(I samarbete med Byggshop.se)

Storstädernas befolkning ökar chockerande fort och i takt med det ökar även mängden folk i bostäder på liten yta. När man bor i ett litet hem gäller det då att hitta praktiska lösningar för att spara plats. Att välja rätt inredning är såklart det bästa medlet och jag brukar inredningstipsa ofta för små hem. Ett av de allra bästa tricken för att spara yta är att välja skjutdörrar.

Många förknippar nog skjutdörrar med garderober, men till saken är att de går att använda nästan i alla rum i hemmet. Som smart rumsavdelare, i det lilla köket istället för vanliga dörrar, i tvättstugan och såklart inglasade skjutdörrar mot uteplatsen. Skjutdörrar sparar plats rejält genom att de inte öppnas ut/inåt som vanliga dörrar gör.

Här tipsar jag ihop med Byggshop.se om några riktigt snygga stilrena skjutdörrar för alla hem oavsett size.

Skjutdörrar

Skjutdörrarna i fönstermodell ovan och nedan kommer från märket Halle. Här är lite fakta om deras dörrar:

Många av småhusen i det här landet är byggda under en tid då ”energikris” var på löpet. Stora fönster som släppte ut massvis av dyrbar värme var ett stort no-no. Idag har vi också höga energipriser men fönstren har blivit enormt mycket bättre. Halles kombipartier är ett bra exempel på det. Stora fina partier med ett fantastiskt ljusinsläpp som samtidigt är väl isolerade.

Genom att välja en glasad skjutdörrslösning förstoras rummet genom det massiva ljusinsläppet. Sedan ser man utsikten på ett helt annat vis från alla håll, än med vanliga fönster.

Jag menar HUR ljuvligt hade det inte vart att vakna upp med den ljuvliga sjöutsikten ovan:)

Här ser vi de riktigt stilrena skjutdörrarna Kombiparti Dörrar Halle Fasad 1 från Byggshop. Speciellt på små sommarstugor passar sådana här smidiga förstorande glasdörrar perfekt.

Skjutdörrarna ovan kommer från Byggshop.se som har ett gediget sortiment inom bygg och hem. Byggshop jobbar ständigt på att hålla konkurrenskraftiga priser och har lyckats hålla marknadens lägsta pris på byggvaror. Förutom skjutdörrarna i detta inlägg har även Byggshop verktyg, fönster/dörrar, tak, trädgårdsprodukter och mycket mer.

Beträffande skjutdörrar kommer jag ihåg de jag hade i sovrumsgarderoben i förra lägenheten. Värre får man leta efter, gamla kärvande och skrangliga. När jag ser de moderna snygga skjutdörrarna idag, inser jag att den branschen kommit en lång bit på väg från de gamla garderobsdörrarna som gjorde mig lätt galen. Har ni tex. en liten etta lägenhet och vill skilja av sovrummet från resten av rummet, då är att sätta upp några skjutdörrar perfekt.

Ha en fin start på helgen! och vi hoppas det härliga Majvädret fortsätter va :)

LOVE M

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.