Spara pengar på din elräkning – 15 bästa tips

Elen tillsammans med hyra eller hypotekslån är fortfarande en av de största utgifterna för familjer. Detta behöver dock inte alltid vara fallet. Det finns flera sätt att minska din elräkning, och du behöver inte stänga av alla ljusför att de ska fungera.

Det är därför vi bestämde oss för att komma med de bästa tipsen för att spara pengar på elräkningen.

1.   Tänk på en annan elleverantör

Olika elleverantörer har ofta väldigt olika priser, rabatter och kampanjer. Av dennaanledning är en av de första sakerna du bör göra för att försöka minska din elräkning att leta efter en alternativ leverantör som erbjuder en lägre KW / H-kostnad.

Allt du behöver göra är att kontrollera hur mycket din nuvarande leverantör tar ut och ta reda på om det gör det svårtatt flytta till en annan elleverantör. Var bara försiktig eftersom de flesta av dessa företag kommer att ha olika priser beroende på tid på dagen. Dessutom bör du också kontrollera det energiförbrukningskontrakt du har. Vissa människor slutar ha en nackdelmed mer kraft än de faktiskt behöver, och det innebär att de betalar en högre elräkning i förskott varje månad.

2.   Kontrollera om det finns besparingar med ditt nuvarande företag

Även om du upptäcker att det inte är det billigare alternativet att flytta till en annan elleverantör kan dufå rabatt och spara möjligheter med ditt nuvarande företag. Några av dessa företag erbjuder olika priser för natt och dagtid, så du måste välja en som gynnar dig. Ring bara företaget och förklara din situation, så hjälper de gärnatill.

3.   Köp bara energieffektiva apparater

Ett viktigt steg för att se till att du minskar din elräkning är att bara köpa effektiva apparater. Medan vissa av dessa extra effektiva apparater kan vara dyrare i förväg,utgör det skillnaden i priset på grund av att de förbrukar mindre el.

Så av den anledningen bör du alltid leta efter de mest effektiva apparaterna, och det är viktigt att de har ett ekoläge. Ett ekoläge låter dig använda apparaten utanatt förbruka mycket el. Eller så kan du till och med överväga att byta ut dina nuvarande.

4.   Byt ut gamla apparater mot effektivare

Att byta ut dina energiineffektiva apparater kan också vara ett mycket bra sätt att minska elräkningen. Även om det kan vara dyrare att byta ut en apparat som fungerar bra med en helt ny du inte behöver, kan det faktiskt spara pengar på lång sikt.

Du kan till och med sälja dina gamla apparater som fungerar bra på webbplatser som Blocket. Se till att de nya appliances du köper har ett eco-läge, vilket gör att du kan spara ännu mer pengar.

5.   Kontrollera isoleringen i ditt hus

En av de största ökningarna av din elräkning på vintern beror på uppvärmning, men det finns sätt att öka värmen i ditthus utan att behöva sätta din värmare vid maximal temperatur. Ett av dessa sätt är att kontrollera isoleringen av fönster och ytterdörrar eftersom de kan låta kall luft komma in.

Ett av de bästa sätten att kontrollera detta är att använda ett ljus och placera det bredvid fönstret eller dörren. Om stearinljusen börjar röra sig betyder det att din dörr eller fönster inte är välisolerade och de släpper in den kalla luften. Byte eller fixering av dessa dörrar eller fönster bör vara en prioritet. Om du är på en budget kan du använda en draguteslutning, vilket är ett billigt sätt att minska draget.

6. Tänk på en solpanel

Att få en solpanel är inte för alla, särskilt för att vissa av oss faktiskt bor i lägenheter och vi har inget sätt att göra det. För andra kan den höga förskottskostnaden för solpanelen också skjuta upp dem. Trots allt detta kan det vara mycket meningsfullt att få en solpanel, särskilt om du vill spara pengar på din elräkning.

Ja, solpaneler kan vara dyra men det är också mycketmeningsfullt att inte bara minska energiräkningen utan också att hjälpa miljön och se till att du är mer hållbar.

7.   Effektiva glödlampor

Glödlampor kan också göra en enorm skillnad i din elräkning. Om du använder några av de gamla glödlamporna kan din elräkning vara högre. Att byta ut glödlamporna är också en av de enklaste sakerna att göra eftersom det tar nästan ingen tid, and det är också en mycket billig lösning.

8. Byt ut en centralvärme med en billig elvärmare

Detta tips är särskilt användbart om du bor ensam eller bara med din betydande andra. Du kommer att märka att du för det mesta använder centralvärme när du inte behöver. Varför värma upp flera rum i huset om du bara använder ett eller två av dem. Om så är fallet kommer det att vara mycket mer meningsfullt att sluta använda centralvärmen och istället använda en liten elektrisk värmare för varje rum duanvänder.

9. Koppla ur dina apparater när du inte använder dem

Ett av de enklaste sätten att minska din elräkning är att börja uppmärksamma apparater som är anslutna till kontakten men du inte använder. Detta är så vanligt i olika hus,och det är ett superenkelt och enkelt sätt att minska elräkningen.

Uppenbarligen kan du inte koppla ur saker som kyl eller frys, men alla andra apparater kan kopplas ur om du inte använder dem.

10. Trun-off lampor när de inte är nödvändiga

Något som också är väldigt vanligt är att människor tänder fler lampor än de faktiskt behöver. Detta händer inte bara när du är i ett rum och du har för många lampor på utan lämnar också lampor tända när du lämnar rummet.

Se till att du alltid släcker lamporna när du inte använder ett visst rum. Det är en enkel vana som hjälper dig att minska din energiräkning.

11. Full tvättlast

Ett annat vanligt misstag som människor gör är att göra tvättbelastningar som är för små. Om du tänker på det, oavsett omdu fyller din tvättmaskin eller om du inte gör det är kostnaden för vatten och el densamma, därför är det alltid bättre att se till att du har tillräckligt med kläder att tvätta innan du tvättar dem.

12. Undvik varma bad

Vi älskar alla att ta de varma baden och koppla av på en ansträngande dag, men det kan vara en av anledningarna till att din elräkning är dyrare. Att ersätta bad med duschar är också ett enkelt sätt att minska elräkningen.

13. Överväg att använda din eldstad

En öppen spis är ett bra sättatt hen ating ditt hus, och det kan faktiskt vara mycket billigare än att använda centralvärme eller andra alternativ. Av denna anledning, om du har en öppen spis som du inte har använt, kan det här vara ett bra sätt att spara lite mer pengar på din elräkning varje månad.

14. Byt ut ditt värmesystem

Värmesystem kan bli gamla och de blir energiineffektiva. Detta är ganska vanligt i äldre hus där värmen inte har bytts ut, och även om det är dyrt att byta ut värmen i ditt hus kan det vara enkelt attspara mycket pengar varje månad.

15. Identifiera de saker som förbrukar mest energi

Ett annat enkelt sätt att minska energiräkningen är att identifiera vilka saker i ditt hus som använder mest energi. Om du har en pool, eller om du använder enluftkonditionering, tenderar dessa vanligtvis att vara de saker som förbrukar mest el. Undvik att använda dem så ofta och leta efter sätt att göra dem mer energieffektiva.

Vad är det snabbaste och enklaste sättet att spara elräkning pengar på?

Det snabbaste och enklaste sättet att minska din elräkning är att använda energieffektiva glödlampor och att överväga en annan elleverantör. En annan elleverantör med ettc-heaperpris kan ge dig besparingar på över 10%, medan glödlamporna är billiga och inte tar mycket tid att byta ut.

Slutsats

Det kan vara extremt frustrerande att betala pengar varje månad på din elräkning utan att veta exakt hur du sänker den. Fortunately, de 15 tips vi gav här är ett bra sätt för dig att börja minska din månatliga elräkning.

Text: Criatex SEO & Content

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 446 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis