fbpx

Topp 6 bästa SPA i Sverige

I Sverige älskar vi att gå på spa och det har gjort att vårt land fullkomligt blomstrar av anläggningar med riktigt bra standard! Det finns även så många fina SPA i Sverige att välja bland. Vi lever ju i ett land som en stor del av året består av mörker, regn och rusk. Då kan det vara skönt att komma bort ett tag till en lyxig SPA-miljö, och skämma bort kroppen och knoppen lite grann.

När man går på spa försvinner man in i en liten bubbla och världen utanför blir mindre påtaglig. Kanske är det därför vi uppskattar just spa så mycket, eftersom vi annars jobbar hårt, tar hand om familjen, idrottar och gör andra saker som tär på kroppen.

LÄS MER: Bästa 6 SPA-bad i Budapest med helande kraft

Men vilket spa ska man välja om man vill testa något nytt? Vi listar här topp 6 bästa spa i Sverige, för att göra det lite enklare för dig! Håll till godo!

SPA Sverige

#1 Yasuragi

Är du en Japan älskare? Då tipsar vi om Yasuragi Sveriges i särklass bästa spa där du får chansen att uppleva ett äkta japansk spa. Även restaurangen serverar japansk mat. Här kan du njuta ordentligt av stillheten och få ro i själen. Det finns varma bad såväl inomhus som utomhus.

Hitta hit: Du kör Värmdöleden, väg 222, mot Gustavsberg. Kör av mot Orminge och följ skyltarna mot Hasseludden.

#2 Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad är en anrik anläggning som funnits länge men som med nya ägare har fått en rejäl uppfräschning. Hit kommer du för att uppleva Österlen, koppla av i varma pooler, få härliga behandlingar och njuta av god mat. Du har havet precis utanför, vilket gör detta till en riktig pärla sommartid.

Hitta hit: Kör mot Ystad Camping. Det är väl skyltat och hotellet ligger precis sydöst om centrum.

#3 VANN

I vackra bohuslän finner vi denna oas för alla som älskar avkoppling och närhet till naturen. VANN erbjuder utöver härliga pooler, bastubad och behandlingar, också många tema-paket där du till exempel kan prova på Yoga, eller fokusera mer på maten med ett gourmetpaket.

Hitta hit: Från E6 tar du av mot Smögen, väg 162. Avfarten ligger cirka 10 kilometer norr om Munkedal. Kör 162:an 4 km och ta av vänster vid skylten VANN.

#5 Sankt Jörgen Park

Vill du kombinera spa med golf? Då är detta ett spa-hotell för dig! Sankt Jörgen Park är dessutom proffs på behandlingar och här kan du få massage som gör att du svävar på moln. Här finns också fotbad och pooler med olika temperaturer. God mat serveras i restaurangen och du har också närhet till Göteborg.

Hitta hit: Kör mot Backaplan i Göteborg och fortsätt på Lillhagsvägen. Följ skyltarna och ta vänster för att komma till Sankt Jörgen Park.

#6 Stenungsbaden

På en solklar 6:e plats hamnar Stenungsbaden, beläget på Stenungsön mellan fastlandet och Tjörn. Detta hotell har rustats upp och var tidigare ett seglarhotell. Men nu är det fokus på spa och god mat. Maten här är fantastisk och det finns varma pooler såväl inomhus som utomhus. För den som gillar att vinterbada finns en infrauppvärmd bastu nere vid bryggan när du kan ta ett dopp året runt.

Hitta hit: Kör E6 och ta av mot Stenungsund. Kör mot Tjörn och Orust. Precis när du kommer över bron från Stenungsund så ligger hotellet på din vänstra sida.

FAQ – Vanligt förekommande frågor om spa

Alla förtjänar att få koppla av en stund och bara rå om sig själv! Här samlar vi några av de vanligaste frågorna när det kommer till spa i Sverige.

Vilket spa är bäst i Sverige?

Det är svårt att säga vilket spa som är bäst eftersom alla spa är bra på sitt sätt och det handlar mycket om tycke och smak. Men ser man på omdömen och vilket spa som är bäst ansett i Sverige så är det Yasuragi som tar hem förstaplatsen.

Hur många spa finns det i Sverige?

Siffran är svår att uppskatta då det inte finns någon solklar gräns mellan badanläggning med bubbelpool och spa. Men en uppskattning mellan tummen och pekfingret visar att det finns över 200 spaanläggningar i Sverige och det är många!

Hur mycket kostar det att gå på spa?

Många spa i Sverige erbjuder kraftigt rabatterade priser om man kan tänka sig att gå på dagspa under en vardag. Vill man övernatta och dessutom göra så på helgen, blir det dyrare. Det går att finna 2 timmars spa för cirka 300 kr i Sverige.

Summering – Spa i Sverige

I den här artikeln har vi tittat närmare på spamarknaden i Sverige. Sverige har många anläggningar att besöka, närmare bestämt över 200 st. Vi har listat topp 6 för att göra det lite enklare för dig att välja. Här finns alternativ i såväl Stockholm som Göteborg och på vackra Österlen.

Tänk på att du inte måste övernatta på spa. Du kan boka dagspa och få precis samma avkoppling som om du bokar ett paket. Men om du verkligen vill komma ned i varv, rekommenderar vi att du bokar ett paket med övernattning, spa och middag. Då kommer du definitivt få den återhämtning som du förtjänar!

REA FYND SHOP

Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
8003995 - 80 %
Soffadirekt
1139 - 70 %3795
Soffadirekt
27954395
Soffadirekt
10952255 - 51 %
Soffadirekt
17954495 - 60 %
Soffadirekt
12953495 - 63 %

 

Foto längst upp: spaweekendstockholm

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis