fbpx

Välja spegel till badrum – 10 bästa tips

Badrumsspeglar är en av de viktigaste armaturerna i alla badrum. En spegel i badrum tjänar både ett funktionellt och estetiska syfte och att välja rätt spegel, kan avsevärt förbättra ditt badrums övergripande utseende och känsla. En bra badrumsspegel bör ge gott om ljus, klarhet och en bekväm betraktningsvinkel. Men med så många tillgängliga alternativ kan det ta tid och ansträngning att välja rätt badrumsspegel. Oavsett storleken på ditt badrum finns det vissa saker att tänka på när du väljer den perfekta badrumsspegeln.

LÄS MER: Så väljer ni rätt badrumsbelysning till ert badrum 

Den här artikeln kommer att diskutera hur man rätt spegel till badrum, inklusive form, storlek och belysningsalternativ.

Spegel badrum

Ni hittar LED-badrumsspegel ovan HÄR

 

Spegelns storlek

Det första du måste tänka på när du väljer en badrumsspegel är dess storlek. Storleken på din spegel bör vara proportionell mot storleken på ditt badrum.

Om du har ett litet badrum kan en stor spegel övermanna utrymmet, medan en liten spegel kan behöva mer täckning. För små badrum är en mindre spegel ofta ett bättre alternativ. Detta kommer att bidra till att skapa en illusion av mer utrymme i badrummet. En stor spegel kan få ett litet badrum att kännas trångt och rörigt. En större spegel kan skapa en samlingspunkt i rummet för större badrum. Det kan också hjälpa till att reflektera mer ljus, vilket gör att badrummet känns ljusare och rymligare.

Därför är det viktigt att mäta det tillgängliga utrymmet innan du gör ett köp. En allmän tumregel är att välja en spegel som inte är bredare än den fåfänga eller handfat den hänger ovanför. Detta kommer att säkerställa att spegeln är proportionell mot storleken på badrummet och inte överväldiga eller underväldiga utrymmet.

Ni hittar rund spegel HÄR

Spegel form

När det kommer till spegelns form finns flera alternativ. Runda, fyrkantiga, ovala och rektangulära speglar är de vanligaste formerna på marknaden.

Vilken är den perfekta formen på badrumsspeglar?

Vilken form du väljer beror på dina personliga preferenser och stilen på ditt badrum.

1.  Rektangulära speglar är den vanligaste formen för badrumsspeglar. De är mångsidiga och kan användas i en mängd olika badrumsstilar. De är också idealiska för dubbla handfat, eftersom de ger gott om plats för två personer att använda spegeln samtidigt.
2. Ovala speglar är ett utmärkt val för ett mer traditionellt eller klassiskt badrum. De mjukar upp de hårda linjerna i ett badrum och ger en touch av elegans.
3. Runda speglar är ett utmärkt val för ett modernt eller modernt badrum. De ger en minimalistisk look och kan lägga till lugn och stillhet till utrymmet.
4. Fyrkantiga speglar är ett mångsidigt alternativ som kan fungera i olika badrumsstilar. De ger ett mer geometriskt utseende och kan lägga till en känsla av struktur till utrymmet.

Ni hittar spegel ovan HÄR

Spegel stil

Stilen på din badrumsspegel bör komplettera den övergripande inredningen av ditt badrum. Ett modernt badrum kräver en snygg, modern spegel, medan ett mer traditionellt badrum kan dra nytta av en dekorativ, utsmyckad spegel. Att välja en spegel som passar ditt badrums stil kan komplettera och höja det övergripande utseendet på ditt badrum.

Ska jag välja en inramad eller ramlös spegel till mitt badrum?

Valet mellan en inramad eller ramlös spegel beror i slutändan på personliga preferenser och designen på ditt badrum. Inramade speglar kan lägga till ett dekorativt element till ditt badrum och finns i en mängd olika stilar, från klassiska till moderna.

Men de kan också ta mer plats och vara svårare att rengöra. Ramlösa speglar är å andra sidan ofta enklare i designen och kan skapa ett mer strömlinjeformat utseende. De är också lättare att rengöra, eftersom det inte finns några kanter eller hörn att oroa sig för.

Badrumsspegel belysning tips

Ni hittar spegel ovan HÄR

 

Vilken typ av belysning vid badrumsspegeln?

En annan kritisk faktor att tänka på när du väljer en badrumsspegel är belysning. Rätt belysning är avgörande när du sminkar, rakar eller stylar ditt hår. En väl upplyst badrumsspegel kan göra hela skillnaden i din morgonrutin.
Tre huvudbelysningsalternativ finns tillgängliga för badrumsspeglar: bakgrundsbelysning, sidobelysning och takbelysning.

Bakgrundsbelysta speglar

Bakgrundsbelysta speglar är ett populärt alternativ för moderna och moderna badrum. De ger ett mjukt, diffust ljus perfekt för att applicera smink eller rakning. Bakgrundsbelysta speglar kan också skapa en känsla av djup i utrymmet, vilket gör att badrummet känns större. Bakgrundsbelysning är idealisk för att skapa en avkopplande atmosfär och kan användas för att framhäva en unik spegeldesign.

Ursnygg spegel ovan finns HÄR

Sidobelysta speglar

Sidobelysta speglar ger ett mer naturligt ljusalternativ som efterliknar dagsljus. Speglarna har ljusarmaturer i ögonhöjd på vardera sidan av spegeln. Sidobelysning ger jämn belysning utan att kasta skuggor i ansiktet. Detta gör den idealisk för uppgifter som kräver precision, som att applicera smink eller rakning.

Underskåpsbelysning

Belysning under skåpet är ett annat populärt alternativ för badrumsspeglar. Det handlar om att installera armaturer under skåpen som håller spegeln. Belysning under skåp ger en jämn fördelning av ljuset, vilket är särskilt användbart när du applicerar smink eller rakning. Denna typ av belysning är också bra för att skapa en varm och inbjudande atmosfär.

Lampetter vid sidan av spegeln

Lampetter på varje sida av badrumsspegeln är ett klassiskt belysningsalternativ för badrumsspeglar. De ger ett varmt, omgivande mysigt ljus och är perfekt för ett avkopplande bad eller för att göra sig redo för sängen. Lampetter är också ett bra sätt att lägga till elegans och sofistikering till badrummet.

Takbelysning

Takbelysning är den vanligaste typen av belysning som finns i badrum. Den ger allmänbelysning till badrummet och är ofta centrerad i rummet. Medan takbelysning hjälper till att lysa upp hela badrummet är den olämplig för att lysa upp spegeln. Detta beror på att takbelysning kan skapa skuggor, vilket gör det svårt att se dig själv tydligt i spegeln.

Snygg rustik spegel finns HÄR

Pendelbelysning

Pendelbelysning innebär att armaturer hängs ovanför spegeln. Detta skapar ett unikt och stilrent utseende som bidrar till den övergripande inredningen av badrummet. Pendelbelysning kan framhäva en dekorativ spegel eller ge ett mjukt sken som tillför värme till badrummet.

Vilka material ska min badrumsspegel ha?

Badrumsspeglar kan tillverkas av en mängd olika material, alla med sina egna för- och nackdelar. Vanliga material inkluderar glas, akryl och metall. Glasspeglar är ett klassiskt val och ger en tydlig, högkvalitativ reflektion, men de kan vara ömtåliga och benägna att splittras. Akrylspeglar är ett mer hållbart alternativ och kan vara ett bra val för hushåll med barn. Metallspeglar, som de som är gjorda av rostfritt stål eller koppar, kan vara ett snyggt val och är ofta lätta att rengöra. Tänk på hållbarhet, stil och underhållskrav för varje material när du gör ditt val.

Vilka monteringsalternativ?

Det finns flera monteringsalternativ för badrumsspeglar. De vanligaste monteringsalternativen är väggmonterade och fristående. Väggmonterade speglar fästs direkt på väggen, vilket ger en sömlös och elegant look. Å andra sidan kan fristående speglar flyttas runt, vilket gör dem till ett mångsidigt alternativ för större badrum.

Smarta speglar

Smarta speglar är den senaste trenden inom badrumsteknik. Dessa speglar har olika funktioner, inklusive inbyggda högtalare, Bluetooth-anslutning och pekskärmar. Vissa smarta speglar kan visa vädret, nyheter eller din kalender. Även om dessa funktioner kanske inte är viktiga, kan de ge ditt badrum en lyxig känsla.

Badrumsspegel – Pris?

Slutligen är priset en viktig faktor att tänka på när du väljer en badrumsspegel. Kostnaden för en spegel beror på dess storlek, kvalitet, egenskaper och varumärke. Även om det är viktigt att hålla sig inom din budget, är det också viktigt att investera i en högkvalitativ spegel som håller i många år framöver. Med det sagt så behöver inte en billig badrumsspegel vara dålig. Kolla bara på IKEA de har massa fina billiga badrumsspeglar, som ändå håller måttet i kvaliteten.

Spegelskåp ovan finns HÄR

Sammanfattningsvis – Spegel badrum

Att välja rätt badrumsspegel kan göra en betydande skillnad i ditt badrums funktionalitet och estetik. När du väljer är det avgörande att ta hänsyn till faktorer som storlek, form, stil och belysning.

Tänk dessutom på din budget och dina personliga preferenser för att säkerställa att du väljer en spegel som uppfyller dina behov och som kompletterar ditt badrums övergripande design. Med dessa användbara tips kan du med säkerhet välja den perfekta badrumsspegeln som förbättrar ditt utrymmes funktionalitet och stil.

BADRUM SHOP

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis