fbpx

6 Bästa sport kanaler på TV någonsin

Sportkanaler kommer och går. De byter namn och de byter utbud. Det finns dock några kanaler som fortsätter att leverera TV-sport av bästa märke år efter år. Vilka är dessa? Det får du reda på här i vår artikel om sport på TV. Vilka turneringar, serier och tävlingar sänds i vilka kanaler? Vilka är fördelarna och nackdelarna med de olika leverantörerna? Fortsätt läs för att få svaren!

TV4 Play (C more har gått över hit)

TV4 Play har mängder av rättigheter för all tänkbar idrott. Den här leverantören är alltså ett utmärkt val om du är en sportälskare som vill följa många idrotter. Dessutom har TV4 många avtal med andra kanaler. Leverantörens TV-tablå för sport är lång varje dag!

Några exempel på idrotter du kan se med ett paket hos TV4 Play är La Liga, Allsvenskan, Serie A, SHL, Hockeyallsvenskan, rally, friidrott, NBA-basket, damernas WTA-tour i tennis, herrarnas Champions League och herrarnas landskamper i fotboll. Givetvis går det att streama allt innehåll på alla plattformar.

Fördelar Stor bredd i utbudet Perfekt för den som älskar svensk idrott

Nackdelar Krävs månadspaket för att se sportsändningar Går inte att välja till/välja bort en viss idrott

Hur gör jag för att se Premier League?

För att se Premier League behöver du ha ett TV-paket med Viasat/Viaplay/Allente.

Viaplay/Allente

Viaplay är den direkta utmanaren till CMore och idén med tjänsten är densamma. Här finns mängder av TV-kanaler och mängder av turneringar, serier och tävlingar som kan streamas på alla plattformar. Precis som konkurrenten har också Viaplay/Allente en mängd sporter i sina kanaler och många rättigheter (inklusive från andra leverantörer).

Hos Viaplay finns ett gediget utbud som inkluderar Premier League, Bundesliga, Europa League, engelska FA-cupen, Damallsvenskan, vintersport, damernas LPGA-tour i golf, Formel 1, NHL, herrarnas PGA-tour i golf, UFC och Conference League. Vad som ingår är lite olika i olika paket.

Fördelar

Mycket stor bredd med fotboll, motor, alpint, skidor med mera

Film och serier ingår vid köp av paket

Nackdelar

Premier League kostar en del extra

”Allt eller inget”-paket

Eurosport

Eurosport är den äldsta kanalen med dagliga sändningar från idrottsevenemang. Den grundades redan 1989 och var i många år synonym med sport på TV. Genom alla år är det bredden som har utmärkt den här kanalen tillsammans med det större fokuset på tennis, golf och cykling.

För att få tillgång till Eurosports sändningar krävs ett abonnemang på Discovery+. Med ett abonnemang kan du till exempel se följande:

  • Allsvenskan
  • Superettan
  • PGA-touren
  • ATP-touren
  • Tour de France
  • Speedway Grand Prix

Fördelar

Den perfekta kanalen för alla som älskar tennis

Otrolig bredd i utbudet

Nackdelar

Blir snabbt dyrt om man vill lägga till fotboll och ishockey

Varför är det så dyrt med TV-paket med sport?

Vissa sporter och ligor har dyrare rättigheter än andra. Premier League och Champions League i fotboll är två exempel på dyra evenemang. Ju dyrare rättigheter, desto dyrare för oss konsumenter.

Sportbladet Play

Sportbladet Play är självklart en satsning från Aftonbladet. Finns det då något att se för idrottsintresserade i den här kanalen? TV-tablån för sport är ganska smal med ett absolut fokus på fotboll. Det är dessutom inte den mest högprofilerade fotbollen det handlar om utan matcher från cuper och lägre divisioner runt om i Europa.

Fördelar

Lågt pris per månad (som dessutom inkluderar Aftonbladets andra plustjänster)

Mycket extramaterial som intervjuer och reportage

Nackdelar

Inte det bredaste utbudet

Ingen egen produktion av sändningarna

Hur kan man göra för att se sport på TV gratis?

Det uppenbara alternativet är att använda SVT och SVT Play. Här sänds en hel del sport nästan varje dag. I tillägg sänder SVT populära nyhetssändningar med idrott i fokus. Ett annat alternativ är att titta efter gratis sändningar på exempelvis TV4, TV6 och TV12.

SVT

Det är ibland lätt att glömma bort gamla goda SVT. Om du älskar idrott ska du definitivt inte göra det. Visst, SVT kanske inte kan slåss om de största rättigheterna, men man sänder otroligt mycket annat. Oavsett du letar efter TV-sport idag eller TV-sport imorgon så finns mängder att se i SVT både på TV och i Play-tjänsten.

Vad står på menyn? Mycket! SVT sänder mycket friidrott, skidor, alpint, ridning och motor. I uppdraget ligger också att lyfta det lite mer udda och ovanliga så även de minst populära idrotterna finns med på ett hörn. Det bästa med SVT? Allt är gratis!

Fördelar

Precis alla sändningar är gratis både på TV och i streamingtjänsten

Brett utbud med även mindre populära/aktuella tävlingar och turneringar

Nackdelar

SVT har inte de största rättigheterna

Sänder ingen klubbfotboll och ingen klubbhockey

TV6

TV6 är en del av Allente/Viasat och är en gratis underhållningskanal som visar en hel del idrott. Idén är att visa smakprov på det innehåll som man annars bara kan ta del av via månadspaket.

TV6 är faktiskt hyfsat generösa med innehållet och det går att se både handboll, ishockey, fotboll och vintersport på kanalen. Kanalen ingår i de flesta kanalpaket idag, till exempel Allente och Telia. Beroende på vad du har för paket kan du också streama innehåll till dina mobila enheter.

Fördelar

Gratis att titta på

Svenska kommentatorer och gedigen produktion

Nackdelar

Ingen renodlad sportkanal

Reklampauser kan vara störande

Sammanfattning – Sport på TV

Som vi har sett finns många sportkanaler värda att titta på. Med ett eller flera kanalpaket och kanaler har du något att titta på oavsett när på dygnet du slår på TV:n (eller öppnar streamingappen på mobilen/surfplattan). Du kan sätta ihop en egen TV-tablå för sport med allt du vill se. Dock kan kostnaderna snabbt dra iväg om du väljer flera paket, så du gör klokt i att välja med omsorg (och kom ihåg bindningstiden!).

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis