fbpx

Spara pengar med värme och vattenmätare

Ofta tänker vi inte på exakt HUR mycket vatten och värme det går ut varje år hemma. De flesta bara betalar värme eller vattenräkningen utan att höja ögonbrynen markant. Men börjar man studera hur värme och vattenmätare fungerar inser man genast något som går att spara pengar på.

Företaget kamstrup.com är mästare på det där med energisparande inom hushållets viktigaste energiområden, dvs. de två Vna värme och vatten. Här får ni tips på två smarta små mätarredskap som kan spara tusenlappar varje år.

Två energisparande tips!

Värmeenergimätare

Det finns i dagsläget många olika värmemätare men den som verkar bäst är MULTICAL® 602 som är en smart kombinerad värme och kyla mätare för hushåll

Fakta om värmemätare: Exakt energiförbrukning registreras genom denna mätares hela livslängd tack vare dess höga noggrannhet. Kunden får minimala driftkostnader eftersom mätaren är underhållsfri vilket garanterar en lång livslängd. Alla Kamstrups mätare är kända för att kunna avläsas via fjärranslutning. MULTICAL® 602 har kapacitet för två kommunikationsmoduler som möjliggör fler varianter av fjärravläsning.

Mätaren har även informationsloggning som övervakar viktiga funktioner som strömavbrott, läckage, brustna rör eller felaktig installation. Informationskoder blinkar på integreringsverkets display och informerar konsumenten så att problemen kan hanteras snabbt. Förbrukningsdata sparas per år, månad, dag och timme

Vattenmätare

Det sägs att vattenresurserna håller på att ta slut i världen! En skrämmande tanke som man helst försöker förskjuta. Men med tanke på kommande generation kan det vara bättre att ta itu med problemet här och i nutid. Istället för att slösa och spola hejvilt hemma, installera en vattenmätare och gör miljön och jordens framtid en tjänst.

Fakta om vattenmätare: Kamstrup säljer en smart mätare vid namn MULTICAL® 21 som är en statisk vattenmätare med integrerad radioöverföring vilket gör det möjligt att säkert och snabbt samla in fjärravlästa data. Mätaren är ett resultat av Kamstrups 25-åriga erfarenhet av utveckling och produktion av statiska ultraljudsmätare.

Den sofistikerade tekniken för ultraljudsmätning gör MULTICAL® 21 till ett utmärkt val för mätning av vattenförbrukning i hushåll. Den garanterar inte bara exakt precision och hållbarhet, utan hjälper även till att säkerställa att vattnet är av rätt kvalitet.

Denna vattenmätare fungerar både för privata hushåll men även för större bostadsbolag.

Att mäta energiförbrukning kommer att bli större i framtiden än nånsin. Vi har helt enkelt inget val för om vi bara tar och tar av moder jords resurser, finns det till slut inget kvar att hämta. Att mäta vatten och värme är ett stort steg för en friskare miljö och sparar även rejält av slantar varje år.

Att bli medveten i hushållet ger inte bara en renare jord det ger ett renare samvete på köpet:)

/Maria

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis