

Bo på ett hotell eller hyr ett Airbnb boende

Om du tycker att camping är för brutalt och ni definitivt inte vill vara utomhus,då kan ni alltid checka in på ett hotell eller Airbnb. Sök på några platser nära hemmet eller i nån ny stad i samma land som ni kanske inte har besökt än. Vissa Airbnbs kan också erbjuda en udda unika boenden för alla som vill uppleva något helt nytt.

Tips: Ni hittar världens bästa och värsta AirBnb boenden HÄR

Utemöbler shop

Gå till ett spa och få en massage

Vad är väl bättre än att koppla av med en fantastisk Spa-dag?  Det finns säkert flera lokala span i ert område som ni kan gå till och koppla av. En massage är också något att tänka på, kanske att prova en helt annan ny massage kan hjälpa er att både slappna av och prova något annat. Gå gärna med vänner eller familj och känn den hrliga SPA känslan med gemenskap.

Prova på en ny hobby

Du har alltid velat försöka göra några nya sporter eller hobby. Det här är den perfekta tiden att kolla in några lokala lektioner och registrera dig. När vi arbetar ibland har vi inte tid att prova varje hobby vi vill. Så det här är den perfekta tiden att experimentera med någon ny aktivitet eller sport som du alltid velat prova. Kanske registrera dina vänner också, eller din andra hälft så att du kan dela den med någon annan.

Gå en ny kurs

Finns det något du alltid velat lära dig? Lär dig kanske ett nytt språk eller förbättra dina färdigheter i matlagningen. Detta kan göras under en vistelse, antingen online eller fysiskt. Kolla inlärningscentra och kurser i närheten. Om du är benägen att stanna hemma kan du titta online, eftersom det finns så många erbjudanden, och några av dem är till och med gratis.

Handla ute i butik

Har du skjutit upp shopping pga för mycket jobb eller Corona? Staycation kan då vara rätta tiden att gå och köpa de saker ni har skjutit upp. Även om ni inte har handlat ute i butik på ett tag kan det vara kul att gå till det lokala köpcentret eller en närliggande stad och kolla i några olika butiker IRL.

Det känns nästan lyxigt och exotiskt att handla ute i vanliga butiker efter över ett år av konstant online shopping:)

Ta en vandring eller gå klättra

Om du saknar fysisk aktivitet, tänk på att gå på vandring. Det finns lokala vandringsgrupper som du kan kontakta och gå som en grupp också. Du kan alltid övertyga dina familjemedlemmar att gå med och ha det trevligt utomhus. Om du gillar mer äventyrliga saker kan du alltid klättra. Fråga med dina lokala klättringsguider, eftersom de antagligen ordnar klättringsturer i ditt område varje vecka eller så.

Ha en picknick på en ny plats

En picknick är en annan rolig sak att göra under ett staycation. Även om vissa av oss föredrar att äta på restauranger kan det vara en spännande sak att göra. Med sommaren och det soliga vädret kan du hitta en lokal park där du kan njuta av en picknick. Antingen själv eller med vänner och familj.

Bjud hem dina vänner och familj

Om du inte vill äta utomhus kan du alltid bjuda in dina vänner och familj till ditt hus. Förbered en måltid för dem, så kan du spendera lite tid på att umgås och njuta av god mat. Du kan till och med grilla under sommaren. En annan idé är att förbereda en vinprovningsfest och bjuda in vänner och familj att njuta av den.

Gör en mattur runt din stad

Med tillräckligt med tid på agendan finns det andra val för oss som är matfanatiker. Gör en mattur runt din egen stad. Prova kanske en annan kulinarisk upplevelse eller någon restaurang som du aldrig har provat tidigare. Det här kan vara spännande, och det verkar som om du reser utan att ens lämna din stad.

ha brädspel eller pusselkväll

Vi är mycket mer vana vid att vara i telefonen konstant i nutid, men det kan vara en bra idé att försöka få tillbaka några av de aktiviteter som var inne back in the good old days. Att spela roliga brädspel eller lägga pussel med dina vänner eller släktingar kan vara en rolig historisk upplevelse.

cykla på okända vägar

Cykling kan vara mycket roligt, och under staycation kan det låta dig träna och se olika vyer. Gå på en cykeldag runt din stad eller stäng av och bli hypad i upplevelsen. Det är ett bra sätt att låta tankarna vandra när ni cyklar och ser vackra vyer.

PERSONLIGT CYKEL TIPS: Jag har personligen upptäckt det makalöst VACKRA området runt Varberg i sommar. Jag bor bara 40 min från stan men har aldrig vart där förr. jag åkte dit med tåg hyrde en cykel och körde halva Kattegattsleden ner mot Skåne. Det var i SÄRKLASS den vackraste cykelväg jag åkt nånsin och jag rekommenderar alla att göra detta. Super bra hyrcyklar finns att hyra i Varberg centrum Detta är Staycation när den är som allta bäst!

Besök en nationalpark

En annan bra idé för en staycation är att besöka en nationalpark. Bli nedsänkt i naturen och återupptäck dina naturliga rötter. I vissa nationalparker kan du ta med husdjur och slå läger där. Så det är ett annat alternativ att tänka på och det kan vara kul.

Försök att göra TikTok eller youtube-videor

Numera har TikTok och YouTube blivit två av de viktigaste innehållsplattformarna. Om du någonsin ville göra några innehållsvideor är ett staycation det perfekta tillfället att prova dina videokunskaper. Du kan också lära dig mer om videoredigering och förbättra dina färdigheter. Vem vet kanske du blir en TikTok- eller YouTube-sensation under ditt staycation.

Sommar rea fynd

Bli volontär

Volontärarbete kan vara en intensiv upplevelse. Att ge tillbaka och hjälpa ditt lokala samhälle är en ädel sak t
Mer om källtextenKälltexten krävs om du vill ha ytterligare information om översättningen

Ta tag i hemma projekten

Du känner till det projektet du alltid velat göra men du har skjutit upp ett tag? Detta är rätt tillfälle att äntligen få det gjort. Du har också tid att kontakta entreprenören och få några budgetar för alla dessa ändringar.

Renovera huset

Om du alltid ville renovera ditt hus eller några av rummen – staycation är rätt tid att göra det. Kontrollera design- och dekorationsidéer och planera din nya dekor. SÄTT LÄNKAR HÄR

Gör några DIY-projekt

Du känner till de DIY-projekten du skulle vilja göra men du har inte tid. Tja medan du är i staycation kan du göra dem och ha kul medan du håller på med det. Leta efter några idéer online och ha kul med din familj och vänner som gör dem.
SÄTT LÄNKAR

Utforska en ny stad

Ibland hamnar vi i vår stad, för det är bara arbete och hemma. Staycation är den perfekta tiden att besöka några städer nära som du aldrig har varit eller inte varit på länge. Kontrollera vilka saker du kan göra medan du är där, och det kommer att kännas som en helt ny plats.

Ha en fest och bjud in nytt folk

Håll en dansfest i ditt hus, för vänner och familj. Du kan förbereda en temafest och bjuda in dem du känner som dansar. Var försiktig och bryt inte någonting.

Ha ett serie och film maraton

Ibland har vi inte tid att titta på alla filmer och serier vi vill ha. Under ditt vistelse kan du hålla dig uppdaterad med de nya episoderna och filmerna.

Rensa garderoben (som du har skjutit upp)

Det kan vara stressande att göra djuprengöring under vardagarna. Staycation kan vara den perfekta tiden för att rengöra ditt hus eller din garderob. Kanske omorganisera saker och ge bort saker du inte behöver längre. En liten rengöring av ditt hem kan också vara kul.

Plantera en ny trädgård

Att starta en trädgård är också mycket avkopplande och spännande aktivitet. Välj de växter du vill ha och starta din nya trädgård. Om du inte har ett utomhusutrymme kan du också överväga några inomhusalternativ som trädgårdsväggar. LÄNK

Överraska med frukost på sängen

Med så mycket tid i dina händer kan du prova något du inte gör så ofta. Frukost på sängen är en av dessa saker, och din partner kommer säkert att vara väldigt glad. Var bara försiktig och spill inte vätska i sängen.

Slutsummering – Staycation Sverige

Jag hittade verkligen det bästa staycation tipset ever genom att besöka och cykla i Varberg. Jag bara undrar varfr jag aldrig upptäckt det tidigare, så många år jag bott i Göteborg. Det är ofta så att man blir hemmablind och förr åkte man hellre utomlands än upptäckte nya platser i vackra Sverige. Så i detta fallet kan vi faktiskt tacka Corona pandemin, allt var inte dåligt som kom med den.

Borta bra men hemma bäst!

SHOPPA SOMMARKLÄNNINGAR

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

3 kommentarer

Kristina Ponting fredag, juli 23, 2021 - 12:43

Bra tips, dom skriver jag upp på min datorn för att kunna använda:)

Svara
Maria Ljungström fredag, juli 23, 2021 - 20:02

Tusen tack fina du:) Och har du inte varit i varberg säger jag bara ÅK DIT! Så himla fint hela havsområdet och att cykla längs Kattegatsleden :) Ha en skön sommar LOVE M

Svara
Peter fredag, juli 23, 2021 - 20:04

Vilka jäkla grymma tips tjejen! Ska testa några av dem :) /Peter

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 kommentarer 684 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis