Sommar och sol i all ära men huden kan lätt hamna i obalans mellan sol, sand och bad. Då har jag ett hett tips på en bra hudvårdsklinik vid namn Spektrakliniken som ligger på Vallgatan mitt i centrala GBG. Jag var där för ett tag sedan och provade på några behandlingar med IPL, som är ett mildare alternativ till laser.

IPL står för intense pulse light (intensivt pulserande ljus) och innebär i princip att man använder en speciell stark lampa som energikälla. IPL används bland annat till scin rejuvenation eller hudföryngring och genom det kan du göra din hudton jämnare, ta bort rodnad och pigmentfläckar samt stimulera kollagenbildningen vilket leder till en mjukare, följsammare och friskare hud.

IPL i Göteborg

logo

IPL i Göteborg

Jag såg resultat direkt efter i att huden blev jämnare och fick mycket mer lyster än innan. Spektrakliniken erbjuder även massor av andra härliga skönhetsbehandlingar som laser, fillers, kemisk peeling mm. När man kommer in möts man av en stilren modern interiör och personalen är bara HELT UNDERBARA och väldigt proffsiga. Man känner sig välkommen och omhändertagen direkt vilket gör att all eventuella nervositet inför en behandling släpper snabbt. Ja Spektrakliniken är helt enkelt bäst på IPL i Göteborg!

Jag passar såklart på att fråga den trevliga personalen några frågor om IPL:

Vad är det bästa med att behandla med IPL i ansiktet?

IPL kan ta bort diffus rodnad, kärl samt pigmenteringar relativt snabbt och effektivt. Ljuset hjälper dessutom till att stimulera det så viktiga kollagenet som bidrar till att huden är fast och spänstig.

Hur många behandlingar krävs för ett synligt resultat?

Det beror på utgångsläget, djupa pigmenteringar, kraftiga kärl samt svår rodnad kräver fler behandlingar, små kärl och ytliga småpigmenteringar kräver färre. 3 behandlingar är det vanligaste för en grundkur men i vissa fall behövs fler.

Har IPL några biverkningar?

Rodnad och svullnad hör till de vanligaste. Även blåsor och skorpor kan uppstå vid behandling av kraftiga kärl eller solskador.

Vad är det bästa med just er klinik och vilka andra behandlingar kan ni rekommendera?

Det bästa är att vi har lång erfarenhet samt att vi använder de absolut bästa maskiner som marknaden har att tillgå. Dessa båda aspekter gör att vi kan vara väldigt resultatfokuserade och har en stor kunskap om vad som är möjligt att uppnå med behandlingarna. Vi lovar aldrig för mycket och är tydliga med information innan behandling. Eftersom IPL först och främst åtgärdar hudtonen så är även Fraxel Re:store, en fraktionerad glasfiberlaser ett mycket bra komplement om du även vill jobba på hudstrukturen och få en ännu bättre hudkondition.

Jag kan varmt rekommendera alla ni med sommarhud i obalans ett besök till Spektrakliniken. De duktiga hudterapeuterna kommer garanterat att ta fram ert vackraste sommar-jag inför semestern :)

Ha en härlig söndag! :)

LOVE M

spektrakliniken

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

2 Comments

  1. IPL låter som en bra behandling. Jag har nosat på den innan men aldrig tagit mig dit. Jag ska försöka att få till en behandling i höst faktiskt.

    Tack för påminnelsen

    Kram
    Stoffe

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.